vineri, 27 august 2010

Fotografii de la meciul lui Tudor de la Simferopol

Joi seara, la Simferopol, în Ucraina, Alexandru Tudor, Cristian Nica, Aurel Oniţa şi Radu Petrescu au arbitrat partida Tavria Simferopol - Bayer Leverkusen, contând pentru returul play-off-ului Europa League. După 3-0 pentru germani în prima manşă, în retur, Bayer s-a impus cu 3-1, după un meci în care Tudor a acordat 8 cartonaşe galbene şi două lovituri de pedeapsă. Cei interesaţi pot vedea rezumatul partidei aici.
Călătoria Bucureşti - Simferopol s-a făcut prin intermediul companiei aviatice ucrainiene, via Kiev, plecarea din Bucureşti producându-se miercuri, la ora 10.35, iar sosirea având loc vineri, la ora 15.05.
Arbitri români au revăzut la Simferopol ceva din România anilor '80 - cu blocuri gri-cenuşiu, specifice perioadei comuniste, cu troleibuze de acum peste 30 de ani... Dar şi cu limuzine ultraluxoase, care făceau diferenţa... între clasele sociale. În Simferopol, arbitri români nu au avut de văzut mare lucru, poate cu excepţia Palatului Khan, situat în afara oraşului, locul de unde a fost condusă Crimeea peste 300 de ani. În schimb, la Kiev, Tudor & Co au vizitat Mănăstirea Lavra Pecerska, aproape de malurile Niprului, considerată maica mănsătirilor ruseşti, care datează din jurul anului 1028 şi în ale cărei galerii subterane se află peste 150 de moaşte ale unor sfinţi. Apoi, arbitri români au făcut cu maşina un tur al capitalei Ucrainei, ajungând inclusiv în faţa Federaţiei Ucraniene de fotbal.
Însoţitorul arbitrilor români a fost un fost arbitru FIFA, Vasili Melniciuk (11 ani pe lista FIFA, peste 190 de jocuri arbitrate în campionatul intern, 3 finale ale Cupei Ucrainei, 9 derby-uri Dinamo Kiev - Şahtior Doneţk).
În continuare, vă prezint câteva imagini cu arbitri români de la această partidă.
La antrenamentul din preziua jocului...
După antrenament, în holul hotelului...
La plimbarea prin Simferopol...
La şedinţă tehnică...
La inspecţia stadionului...
Fotografia "oficială"...
Înaintea primului fluier...
La Kiev, în faţa sediului Federaţiei Ucrainiene de Fotbal...

3 comentarii:

  1. Da. Cand vezi astfel de imagini, parca poti trece mai usor peste toate mizeriile din judet si sa-ti doresti sa ajungi la nivel international. Pentru imagini ca astea se merita sa "inghiti" toate porcariile de la judet.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos! bravo pentru idee! astept si altele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fi fost si noi mandri daca dl. Nica era presedintele nostru. Ca presedintele tau sa fie in arena internationala, la un asemenea nivel, era si pentru noi ceva... Sincer, le spuneam colegilor mei de clasa ca il vad in fiecare joi pe cel pe care ei il vedeau doar la TV, iar eu puteam chiar sa si vorbesc cu el... Acum, fac ei misto de mine, la ce presedinte avem... Ce sa le mai spun?

    RăspundețiȘtergere