vineri, 27 iulie 2012

"Dubla" Rapid - Heerenveen va fi arbitrată de un portughez și un german

Portughezul Manuel De Sousa (foto) a fost delegat de UEFA să oficieze la jocul Heerenveen - Rapid, care va avea loc pe 2 august, de la ora 20.30, pe stadionul "Abe Lenstra" din orașul olandez Heerenveen. Detalii despre stadion și oraș, aici. De Sousa s-a născut pe 18 iunie 1975, locuiește la Porto și se află din anul 2006 pe lista FIFA. A mai arbitrat o dispută româno-olandeză,
pe 17 decembrie 2009, Steaua - Twente Enschede 1-1, în grupele Europa League. De asemenea, a mai arbitrat un meci al unei echipe românești: Manchester City - FC Timișoara 2-0, pe 26 august 2010, în play-off-ul Europa League. În același timp, a mai arbitrat în Olanda, chiar recent, pe 7 decembrie anul trecut, Ajax Amsterdam - Real Madrid 0-3, în grupele Champions League. În acest an, Manuel De Sousa a făcut parte din brigada care a condus finala Champions League, de la Munchen, Bayern - Chelsea, precum și din brigada conaționalului său Pedro Proenca la turneul final al Campionatului European din Polonia și Ucraina, în ambele cazuri oficiind ca arbitru adițional.
Germanul Felix Zwayer (foto) va conduce returul programat pe 9 august pe Arena Națională din București. Zwayer s-a născut pe 19 mai 1981, locuiește la Berlin și se află de la începutul acestui an pe lista FIFA. În jurul său a fost o întreagă tevatură după meciul de joi, Dinamo Zagreb - Ludogorets, joc în care croații au înscris golul calificării în al optulea minut de prelungiri, deși se dictaseră inițial doar 5! În campionatul Germaniei, Bundesliga, a debutat pe 15 august 2009, la meciul Hannover - Mainz, iar până acum a strâns 39 de meciuri, în care a acordat 131 de cartonașe galbene și numai două cartonașe roșii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu