duminică, 30 ianuarie 2011

Cronica partidei de astăzi dintre arbitri, Câmpina vs Ploieşti 8-10 (5-2)

Am primit de la un "cronicar" aflat la faţa locului disputei de astăzi dintre arbitrii din Ploieşti vs Câmpina, câteva rânduri despre acest joc, pe care le public integral.
A fost un meci modest faţă de posibilităţile celor două echipe, terenul care prezenta în zona centrală porţiuni cu gheaţă punându-şi amprenta în mod negativ asupra calităţii jocului. Cel mai afectat de acest lucru a fost „superstarul” Amorăriţei, care nu ne-a mai încântat cu o prestaţie deosebită, fiind bine blocat de „cerberii” Bozieru şi Dumitrache.
Jocul a început extrem de bine organizat, în primele 20 de minute nu s-a marcat şi nici ocazii clare nu au fost. Ploieştiul a deschis scorul, dar s-a făcut repede 1-1. Ploieştenii au marcat din nou pentru 2-1, dar un final de repriză extrem de bun al gazdelor a făcut ca la pauză scorul să fie 5-2 pentru Câmpina.
În timpul pauzei, managerul-jucător al oaspeţilor, Dogaru, poreclit "Cârmaciul", a ţinut obişnuita şedinţă de „săpuneală” a elevilor săi. Iar aceştia nu l-au dezamăgit! Cu „vedetele” Bozieru şi Dogaru pe banca de rezerve, „mânjii” ploieşteni au început furibund a doua repriză, dominând la toate capitolele. 5-3, 5-4, s-a intercalat un gol întâmplător de 6-4, dar deja se vedea ce turnură va lua jocul. 4 goluri consecutive ale oaspeţilor au dus scorul la 8-6 pentru Ploieşti!
Atunci, Bozieru şi-a adus aminte că locuieşte mai aproape de Câmpina decât de Ploieşti, că doar din acest motiv a făcut parte din defuncta Subcomisie Câmpina, dar şi că joacă în fiecare duminică alături de adversarii săi de astăzi, a „comis-o” de două ori în 30 de secunde – spre disperarea „Cârmaciului” - şi s-a făcut 8-8!
Ploieştenii s-a dezmeticit însă repede, au marcat de două ori şi au rezistat pe final asediului cîmpinean. Un 10-8, totuşi, meritat, conform cu realitatea din teren.
Din culise:
- meciul a fost arbitrat de Constantin Avram, care a şi jucat în repriza a doua;
- deşi ambitiile au fost mari, nu s-au depăşit limitele sportivităţii;
- faptul ca ploieştenii au avut rezerve de valoarea titularilor a contat enorm în economia partidei. Gazdele, în schimb, au avut doar două rezerve, care, iniţial, nici nu trebuiau să joace!
- meciul a avut două reprize de 60 minute fiecare;
- berea de după joc a fost băuta împreună de jucătorii celor două echipe, dar pentru unii a fost prea amară, iar pentru alţii prea ... puţină!
- revanşa va fi peste două săptămâni, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră;
- remarcaţii „cronicarului”: Pantilimonescu, Mateescu, Ioana şi cei doi portari – Marinică şi Georgian Radu.
PS - Alte detalii despre acest joc, într-o postare anterioară, aici.

2 comentarii:

  1. un sfat pt echipa de la Ploiesti..sa-si i-a batiste..la urmatorul meci...ca tare o sa planga la final..

    RăspundețiȘtergere
  2. in sfarsit, o reactie...
    Tarzie, asa o sa ziceti si dupa urmatorul meci.
    Decat o mie de amicale , mai bine un meci tare indiferent de scor....
    E fotbal si o sa tin la voi si dupa ce o sa va bat de doua ori.
    Campinean dupa adoptie, ploiestean dupa echipa, cu drag va iubesc, Emil.

    RăspundețiȘtergere