marți, 15 mai 2012

Unirea Câmpina - CSM Câmpina. Imagini cu brigada lui Amorăriţei şi câteva consideraţii despre un arbitraj de nota 10!

Mihai Amorăriţei a demonstrat în "Derby della Câmpina", ediţia a III-a, că are perspective frumoase, că a acumulat experienţă şi că poate fi o certitudine a arbitrajului românesc. Nu cred că sunt foarte subiectiv dacă spun că Amorăriţei a arbitrat de nota 10!
Amorăriţei a avut un meci foarte greu, tensionat, cu multe implicaţii şi în afara gazonului. A avut tăria de caracter de a lua câteva decizii importante - a dat penalty pentru oaspeţi, pe deplin justificat, cu un sfert de oră înaintea finalului, iar încă din minutul 10 i-a impus mult mai exuberantului său coleg Nicolae Iosif, care a înlocuit-o pe Roxana Bănăseanu, să nu se mai bage nejustifcat în teren, după două intervenţii nefericite ale acestuia, care au produs iritare în ambele tabere. De asemenea, Amorăriţei a dat sancţiunile disciplinare la momentul potrivit, a controlat în permanenţă jocul, a lăsat foarte bine legea avantajului în multe situaţii, ceea ce a asigurat cursivitate unui joc destul de tensionat. A ştiut când să intervină, nu a ieşit în evidenţă nici un moment şi a rezistat foarte bine tentaţiei de a-l elimina pe Budileanu, prin minutul 55, ceea ce ar fi stricat spectacolul sportiv, şi a avut inspiraţia de a nu-şi îngreuna singur misiunea prin decizii care să producă tensiune. În plus, nu trebuie neglijat nici amănuntul, care a dus la îngreunarea suplimentară a misiunii arbitrilor, a ploii torenţiale care a căzut aproape în permanenţă, fapt ce a determinat chiar şi schimbarea echipamentului arbitrilor la pauza dintre cele două reprize.
Am scris înainte de meci că nu consider oportună delegarea unei brigăzi din Câmpina în derby-ul localităţii. Îmi menţin punctul de vedere. Chiar dacă Amorăriţei a arbitrat ireproşabil, cred că nu merita expunerea sa într-un astfel de joc, dar, poate că, pentru tânărul arbitru câmpinean a fost un examen care l-a călit în perspectiva partidelor din primele eşaloane naţionale.
În privinţa asistenţilor, Dragoş Pantilie nu a avut nici un fel de problemă, ajutându-l bine pe Amorăriţei, în schimb, Nicolae Iosif - după cum am amintit deja - a avut două intervenţii nefericite în teren, câte una în defavoarea fiecărei formaţii, în primele zece minute, iar în minutul 11 a anulat justificat, pentru ofsaid, un gol marcat de Bica.
Concluzia mea, în ciuda micilor greşeli ale asistentului Iosif, este că Amorăriţei a arbitrat de nota 10 un meci extrem de greu şi de delicat!

6 comentarii:

  1. BRAVO Amor...un arbitraj de nota 10....penalty clar...decizii foarte bune!!Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. raman la parerea ca per ansamblu a fost un arbitraj bun dar deciziile importante au fost impotriva Unirii . Si sa vedem .....1. penalti , 2. cartonasul galben pentru Budileanu se impunea clar chiar in doua faze si nu a fost acordat (ce ma intereseaza pe mine sau pe altcineva echilibrul partidei. ce era vreo finala si era scorul 0-0?) 3. cartonas galben pentru Radu G la faultul dur asupra lui Ungureanu si mai apoi la faultul asupra lui Sandru era deja eliminat .4 faultul in atac ce nu a fost acordat si care putea duce la egalere 2-2. sut pe langa bara al atacantului csm. una peste alta 10% pentru oaspeti. altfel spus un meci greu pt tota brigada . felicitari pentru Pantilie si Iosif . Amor are Perspective frumoase dar astazi nu a fost de 10.

    RăspundețiȘtergere
  3. garantat de nota 10 pentru unirea

    RăspundețiȘtergere
  4. ce nota 10 visati???ilioiu dupa meci a recunoscut ca nu la atins nimeni la penalty...si plus cat de usor a dat galbene la unirea...la csm dk elimina 2-3 jucatori nu se supara nimeni...tusieri de nota 10 si amoraritei nota 7...asta e adevaru...

    RăspundețiȘtergere
  5. BA GUNOAIELOR CARE TOT DISCUTATI PE SAITUL ASTA MAI LASATI DUSMANIA SI RAUTATEA FACETI DE RUSINE ORASUL IN SINE DROGATILOR!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari,D-le Amoraritei,esti bun,trebuie sa arati ca esti de Liga 1, mereu.Lasa-i pe rautaciosi sa vorbeasca,tu continua-ti drumul tau ascendent catre marea performanta,arata-le ce poti.Semnat....Lady in black.

    RăspundețiȘtergere