Ion Danciu (foto) s-a întors de la prestigiosul turneu de juniori, găzduit în Dallas, competiţie la care "minerul" participă pentru a cincea oară. Revenirea fostului cavaler a fost un prilej bine venit de a dialoga despre respectiva competiţie, care are deja o tradiţie valoroasă.
Aşadar, Dallas Cup s-a încheiat, să rememorăm anvergura competiţiei.
Într-adevăr, este o competiţie de mare valoare, cea mai interesantă întrecere pentru juniori, din întreaga lume. La ediţia recent încheiată, au participat 128 de echipe din 32 ţări. Formaţii care au venit din ţările cu fotbal dezvoltat, cum ar fi Brazilia, Argentina, Germania, Columbia şi altele. Medaliile de aur şi le-au adjudecat fotbaliştii de la San Lorenzo (Argentina), dar au fost cel puţin 5-6 formaţii care puteau să urce pe prima treaptă a podiumului. S-a jucat un fotbal modern, interesul americanilor fiind enorm. De altfel, vreau să fac o sugestie pentru viitorul campionat european de tineret pe care îl găzduieşte România. Federaţia noastră de fotbal ar trebui să facă apel la oamenii cu bani, care iubesc cu adevărat fotbalul. În America, la turneul de la Dallas, au existat aproape 200 de voluntari, care au băgat mâinile în buzunare şi au ajutat la bunul mers al competiţiei. Şi aşa, timp de câteva zile, la Dallas a fost marea sărbătoare a fotbalului juvenil.
În corpul arbitrilor s-au aflat şi nume de rezonanţă?
Fără îndoială. A fost, în primul rând, numărul 1 al Americii, E. Baharmast, care va oficia în Franţa, italianul Pairetto, portughezul M. Coroado şi alţi "cavaleri" de elită. Nu aş fi corect dacă nu aş remarca prestaţia de excepţie a asistentului român Tudor Constantinescu, care a ilustrat excelent saltul valoric făcut de arbitrajul românesc.
Articol apărut în ziarul Gazeta Sporturilor" din data de 23 aprilie 1998, sub semnătura lui Şerban Ionescu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu