marți, 14 august 2012

Cristian Balaj în Europa League: FK Molde - Heerenveen

Arbitrul român Cristian Balaj (foto) a fost delegat de UEFA să arbitreze partida FK Molde - Heerenveen, care va avea loc la Molde, în Norvegia, pe 23 august, la o oră care va fi stabilită în aceste zile, în cadrul primei manşe a play-off-ului Europa League. Mai multe detalii despre oraşul norvegian Molde şi stadionul "Aker", aici.
Cristian Balaj nu este la prima experienţă norvegiană. Pe 29 noiembrie 2007, Balaj a arbitrat în Cupa UEFA partida Brann Bergen - Dinamo Zagreb 2-1, pe 27 iulie 2008, în Cupa INtertoto, băimăreanul arbitra partida Rosenborg Trondheim - NAC Breda 2-0, apoi, pe 18 august anul trecut, tot în play-off-ul Europa League, Balaj a arbitrat la Trondheim partida Rosenborg - AEK Larnaca 0-0. Tot anul trecut, pe 2 septembrie, Balaj
a fost arbitru de rezervă la jocul Norvegia - Islanda 1-0, în preliminariile CE, meci desfăşurat la Oslo. În arhive am mai găsit un meci al echipei norvegiene FK Molde arbitrat de români,dar în deplasare, pe 24 septembrie 2003, în primul tur al Cupei UEFA, partida Leiria FK Molde era arbitrată de Alexandru Tudor - Tudor Constantinescu, Adrian Vidan. În schimb, Balaj a mai arbitrat formaţia olandeză Heerenveen, chiar pe terenul acesteia, pe 5 noiembrie 2009, în grupele Europa League, Heerenveen - Hertha Berlin 2-3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu