marți, 20 iulie 2010

Ce ar trebui să facă arbitrii prahoveni?

De câteva zile încoace tot mai mulţi arbitri mă sună şi mă întreabă ce să facă în noua situaţie creată de preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu... Nu i-am sfătuit nimic, spunându-le tuturor să facă aşa cum le dictează conştiinţa!
Şi totuşi...

DACĂ vreţi să nu mai fiţi înjuraţi de Crângaşu...
DACĂ vreţi să fiţi respectaţi...
DACĂ vreţi să aveţi coloană vertebrală...
DACĂ vreţi să vă uitaţi cu fruntea sus în oglindă...
DACĂ v-aţi săturat de matrapazlâcurile patronate de Crângaşu...
DACĂ vreţi cu adevărat să arbitraţi...
DACĂ vreţi să vă mândriţi cu preşedintele vostru...
DACĂ vreţi să mai veniţi cu plăcere la şedinţe, la antrenamente...
DACĂ vreţi că arbitrajul să însemne ceva în viaţa voastră...
DACĂ vreţi să nu se uite chiorâş la voi în fiecare joi Marian Deaconu...
...TREBUIE să fiţi uniţi!
...TREBUIE să vă respectaţi pe voi înşivă!
...TREBUIE ca măcar o dată să daţi dovadă că sunteţi o adevărată familie!
...TREBUIE să aveţi puterea să spuneţi "NU"!
...TREBUIE să vă asumaţi riscul de a nu arbitra câteva etape până când presiunea voastră l-ar readuce pe Cristi Nica înapoi!
...TREBUIE!
Altfel, nu o să mai aveţi dreptul moral - şi nici cui! - să vă plângeţi pentru abuzurile pe care le vor face Crângaşu şi Deaconu asupra voastră!

8 comentarii:

  1. mda... sa facem greva ca au ramas unii fara functii.( aici nu intra cristi nica pentru ca e un domn in regula, dar nu prea conducea el, era influentat de altii). pare tot mai clar o lupta in care arbitrii sunt impinsi sa fie o masa de manevra.ca sa fie clar: parerea mea este ca acest mandat a fost bun pentru arbitrajul la nivel mic, dar pentru cei din esaloanele superioare...
    tot nu stiu inca de ce marian deaconu o sa fie un presedinte slab. doar nu o sa se apuce sa dea afara arbitrii . normal ca o sa schimbe echipa de conducere, dar cine spune ca nu o sa fie si tineri in echipa lui? stati sa anunte echipa lui si apoi mai vorbim. parca vad cateva surprize. oricum, in mod normal , atacurile la adresa lui deaconu o sa-i impinga pe cei nehotarati spre tabara acestuia. nu-i normal sa ataci in halul asta un om care nici nu si-a inceput treaba. si parca intrevad dedesupturi politice in afacerea asta si arbitrii sa fie folositi. in sfarsit, vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Luptati-va, domnilor arbitri! Aici ma refer cu precadere la cei din ultimele trei-patru promotii ale scolii de arbitraj. Dumneavoastra sunteti speranta, dumneavoastra sunteti sunt viitorul! In niciun caz nu ma refer aici la colegul dv Emil Bozieru, disperat pur si simplu ca un comentator de pe site-ul www.telegrafuldeprahova.ro s-a semnat cu numele domniei sale! Iar asta sub cateva cuvinte jignitoare la adresa presedintelui AJF Prahova, pe care colegul dv il asigura de inalta sa pretuire! Fiti constienti, domnilor tineri arbitri, ca reprezentati o forta, nu numai din punct de vedere numeric, ci si din cel al mentalitatii noi si al IQ-ului! Luptati si veti castiga! "Sobolanii" fug la primul strigat de lupta! Asa sa va ajute Dumnezeu! Va stau oricand la dispozitie cu un sfat, cu un sprijin, asa ca nu pregetati!

    RăspundețiȘtergere
  3. pt anonim: daca dupa doua mandate ale lui Deaconu e nevoie de un al treilea mandat ca sa ne convingem ca in primele doua a fost un ticalos, e ok! Convingeti-va voi! Dar cand o sa fiti nemultumit de el, cand o sa va injure Crangasu la telefon, sa nu ma cautati! Altfel, bucura-te pt cei doi lei in plus care mai raman de la echipe, dupa ce le ia Crangasu pielea! Esti tare! Tine-o tot asa, ca ajungi departe!

    RăspundețiȘtergere
  4. ma dezamagesti, sport-campina. pentru ca , stiind cine sunt, poti sa spui ca ma bucur la 2 lei. asta este!

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze, comentariul speriatului domn Bozieru a aparut in "Republicanul", ci nu in "Telegraful de Prahova"! In rest, e OK!

    RăspundețiȘtergere
  6. este frumos si idealist ce spui tu alex dar cred ca esti constient si tu ca sunt sanse minime de reusita. si asta pt ca arbitrii nu sunt uniti. nu vreau sa dau nume dar cu siguranta toti cei peste 30 de ani si fara sanse de promovare or sa stea in banca lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu daca sunt idealist, mai degraba sunt... patit! Da, stiu ca ai dreptate, stiu ca sunt destui si sub 30 de ani care isi freaca mainile de bucurie... Pentru toti, insa, va veni un moment cand vor regreta... Atunci, pentru ei, s-ar putea sa fie prea tarziu in viata asta de arbitru...

    RăspundețiȘtergere
  8. poate...asta doar timpul o sa o dovedeasca. ideea este ca arbitrajul trebuie sa mearga inainte indiferent ca o sa conduca nica sau deaconu. dar pt toata lumea implicata bine ar fi sa fie nica.

    RăspundețiȘtergere