sâmbătă, 18 august 2012

Doar 7 arbitri din lotul Ligii lu' Lică au promovat testarea teoretică!

Preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Prahova, Marian Deaconu (foto), a avut o mare problemă înaintea primei etape din Liga lu' Lică, o problemă pe care şi-a creat-o singur. Ei bine, doar 7 arbitri din primul lot judeţean au trecut testarea teoretică, astfel încât Deaconu a fost nevoit să apeleze la mulţi arbitri de categoria a II-a din eşaloanele inferioare pentru a acoperi toate cele 9 meciuri din Liga lu' Lică.
De ce s-a ajuns aici? Din punctul meu de vedere, pe de o parte, pentru că ce teorie poţi să înveţi ca tânăr arbitru de la Deaconu sau "Meserie", iar pe de altă parte, pentru că onorabilii din comisie s-au dovedit la testare mai catolici decât Papa. Nu are nici un rost să îi dai unui arbitru de nivel judeţean întrebări de Liga I, când el arbitrează pe câţiva lei, pe toate coclaurile, vine doar de plăcere şi mai are şi serviciu!
Dacă vrei să faci performanţă, cred că cel mai indicat era să faci un lot de perspectivă pe care să-i pregăteşti inclusiv din punct de vedere teoretic la maxim, iar celorlalţi să le dai întrebări de nivelul la care arbitrează. Altfel, ajungi în astfel de situaţii ridicole!

7 comentarii:

  1. Unde putem vedea si noi lista cu promovatii si cu cei nepromovati?...asa de curiozitate,poate mai gasim si noi ceva de comentat la adresa lui Lica sau ,de ce nu , la adresa arbitrilor,fie ca sunt promovati,fie ca-s nepromovati.Am si eu o curiozitate,la finalul anului cand se vor premia cei mai buni arbitrii pe locurile fruntase,oare vor fii din cei care nu au trecut de testarea teoretica???Pt carcotasi....nu sunt arbitru si nu am nici o legatura cu arbitrajul,vorbesc odar in calitate de simplu privitor din afara care urmareste fenomenul arbitrajului din Prahova...asta ca sa nu mai existe comentarii...Multumesc.O seara buna tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, Deaconu face ca Don Lica si rezultatele sunt la secret pt public. eu am aflat pe cai mai putin oficiale...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cei care au promovat testarea teoretica sunt: Bobi Codreanu, Mihai Safta, Laurentiu Piciu, Alin Gheorghe, Mircea Rusu, Nicolae Dobre, Viorel Caunei, Gabriel Enache, Ciorescu Octavian, Emil Bozieru, Gabriel Braila, Mihai Vizitiu. Deci dupa cum puteti vedea sunt 12 si nu 7.

    RăspundețiȘtergere
  4. In fata lipsei crase de tranparenta a comisiei lu' Deaconu, eroare mi se pare nesemnificativa... Iar daca onorabila comisie se mandreste cu acest rezultat, asa cum deduc eu din tonul acestui comentariu, atunci sunteti vai de voi si de arbitrajul prahovean!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. deoarece la sedintele arbitrilor nu se discuta nimic din legile jocului si se indica sa studiem singuri, la testari se pun intrebari la nivelul lotului national al arbitrilor si observatorilor iar corectarea s-a facut cu cartea in fata si dak raspunsul nu era complet nu s-a punctat niciun item ,putem spune ca rezultatul este foarte bun,deoarece din cei promovati mai sunt si citiva apropiati ai lu nea Marean care au luat peste 9 iar cei care nu au stiut subiectele au luat putin peste 7 sau cum spune nea Marean ,,au avut un 7 tras de par''.
    de ce intre 7,60 si 9,10 nu a fost nici macar o nota?
    Ca de obicei greul campionatului va fi dus tot de arbitrii care nu au luat 7-tele magic.
    Cei care au parcurs intrebarile date la concursurile nationale de promovare in liga 2-a si liga 3-a pot afirma ca au fost floare la ureche in comparatie cu cele primite de arbitrii lu nea Marean
    SA NE VEDEM CU BINE PRIN TRIBUNELE "STADIOANELOR" LOCALE CARE NU INDEPLINESC CONDITIILE MINIME SPECIFICATE IN R.O.A.F.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce sa spun...?Felicitari celor admisi si mult succes,in special unuia dintre ei(cu siguranta va stii cine a postat aceste randuri daca cumva va citii comenturile).

    RăspundețiȘtergere
  7. ce chef de arbitraj si de invatat sa mai aiba arbitrii mai ales cei tineri cind marele arbitru Marian Deaconu face tot ce poate k sa le pune bete in roate.
    cin a revenit la conducerea cja a spus k toate derbiurile de la liga "A" vor fi arbitrate doar de arbitrii din cadrul acestui lot si............... asa a fost cum ne asteptam simple promisiuni,toate derbiurile au fost arbitrate de baiaetii de la lot,nici makr derbiurile de la liga "B" nu le-au putut arbitra k asa a vrut Marean.
    CE BINE IMI PARE K M-AM LASAT
    SPER SA VINA CRISTI K POATE NE REAPUKM MAI MULTI DE ACEASTA ACTIVITATE K NE ESTE DOR.
    DOMNU' MAREAN DUTE DUPA CRACIUNESCU

    RăspundețiȘtergere