marți, 31 august 2010

A început cursul UEFA de la Ljubljana

Astăzi, a început cursul UEFA de la Ljubljana, în cadrul căruia arbitrii care vor oficia în această toamnă la meciurile din grupele Champions League şi Europa League, vor susţine nu numai testele fizice, dar vor avea ocazia să afle şi ultimele noutăţi în implementarea sistemului de arbitraj în şase (un central, doi asistenţi, doi adiţionali şi o rezervă). Deja, în noul sezon, acest sistem a fost aplicat în meciurile din play-off-ul Champions League şi în Supercupa Europei.
La cursul UEFA de la Ljubljana au conferenţiat în prima zi prim-vicepreşedintele UEFA, turcul Senes Erzik, Ivan Simic, preşedintele federaţiei slovene de fotbal, dar şi nume importante din cadrul Comisiei de Arbitri UEFA, printre care Pierluigi Collina (Italia) (foto) şi Hugh Dallas (Scoţia).
Reamintesc că din ţara noastră participă la acest curs Cristian Balaj, Alexandru Tudor şi Alexandru Deaconu. Primul dintre cei trei care vor avea ocazia să aplice "învăţămintele" de la acest curs este Cristian Balaj, care a fost delegat, chiar în Slovenia, să arbitreze vineri partida Slovenia - Irlanda de Nord, care va avea loc la Maribor şi care contează pentru preliminariile EURO 2012. De altfel, cel mai probabil, Balaj va rămâne în Slovenia pentru acest meci şi nu va reveni în România decât sâmbătă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu