duminică, 20 mai 2012

De ce atâta secretomanie în delegarea arbitrilor?

De la revenirea lui Ion Crăciunescu în fruntea CCA s-a instaurat o nouă regulă: secretul delegărilor! Nu am reușit să înțeleg de ce... Oficial, s-a spus că această măsură îi protejează pe arbitri, dar, oricum, la cele mai importante meciuri au fost arbitri străini,
iar la alte meciuri arbitrii s-au știut cu zile bune înainte, fiind anunțați chiar în presă.. Și atunci? Am vorbit cu mai mulți arbitri din loturile naționale și mai ales cei din primul eșalon spun că se simt mai feriți. Fără a fi neapărat de acord cu ei, să spunem că pot fi înțeleși...
În schimb, și la nivelul județului Prahova președintele CJA, Marian Deaconu, a adoptat de ceva vreme o tactică asemănătoare. Cu cât discutăm de un eșalon mai jos pe scara ierarhiilor fotbalistice, cu atât mai greu îmi este să înțeleg această aberație. Ce-i de ascuns în delegarea unor arbitri? Dacă la nivel național nu se face publică nici o delegare, în schimb, la nivel județean, Deaconu alege doar anumite meciuri. Pe ce criterii o face? Eu dacă aș fi fost arbitru și eram delegat în secret la un meci, m-ar fi deranjat. Aș fi tradus că președintele nu are încredere în mine ca arbitru? Sau nu are în echipele de la meciul respectiv? Pe ce criterii le suspectează? Dacă are anumite date, concret, că anumite echipe ar încerca să influențeze arbitrii, de ce nu scriu arbitrii acele lucruri în rapoartele lor și să poate fi judecate de comisiile lui... Don Lică!? Oricum ar da-o, nu e în regulă!
Dacă tot se spune că aplicăm standarde UEFA și FIFA, de ce nu procedăm și în privința delegărilor la fel?! Cică se elimină presiunea pe arbitri! Dar nu ar fi mai simplu să arbitreze doar cei care o pot face în condiții de stres și presiune?!
Personal, mi se pare doar o prosteală pentru proști, pentru că oricum dacă este vreo echipă care vrea să știe cine o arbitrează, află! Așa că, Deaconu oprește prosteala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu