duminică, 22 august 2010

CSM Câmpina - AS Valea Doftanei 4-0 (1-0)

S-au pregătit mult jucătorii, antrenorii şi acţionarii CSM-ului câmpinean pentru debutul în liga secundă a fotbalului prahovean. În ciuda tracului de debut, dar şi pentru că adversarul foarte slab le-a permis-o, CSM-ul s-a impus cu un scor care ne scuteşte de orice comentarii: 4-0.
Chiar dacă au reşit să înscrie de patru ori, câmpinenii şi-au creat alte numeroase ocazii, spre bucuria spectatorilor, dar mai ales a acţionarilor, care au luat loc la tribuna oficială a cochetei arene "Poiana", reintrată astfel în circuitul competiţional.
Elevii lui Ion Burchi nu au avut mari dificultăţi în a ajunge în apropierea porţii adverse, în schimb, probleme au existat la faza de finalizare, acolo unde tracul, imprecizia sau doar dorinţa de a înscrie cât mai spectaculos a dus la limitarea diferenţei de pe tabela de marca. Oaspeţii nu au pus, practic, deloc probleme defensivei condusă de "căpitanul" Gânju. De altfel, primul şut spre poartă al oaspeţilor a venit abia în minutul 42. Aşa că...
De partea cealaltă, câmpinenii au deschis relativ repede scorul, prin Hromei (foto stânga), în minutul 12, tot el dublând avansul gazdelor în minutul 54. Jocul a intrat apoi într-o stare de lâncezeală şi doar torpila lui Ionică Burchi, antrenorul jucător al câmpinenilor, a mai dezmorţit atmosfera şi... tabela. Era minutul 79, iar după alte 7 minute (min. 86) şi ultima achiziţie a CSM-ului, Negreanu, a reuşit să-şi înscrie numele pe lista marcatorilor, stabilind scorul final 4-0, un scor care reflectă just diferenţa din teren.
Ofsaid la ultimul gol!
Chiar dacă nu a influenţat nici desmenarea câştigătoarei acestei partide, totuşi, trebuie să consemnăm o eroare destul de importantă a arbitrului asistent Gabriela Bucur. În minutul 86, la o fază destul de simplă, Negreanu a introdus mingea în plasă, deşi se afla într-un ofsaid evident. Greşeala este cu atât mai greu de înţeles cu cât marcatorul era static, fiind căzut exact pe linia suprafeţei de poartă, ceea ce ar fi permis depistarea fără dubii a poziţiei sale. CSM-ul nu avea nevoie de această greşeală, iar brigada a lăsat o ultima impresie neplăcută oaspeţilor, care pot invoca acum greşeli de arbitraj evidente în defavoarea lor. De altfel, după cum se vede şi în instantaneul alăturat, în timp ce gazdele se bucurau, oaspţeii protestatu la arbitrul George Frăţilă, care şi-ar fi putut demonstra valoarea dacă ar fi trecut peste decizia asistentului, repet, ofsaidul lui Negreanu fiind nu numai evident, dar şi foarte uşor de depistat.
Prea multe cartonaşe galbene
Pentru că tot discutam prestaţia cavalerilor fluierului, o să fac câteva referiri şi la "centralul" George Frăţilă. Nu a influenţat prin deciziile sale scorul partidei, destinaţia celor trei puncte nefiind pusă nici un moment la îndoială. Totuşi, la un meci care se încheie cu scorul de 4-0, aproape că nu este admisibil să dai 7-8 cartonaşe galbene, că a fost greu şi de ţinut şirul acestora. Într-un meci care nu i-a pus nici un fel de probleme, iar cele două echipe păreau dornice să alerge dând peste un gazon cum nu mai găseşti la acest nivel, arbitrul a ţinut să iasă în evidenţă. Şi nu era deloc cazul... păcătuind prin ceea ce fac mulţi arbitri care nu înţeleg că lumea nu vine la stadion să-i vadă pe ei! O fi aşa de greu de înţeles?!
Reveniri pe "Poiana"
Ion Burchi. Antrenorul-jucător al CSM-ului, Ionică Burchi (foto stânga), a revenit pe arena "Poiana", după cinci ani, şi a avut emoţii. După nouă sezoane în tricoul formaţiei Poiana Câmpina, Burchi a demonstrat că rămâne un jucător valoros, a înscris un gol demn de orice generic TV, şi a demonstrat că are şi potenţial pentru a deveni un antrenor de succes.
Mihai Bacu. Crainicul arenei "Poiana" la debutul CSM-ului în Liga B Prahova, dar şi pe această arenă, a fost Mihai Bacu. Acesta a revenit pe "arena de lângă gară" (aşa cum îi place să spună) şi a recunoscut că a avut o strângere de inimă, după ce nu mai călcase pe acest stadion de patru ani! Foarte exuberant, Bacu a prezentat numele fiecărei jucător al CSM-ului în stil NBA...
Moda "Champions League"
Cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, Champions League, pare a fi modelul celor de la CSM Câmpina. Unul dintre lucrurile copiate de la această prestigioasă competiţie a fost însoţirea jucătorilor la intrarea pe teren de către copii de la centrul de juniori al clubului. Pentru cei mai mulţi dintre ei a fost un prilej de mândrie să calce pe această arenă, la un meci oficial, iar pentru părinţii şi prietenii din tribună, un motiv de mare satisfacţie.
Câmpinenii de la Valea Doftanei
În lotul formaţiei AS Valea Doftanei s-au aflat mai mulţi jucători din Câmpina şi din Poiana Câmpina. Este vorba de nucleul jucătorilor care au evoluat în sezonul precedent la Voinţa Bălţeşti. Printre ei, l-am remarcat şi pe Laurenţiu Achim (foto dreapta), poienar, nimeni altul decât fiul fostului celebru jucător al clubului Poiana Câmpina, Nicolae Achim, care după finalul carierei a rămas ani buni alături de echipa fanion a Câmpinei.
Cu ochii după majorete
Înainte de începutul partidei, dar şi în pauza jocului, o trupă de majorete, pregătită de antrenorul de atletism Mihaela Marin, a bucurat privirile spectatorilor prezenţi la arenă. Cu întreaga recuzită specifică majoretelor, această trupă a contribuit la spectacolul sportiv, chiar dacă a cam distras atenţia jucătorilor de rezervă din cele două echipe, care - în mod obşinuit - ar fi trebuit să efectueze mişcări de încălzire în pauza dintre reprize.
"Oficiala", arhiplină
Nu am mai văzut tribuna oficială a stadionului "Poiana" atât de plină, poate de la victoria Municipalului asupra Universităţii Craiova... De altfel, chiar şi Dan Chiţu a avut un moment de uluială cînd a intrat în tribuna oficială şi a văzut cât de multă lume era acolo. În afara acţionarilor CSM-ului, mulţi dintre ei alături de soţii şi chiar copii, la "oficială" au mai fost prezenţi primarul Horia Tiseanu, numeroşi foşti şi actuali consilieri locali, consilieri judeţeni şi oameni de afaceri.
Transport gratuit la şi de la stadion
După cum au promis acţionarii clubului, două curse pe traseul Casa Tineretului - stadionul "Poiana" au adus gratuit zeci de oameni la stadion. O iniţiativă lăudabilă, despre care conducerea clubului spune că va fi păstrată. De altfel, peste două săptămâni, pe 5 septembrie, CSM Câmpina va primi tot pe stadionul "Poiana" replica formaţiei Carpaţi Sinaia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu