duminică, 18 iulie 2010

Un preşedinte cu porniri violente, în fruntea arbitrajului prahovean

Prahova este recunoscută oriunde în România fotbalistică şi pentru şcoala de arbitraj a doctorului Emil Vlaiculescu. Din păcate, eleganţa şi rafinamentul acestuia sunt de domeniul trecutului, odată cu reînscăunarea lui Marian Deaconu în fruntea arbitrajului prahovean.
Întâmplător - sau nu - ştiu multe lucruri din mandatele anterioare ale acestuia, precum şi din activitatea sa de arbitraj la nivel înalt. Deaconu - spre deosebire de Nica, spre exemplu - nu a avut niciodată ecusonul FIFA. Mulţi spun că a fost arbitrul de casă ba al lui Dinamo, ba al lui Rapid, ba al lui Ceahlăul (cu sau fără folcloriste?!), ba al lui Oţelul... Nu la acest aspect mă voi referi acum. Ci la pornirile violente ale lui Marian Deaconu.
În primul său mandat de preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri Prahova, aflat la testarea tradiţională a arbitrilor din lotul primei divizii, Marian Deaconu l-a lovit pe Valeriu Banu, concitadinul său şi colegul său arbitru asistent FIFA! Şi asta în văzul tuturor colegilor lor care se aflau în acel autocar. Fără nici o jenă! Fără nici o părere de rău ulterioară... Şi - poate cel mai grav - fără nici o sancţiune din partea preşedintelui CCA de atunci, Dan Petrescu.
În această vară, la banchetul observatorilor din judeţ, al căror coordonator Marian Deaconu era până la reînscăunarea sa în fruntea arbitrajului prahovean s-a produs un nou incident. După ce unii observatori (printre ei şi ploieşteanul Ion Andreoiu) au plecat nemulţumiţi de atitudinea şefului lor, Marian Deaconu l-a lovit pe Mihai Ionescu, cunsocut în fotbalul prahovean sub apelativul "Meserie". Bineînţeles, fără ca şeful său, Silviu Crângaşu, să ia vreo atitudine. Ba mai mult, îl numeşte în fruntea arbitrajului prahovean, acolo unde dincolo de coordonarea acestui compartiment foarte important este nevoie şi de educarea viitorul cavaleri ai fluierului. Cu astfel de oameni doreşte Crângaşu să facă educarea arbitrilor?!
Şi, totuşi, apare întrebarea: de ce îl ţine Crângaşu în braţe pe Marian Deaconu? Adevăratele motive le voi publica într-un amplu material, cu date, nume şi alte detalii consistente în zilele următoare.
Mai sunt şi alte evenimente în care Marian Deaconu a fost implicat... O să mai vorbim despre acest lucru, iar dacă voi aveţi informaţii suplimentare sau mai aveţi cunoştinţă despre alte fapte asemănătoare, nu ezitaţi să mi le semnalaţi! Altfel, tot ce s-a clădit bun în ultimii ani se va duce pe apa Sâmbetei...

6 comentarii:

  1. Am simtit pe pielea mea ce poate face "domnul" Deaconu cu bani pt a impune ceva " unde are nevoie " cand valoarea e mai buna in cealalta parte atunci porneste aceasta banda de " oameni corecti " ... Mai multe nu pot spune pt ca risc sa isi dea seama cn sunt si cred ca atunci viitorul meu in arbitraj ar lua sfarsit ...

    RăspundețiȘtergere
  2. nica e o super valoare nu se poate compara cu oamenii mici e prea bun asta este motivul care deranjeaza

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la acest moment, la aceasta postare am primit 54 de comentarii. Din pacate, doar doua pot fi acceptate, avand in vedere ca restul contin injurii, unele extrem de grave, sau altfel de cuvinte grele ori referiri la aspectul fizic, toate la adresa lui Marian Deaconu. Trebuie sa invatam ca daca nu suntem de acord cu cineva nu trebuie sa-l injuram. Asa ca, fara nici o suparare, nu voi da spre publicare acele comentarii, chiar daca unii dintre voi le-ati semnat si chiar daca personal sunt de acord cu multe dintre lucrurile pe care mi le transmiteti in acele comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vad in ultimul timp tot felul de cruciati pe cai albi care vin ei sa salveze arbitrajul .. pana acum cateva zile totul mergea bine , a fost o intalnire a lui Ionut Borcan si Vali (nu ii stiu numele de familie) cu delegatii si antrenorii pt sfarsitul sezonului 2009 - 2010 si in ciuda asteptarilor lor de a primi critici , s-au bucurat de laude cu privire la arbitraj .. Toti ne facem treaba din ce in ce mai bine , mai sunt si greseli , este firesc , important este ca nu au fost intentionate .. Antrenorii si jucatorii au simtit ca am incercat sa arbitram in spiritul jocului , ca nu am favorizat echipe si au mai simtit ca CJA Prahova isi da interesul , cel putin pana acum sub conducerea lui Cristi Nica. Cum putem schimba o decizie a unuor oameni avari de putere , pt care interesul lor este cu totul altul decat sportul ? Imi pare rau ca domnul Crangasu a pus monopol pe aceasta institutie si face cu o mana de oameni ce vor muschii lui .. Incep sa ma intreb daca noi reprezentam ceva , daca nu cumva zarurile sunt deja aruncate , eu cred ca ar fi mai bine sa afiseze si clasamentul sezonului 2010 - 2011 inca de acum , la ce mai trebuie jocuri ? daca tot este decizia unor oameni !!! sa o facem pana la capat .. nu ma feresc de cuvinte pt ca toti stim cine este Crangasu si Deaconu ..

    RăspundețiȘtergere
  5. nu va mai faceti iluzii ca nu veti avea nici un viitor in arbitraj..:))

    RăspundețiȘtergere
  6. doar daca aveti pile...va spune adrian stama...am fost p.acolo...

    RăspundețiȘtergere