Meci mediocru, cu zeci de ratări şi... 4 eliminări!
Primul meci pe teren propriu în noua ediţie de campionat pentru Unirea Câmpina nu a avut un deznodământ fericit. Deşi toate premizele-i păreau favorabile - Unirea venea după o victorie în deplasare cu 7-0, oaspeţii erau o formaţie nou promovată, care în ciuda infuziei masive de tineret de la Conpet fusese învinsă în etapa precedentă cu 4-1 chiar pe teren propriu, iar organizatorii luaseră toate măsurile pentru a crea cadrul adecvat unei adevărate sărbători. Astfel, de la o staţie de amplificare s-au anunţat echipele (nu şi marcatorii sau schimbările), gazonul fusese cosmetizat, întreaga bază sportivă arăta cochet, salvare ca la un meci de prima ligă, echipament nou - şi foarte frumos - pentru elevii lui Hagianu...
În ciuda acestor auspicii, prestaţia celor 22 de jucători din teren pe parcursul celor 90 de minute a fost una mediocră. Fără nici un orizont, cu numeroase greşeli lindividuale, un joc haotic, aproape totul la voia întâmplării, mulţi nervi şi un rezultat final, care nemulţumeşte pe aproape toată lumea, dar mai ales pe gazde, chiar dacă acestea au terminat partida în numai 7 jucători de câmp!
Câmpinenii au deschis scorul în minutul 40 prin Burlacu, care a pătruns pe partea stângă şi a şutat fără speranţe pentru goal-keeper-ul advers din interiorul suprafeţei de pedepasă.
După pauză, în minutul 58, oaspeţii au egalat dintr-o lovitură liberă de la marginea suprafeţei de pedeapsă, la care portarul Tiberiu Ionescu a văzut mingea mult prea târziu, fiind mascat de zid.
În rest, un joc haotic, mult prea mult la voia hazardului, în care câmpinenii au ratat peste zece ocazii de gol clare, "campioni" fiind Nichifor, Vane, Burlacu şi Zbârcea.
4 eliminări
Deşi jocul nu a fost unul foarte tensionat, totuşi, arbitrul Ciprian Piciu a arătat nu mai puţin de 4 cartonaşe roşii, dintre care 3 gazdelor! Fără să fie deloc vorba despre un joc atât de violent, mai ales spre final, câmpinenii au trecut la atacuri extrem de dure, pentru că atunci când eşti impotent în faţa porţii adverse cel mai la îndemână este să te răzbuni pe picioarele adversarilor.
Îmbrăţişare Piciu - "Mara"
Chiar dacă arbitrajul a fost unul în nota meciului, enervând de multe ori ambele tabere şi iritându-i mai ales pe câmpineni pentru câteva "avantaje" foarte clare neaplicate, Ciprian Piciu a reuşit să stabilească un adevărat record pentru "Liga lu' Lică", împărţind nu mai puţin de 4 cartonaşe roşii şi încă şi mai multe galbene. La finalul jocului, "Mara", expansivul conducător al gazdelor, a coborât val - vârtej din tribună şi a intrat pe terenul de joc. "Mara, calm!", i-a strigat antrenorul Mircea Hagianu. "Mara" s-a dus glonţ la arbitrul Ciprian Piciu cu care a început să discute, cei doi îndreptându-se într-o îmbrăţişare (aproape) tandră spre vestiare...
Hagianu a avut meci greu
Într-un tricou albastru adidas, cu însemnele FRF, Mircea Hagianu a avut destule emoţii la primul meci ca antrenor principal al Unirii pe teren propriu. Şi a avut şi ghinion. Pentru că elevii săi au ratat exasperant de mult... Dar şi pentru că sunt mult prea multe voci care se implică în conducerea, inclusiv din punct de vedere tehnic, a acestei formaţii. În tribuna acoperită erau cîteva voci, în cealaltă tribună, în spatele băncilor de rezervă era "Mara", iar alături de Hagianu, pe banca tehnică, era "jandarmul Nae", a cărui principală misiune părea a fi "ţinerea sub presiune a arbitrilor"... La care se adăugau inerentele "indicaţii tactice". În aceste condiţii, Mircea Hagianu a avut o misiune destul de grea, îndemnându-şi în permanenţă elevii la calm. De altfel, inclusiv la finalul jocului, atunci când atmosfera era destul de tensionată, a avut tactul de a-şi chema jucătorii în dreptul băncii de rezervă, pentru a le adresa câteva cuvinte, evitând astfel ca aceştia să părăsească terenul de joc odată cu adversarii şi brigada de arbitri.
Căldură mare...
Chiar dacă nu a mai fost aceeaşi caniculă din zilele anterioare, totuşi a fost destul de cald... Astfel încât, arbitrul Ciprian Piciu a venit înaintea jocului la băncile de rezervă comunicându-le oficialilor celor două echipe că la jumătatea fiecărei reprize va întrerupe jocul pentru "pauza de apă". Nu am înţeles de ce nu a făcut acest lucru la cabine sau la şedinţa tehnică, dar nu mai contează... În cadrul celor două pauze de apă, inclusiv arbitrul Ciprian Piciu s-a înfruptat din bidoanele de apă, chiar dacă spectatorii l-au invitat - destul de neprietenos, mai ales în repriza secundă - să pună gura în altă parte şi nu pe bidoanele de apă! Riscul... pauzelor de apă!
Copiii lui Hagianu, prezentare oficială în pauză
În pauza meciului, la centrul terenului a avut loc prezentarea grupelor de juniori şi copii de la clubul "Hagianu Mircea Junior", cea mai aplaudată fiind grupa celor mai mici dintre purtătorii de echipament, cei născuţi în 2000-2001 şi chiar mai mici. Ei au stat în tribună pe toată durata jocului, fiind cei mai înfocaţi suporteri ai echipei antrenate de... antrenorul lor, Mircea Hagianu.
Fostul consilier local Ion Mircea, fan Liverpool
În tribunele arenei "Rafinăriei" s-au aflat şi destui oameni obişnuiţi ai fenomenului sportiv, în general, şi ai celui fotbalistic, în special. Printre ei, fostul consilier local Ion Mircea, îmbrăcat cu un tricou adidas roşu purtând sigla clubului FC Liverpool, al cărui fan înfocat este unul dintre fiii săi. De asemenea, în tribunele arenei "Rafinăriei" i-am mai remarcat pe consilierul local Daniel Telegescu, pe Vasile Dumitrescu, tatăl fotbalistului Claudiu Dumitrescu de la CS Otopeni, pe Dragoş Chiţu, dar şi destui alţi microbişti.
Conducerea CSM-ului a fost la arenă...
La câteva minute după fluierul de început al arbitrului Ciprian Piciu dintr-un Audi Q7 (aparţinând lui Cristian Oprea "Mendo") au coborât o parte dintre acţionarii clubului CSM Câmpina. Alături de proprietarul maşinii se aflau Virgil Guran, Daniel Ioniţă şi Florin Frăţilă, la câteva minute făcându-şi apariţia şi Sergiu Negoiasă. Cu un ochi la meci şi gândul la partida de mâine a CSM-ului, acţionarii acestei formaţii s-au întreţinut cu spectatorii din acea zonă a tribunei, invitându-i pe toţi şi pentru ziua următoare, la "Poiana". De altfel, Virgil Guran s-a întreţinut minute bune cu preşedintele clubului Conpet Ploieşti, prezent şi el la stadion, fostul arbitru din Liga a III-a, Marius Zencenco.
Şoacăte a fost în tribună
Vi-l mai aduceţi aminte pe Şoacăte? Fostul portar al echipei Poiana din deceniul al optulea, pe vremea în care cuplul de fundaşi centrali era format din Cartianu şi Tănase, cărora li s-a adăugat ulterior şi Alin Postolache. Şoacăte se menţine într-o formă fizică foarte bună. A fost plecat din ţară mai mulţi ani şi pentru că nu a putut să stea departe de fotbal, măcar în calitate de spectator, auzind că este meci în oraş, s-a prezentat la arenă. Pentru cei mai vechi microbişti sau mai ales pentru celebrul "Michi", personajul de la tabela de marcaj a stadionului "Poiana", revederea portarului din perioada de glorie a clubului Poiana, pe vremea în care antrenori au fost Tănase Dima sau regretatul Vasile Blujdea, a fost una foarte plăcută.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu