joi, 9 august 2012

AS Tufeni, la numai un an de la înființare a urcat în Liga B Prahova

În vara anului trecut, la Tufeni, Geani Chiotoroiu (foto dreapta) și câțiva dintre prietenii săi puneau bazele unei echipe de fotbal - AS Tufeni. Au înscris formația în ultimul eșalon competițional, Liga C Prahova, au adus un tehnician priceput, câmpineanul Vasile Horjan, și după numai un sezon au promovat en-fanfare, detașat, cu o singură înfrângere în 29 de meciuri oficiale și o diferență consistentă față de echipa de pe locul secund. De asemenea, AS Tufeni
a avut un parcurs bun și în faza județeană a Cupei României, acolo unde a ajuns până în etapa a 5-a, fiind eliminată de câștigătoarea campionatului județean, Unirea Câmpina.
Se cuvine să amintim și lotul care a reușit promovarea în chiar primul an de activitate al clubului: Paul Georgescu, Iulian Dragomir, Adrian Calaver, Gheorghe Șerban, Ionuț Gagiu, George Necșoiu, Mihai Fomenco, Valentin Păun, Sabin Radu, Iulian Dinu, Silviu Ariciu, Cătălin Nițu, Ioan Șișu, Cătălin Comnoiu, Florin Simionescu, Silviu Trotuș, Eugen Dumitru, Iulian Andrei, Ionuț Popescu. Antrenor: Vasile Horjan. Președinte: Geani Chiotoroiu.
Acum, pretențiile au mai crescut puțin, dar sunt tot mai multe voci că Dan Enescu, după ce a renunțat la finanțarea clubului Unirea Câmpina, își va îndrepta atenția - inclusiv din punct de vedere material - spre gruparea din Tufeni. Au mai venit o serie de jucători noi, experimentați, cu care AS Tufeni va încerca să dea lovitura în noua ediție de campionat.
Deocamdată, AS Tufeni confirmă în meciurile amicale pe care le-a susținut până acum: 2-1 cu CS Cornu, 2-0 cu CSM Câmpina, 3-2 cu Real Rio Cocoșești (toate aceste meciuri pe teren propriu) și 4-3 cu AFC Brebu (în deplasare).
Duminică, 12 august, de la ora 11.00, pe teren propriu, AS Tufeni va întâlni o colegă de eșalon și serie, Vulturii Provița de Sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu