joi, 2 iulie 2009

Mari partide internaţionale conduse de arbitri români (VI)

Viena, 24 mai 1995, AC Milan - Ajax Amsterdam 0-1, finala Champions League, Ion Crăciunescu



În ultimul an al carierei internaţionale pentru Ion Crăciunescu, la fel ca şi în cazul lui Rainea, arbitrul român a primit onoarea de a arbitra finala celei mai importante competiţii europene intercluburi. La momentul respectiv s-a spus că a fost şi un gest reparatoriu faţă de Crăciunescu, un arbitru care a ratat turneul final al campionatului Mondial din Statele Unite, din anul 1994, după ce a supărat pe cine nu trebuia în turneul de calificare din Qatar, desfăşurat în toamna anului 1983.
La Viena, pe stadionul "Ernst Happel" din parcul Prater, Crăciunescu a fost asistat de Nicolae Grigorescu (Timişoara) şi Ioan Constantinescu (Craiova), în vreme ce Adrian Porumboiu (Vaslui) a fost arbitru de rezervă. Prestaţia lor a fost supervizată de slovacul Jozef Marko, actualmente unul dintre vicepreşedinţii Comisiai de Arbitri a UEFA.
Crăciunescu nu a avut un meci prea greu. Nu a avut nici faze controversate, fiind nevoit să acorde doar două cartonaşe galbene, pentru Blind şi Overmars, ambii de la Ajax, iar singurul gol al partidei a fost marcat de Kuivert, pentru Ajax, cu şase minute înainte de final. Iată şi formaţiile arbitrată de brigada românească:
AC Milan: Rossi - Panucci, Maldini, Albertini, Costacurta, Baresi, Donadoni, Dessaily, Massaro (90 Eranio), Boban (86 Lentini), Simone. Antrenor: Fabio Capello.
Ajax: Van der Saar - Reiziger, Blind, Rijkaard, F. de Boer, Seedorf (54 Kanu), Davids, Finidi, R. de Boer, Litmanen (69 Kluivert), Overmars. Antrenor: Louis Van Gaal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu