duminică, 26 iulie 2009

În "Ghencea" vine un turc... să arbitreze

UEFA a anunţat oficialii partidelor din prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League. Partida dintre Steaua Bucureşti şi formaţia scoţiană Motherwell, care va avea loc joi, 30 iulie, de la ora 20.45, va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, formată din Cuneyt Cakir (33 de ani, din anul 2006 pe lista FIFA), care va fi asistat de Tarik Ongun (36 de ani, din anul 2005 pe lista FIFA), Selcuk Kaya (nu este arbitru internaţional), iar arbitru de rezervă va fi Suleyman Abay (nu este arbitru intenaţional). Observator de joc va fi belgianul Roland Tis, iar observator pentru arbitri olandezul Jaap Uilenberg, şeful arbitrilor din Ţara Lalelelor.
Cuneyt Cakir (foto stânga) este pentru prima dată în România ca arbitru de centru, iar în această vară a fost foarte ocupat... Pe 9 iunie a arbitrat în preliminariile Campionatului Mondial partida Andorra - Anglia, scor 0-2, apoi a arbitrat la turneul final al Campionatului European de Tineret under 21 din Suedia, arbitrând semifinala Suedia - Anglia, iar pe 22 iulie a arbitrat în turul al doilea preliminar al Champions League partida Levadia Tallinn - Wisla Cracovia, scor 1-0.
Jaap Uilenberg (foto dreapta), olandezul care va fi observator pentru arbitri la partida din "Ghencea", are 59 de ani, find aceeaşi generaţie cu Crăciunescu şi Porumboiu. A arbitrat pe 15 noiembrie 1995, în preliminariile Campionatului European, partida Slovacia - România, scor 0-2, dar meciul său de referinţă rămâne Irak - Coreea de Nord, partidă desfăşurată în anul 1993 în Qatar, în cadrul turneului asiatic de calificare pentru Campionatul Mondial din SUA 1994, la care a participat şi Ion Crăciunescu.

Un comentariu: