luni, 6 septembrie 2010

Fotografii de la meciul lui Avram din Macedonia

V-am relatat în format live-text desfăşurarea partidei de sâmbătă după-amiază, de la Strumica, dintre Macedonia şi Grecia, meci contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret şi încheiat cu victoria oaspeţilor cu 2-1. Întâlnirea a fost arbitrată de o brigadă din România, formată din Marius Avram - Octavian Şovre, Mikloş Nagy - Radu Petrescu.
Ajunşi la Skopje, via Budapesta, arbitri români au fost preluaţi de însoţitorul pentru arbitri Dejan Nedelkoski, un arbitru din prima ligă din Macedonia, care arbitrează de cinci ani în acest eşalon şi este unul dintre candidaţii la lista FIFA pentru anul viitor. S-au parcurs cei 140 km dintre Skopje şi Strumica cu o maşină, iar în localitatea în care s-a desfăşurat meciul, românii au fost cazaţi la hotelul "Tiveriopol", 3 stele.
Strumica nu i-a impresionat pe arbitri români. Este un oraş mai degrabă muncitoresc, care seamănă destul de mult cu oraşele de acest gen din perioada comunistă.
În privinţa meciului, acesta nu a fost deloc uşor, dar satisfacţia a fost cu atât mai mare cu cât Marius Avram şi colegii săi au fost felicitaţi la final de toată lumea. A plouat până cu două ore înaintea jocului, iar la arenă au fost prezenţi circa 2.000 de spectatori. Din cauza rivalităţii istorice între cele două naţiuni, partida a fost una destul de aspră, mai ales în repriza secundă, când Avram a acordat şi 7 cartonaşe galbene (două gazdelor şi cinci grecilor). La partidă au fost prezenţi şi preşedinţii celor două federaţii, care la final i-au felicitat pe arbitrii români, şi observatorul luxemburghez Charles Schaack (preşedintele Comisiei de Arbitri din Luxemburg) având numai cu vinte de laudă la adresa oficialilor români.
Cei patru arbitri români au revenit aseară târziu în ţară, după un zbor Skopje - Otopeni, via Budapesta.
În continuare vă prezint mai multe fotografii de la inspecţia stadionului, fotografia oficială cu cei doi observatori şi cu puţine momente înaintea fluierului de start.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu