marți, 3 iulie 2012

Unirea este hotărâtă să meargă în Liga a III-a! Cu sau fără sprijinul Consiliului Local...

Deşi ar fi avut motive de mare bucurie, odată cu promovarea Unirii în Liga a III-a, fotbalul câmpinean fierbe la foc mocnit. Deocamdată... Totul pare la un pas să erupă, iar scânteia ar veni în momentul în care Consiliul Local va decide ce formaţie va susţine în continuare. Unirea şi-a îndeplinit obiectivul, a promovat şi ar trebui să primească în continuare susţinerea municipalităţii. CSM-ul, având de partea sa noua majoritate din Consiliul Local după alegerile din 10 iunie, mizează pe sprijinul financiar de la bugetul local. Viceprimarul Ion Dragomir a deschis subiectul fotbalistic de vară, anunţând că nu i se pare normal ca Unirea să mai fie sprijinită de la bugetul local, după ce preşedintele său, Mărgărint „Mara” Ciobotaru, s-a înscris în... PDL!
Conducerea clubului Unirea Câmpina – preşedintele Mărgărint Ciobotaru, directorul sportiv Bogdan Mănescu şi antrenorul secund Marius Palancianu – a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în care a încercat să răspundă, măcar în parte, la problemele de moment.
Oricum, concluzia este că mingea se află în terenul Consiliului Local, care va avea de luat – repede – o primă măsură foarte delicată!

„Mara”: „Dacă asta e problema, trec la USL!”
Cel mai aprins subiect al conferinţei de presă a fost cel al intrării preşedintelui „Mara” în PDL şi acuzele lansate de viceprimarul Ion Dragomir. „Cu ce partid era să semnez atunci, dacă vroiam să-mi apăr echipa?! Eu nu mă pricep la politică, dar dacă asta e problema – şi se poate – trec la USL! Mă simt vinovat faţă de ceilalţi acţionari şi faţă de echipă că am semnat acea adeziune la PDL... Dacă ştiam că ies atâtea discuţii, nu mai semnam nici o adeziune! Oricum, eu consider că această echipă a reprezentat Câmpina, pe tricourile noastre scrie Primăria şi Consiliul Local Câmpina şi nu văd de ce este o atât de mare problemă în ce partid m-am înscris eu”, a declarat „Mara”.

„Mara”: „Dragomir ne-a ajutat, inclusiv cu bani!”
Preşedintele FC Unirea, „Mara” s-a referit şi la declaraţiile viceprimarului Ion Dragomir: „Eu zic că domnul Dragomir este cu sufletul alături de noi. Până acum a fost ceva care l-a încurcat la echipa noastră şi care l-a împiedicat să fie alături de noi, aşa cum cred eu că şi-ar fi dorit. De altfel, Dragomir ne-a ajutat, inclusiv cu bani! Când l-am cumpărat pe Andrei Ciobanu stăteam destul de prost cu banii, iar domnul Dragomir ne-a împrumutat în nume personal cu 15 milioane lei vechi, bani pe care apoi i-am dat înapoi. Eu îl aştept pe domnul Dragomir să revină în Comitetul Director al clubului nostru şi din această postură va putea constata că nu am cheltuit nici un leu aiurea”.

Pentru promovarea în Liga a II-a, Unirea ar avea nevoie de un buget de 10-11 miliarde lei
Inevitabil discuţiile au ajuns şi la bani. În sezonul 2011-2012, încheiat cu promovarea în Liga a III-a, Unirea a primit de la bugetul local aproape 5 miliarde lei vechi. „S-a derulat deja un audit – a spus „Mara” – la care am ieşit foarte bine. Trebuie să ţinem cont că din banii care ne-au fost daţi de la bugetul local, 27% reprezintă impozite pe care le-am plătit către bugetul de stat. Restul sumei a acoperit în mare parte drepturile salariale ale jucătorilor şi antrenorilor, dar de ce nu întreabă nimeni de unde am adus diferenţa de bani?! Pentru sezonul viitor, bugetul nu va fi cu mult mai mare – salariile rămân la un nivel apropiat, cheltuieli de investiţii nu vom avea foarte multe, pentru să echipa a fost construită deja în linii mari pentru nivelul Ligii a III-a. Noi am gândit pentru sezonul viitor un buget de 7-8 miliarde lei vechi pentru o clasare în primele locuri şi un buget de 10-11 miliarde lei vechi pentru promovare. Iar eu cred că promovarea este un obiectiv realizabil! Dacă nu vom mai găsi înţelegere la Consiliul Local, ne va fi foarte greu, dar vom încerca să găsim sponsori care să ne permită derularea proiectului nostru”.

Mănescu: „Nici cei care au vorbit de fuziune, nu şi-o doresc!”
Directorul sportiv al FC Unirea, Bogdan Mănescu, a fost cel care a vorbit despre mult vehiculata idee de fuziune între cele două echipe ale Câmpinei: Unirea şi CSM. „Este un subiect delicat, dar eu cred că nici cei care au vorbit de fuziune, nu şi-o doresc! Şi nu şi-au dorit-o niciodată! Sincer, nici noi nu ne dorim o fuziune, pentru că nici unul dintre noi nu va accepta vreodată să fie condus de altcineva, care nu a făcut performanţă sportivă niciodată.  Nu vom putea fi niciodată de acord cu unele practici ale lor, pentru că, spre exemplu, în ultimele zile jucătorii aflaţi sub contract cu Unirea au fost contactaţi de reprezentanţi ai CSM-ului, lucru strict interzis de regulamentele fotbalistice. Noi ne-am îndeplinit obiectivul pentru finanţarea de la bugetul local din sezonul trecut şi nu cred că noul Consiliu Local va putea explica oamenilor de ce vor fi aruncaţi, practic, la gunoi, banii cheltuiţi în sezonul trecut, dacă nu vom fi sprijiniţi în continuare în Liga a III-a”, a spus Bogdan Mănescu.

Reunirea lotului, pe 7 iulie
Nu în ultimul rând, antrenorul secund al echipei Unirea, Marius Palancianu, a declarat că „reunirea lotului este prevăzută pentru data de 7 iulie, urmând ca în funcţie şi de celelalte decizii care se vor mai lua să stabilim ulterior programul de pregătire. Nu vor fi multe noutăţi în lot, la momentul de faţă fiind în tratative avansate 3 jucători, dintre care unul singur este din Câmpina”.
Cel mai probabil, toate detalile privind structura lotului, programul de pregătire şi obiectivul echipei se vor stabili doar după ce Consiliul Local va stabili ce are de gând cu echipa pe care a susţinut-o financiar să promoveze în Liga a III-a.

6 comentarii:

  1. corect ar fii din partea primariei, sa se aloce in mod egal fonduri celor 2 echipe , restul de bani necesari sa se descurce fiecare sa atraga sponsori cu bani multi. atunci se va vedea valoarea celor 2 conduceri tehnice a celor 2 cluburi campinene . tybyas

    RăspundețiȘtergere
  2. pt dl mara: se zvonea prin oras ca sunteti falit financiar , dar acum prin comentariul dvs ,zvonul devine realitate. daca nu mai aveti bani , plecati din conducerea clubului si lasati pe altcineva cu bani multi , sa conduca achipa . numai stati cu 'sarutmana'pe la usile primariei cu mana intinsa la cersit .
    hai unirea








    '

    RăspundețiȘtergere
  3. sa acorde bani celor care au facut performanta si atat...si cei de la csm dk vor fuziune sa vina la discuti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca as fi in locul lui Mara eu as juca, cat pot sa tin echipa in divizia C si apoi asta este. Oricum Usl sa se uite la televizor si sa vada ce fac in tara, cene maimira la Campina.
    Propun sa ajutam Unirea. Ne-am dorit mult o echipa in C dar nu pe Guran, ok. El sa aduca Coruna inapoi, sa dea banii parintilor inapoi, si sa ne lase. Daca vrea echipa sa plece la Cluj ca si asa vrea performanta, dute dute dute......

    RăspundețiȘtergere
  5. UN FOST MARE JUCATOR AL FC PETROLU PLOIESTI VA FII NOUL ANTRENOR AL ECHIPEI CSM CAMPINA UN NOU SUPER STADION ,JUCATORI DE FOTBAL DIN LIGA 1, 2, 3. O FUZIUNE CU O SUPER ECHIPA DIN ROMANIA , UN BUGET DE 15 MILIARDE LEI . ASA VA ARATA NOUA ECHIPA CSM ... CAMPINA.....SA MOARA DE CIUDA OFTICATII DE LA UNIREA. HAI CSM CAMPINA .....'T'

    RăspundețiȘtergere
  6. REVIN: EU CUNOSC F MULTE AMANUNTE DESPRE NOUA ECHIPA CSM CAMPINA DAR.. SECRET (DEOCAMDATA), CINE MAI STIE ARE DE PRIMIT UN BIDON DE BERE RECE PREMIU . cine se baga la castigarea premiului ?......'t'

    RăspundețiȘtergere