miercuri, 1 august 2012

Noua conducere a CCA: francezul Marc Batta - manager, Alexandru Deaconu - director general

Francezul Marc Batta (foto) va fi noul manager general al CCA, acesta urmând a se ocupa de problemele de management dar şi de imaginea instituţiei în afara ţării. Batta va semna un contract pentru un an, iar dacă totul va decurge bine, înţelegerea i se va prelungi încă 3 ani.
Numele francezului în vârstă de 58 de ani nu a apărut întâmplător. După ce a fost îndepărtat din fruntea comisiei de arbitri din Franţa în 2008, Batta a ajuns unul dintre cei mai importanţi oameni în structurile de arbitraj ale UEFA, el fiind acum alături de Pierluigi Collina şi Hugh Dallas cel care controlează lucrurile la nivelul forului european.
Francezul a fost propus încă din toamna trecută lui Mircea Sandu de către şeful arbitrajului la FIFA şi preşedintele federaţiei de fotbal spaniole, Angel Maria Villar, unul dintre argumente fiind relaţia bună pe care Batta o are cu Michel Platini, bossul UEFA.
Pentru a-i uşura munca francezului, şefii fotbalului vor aduce lângă Batta un nume important din arbitrajul românesc, care să se asigure de bunul mers zilnic al activităţii. Alexandru Deaconu, care chiar dacă mai are 5 ani de arbitraj, pare tentat de abandonarea acestei activităţi pentru un post în administraţie, susține Pro Sport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu