miercuri, 11 august 2010

"Bă, vrei să nu mai ieşi de-aici?!"

i-a strigat Miron Cosma (foto) arbitrului George Ionescu în timpul meciului dintre Jiul şi FC Maramureş. Arbitrul nu s-a lăsat însă intimidat
Sâmbătă, la Petroşani, când abia începuse repriza secundă a partidei Jiul - FC Maramureş şi oaspeţii conduceau cu 2-0, arbitrul bucureştean George Ionescu a avut o scurtă altercaţie cu liderul sindical Miron Cosma. Avertizat de tuşierul Moise că, aflaţi la încălzire, jucătorii de rezervă ai Jiului ar fi intra şi în câmpul de joc, Ionescu i-a chemat la ordine, situaţie în care la- auzit pe masorul echipei gazdă, care dirija încălzirea, înjurându-l pe portarul băimărean. Conform regulamentului, i-a cerut masorului să părăsească incinta terenului. Acesta s-a conformat pe moment, dar a revenit, determinându-l pe arbitru să-l poftească iarăşi în tribună.
Când masorul s-a întors din nou, George Ionescu a oprit meciul şi, cronometrând 3 minute, a mers la margine, spre a fi sigur că decizia sa va fi respectată. În clipa aceea, Miron Cosma, care asista la întâlnire din gura tunelului de acces, i-a strigat "bă, cine te crezi tu de dai oamenii afară, vrei să nu mai ieşi de-aici?!" Păstrându-şi calmul, arbitrul i-a replicat "dumneata eşti şef la treburile dumitale, dar aici şef sunt eu". Spiritele s-au liniştit şi, cum partida s-a încheiat la egalitate, 2-2, nu s-au semnalat alte incidente.
Acest articol a apărut în ziarul "Sportul românesc" din data de 8 noiembrie 1993, sub semnătura lui Emil Negoiţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu