vineri, 27 ianuarie 2012

Discuţii aprinse în jurul finanţării clubului Unirea Câmpina

La şedinţa Consiliului local Câmpina de joi, 26 ianuarie, s-a luat în discuţie un proiect de hotărâre privind susţinerea financiară a FC Unirea în acest an. Practic, este vorba de alocarea sumei de 287.424 lei pentru perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2012. Aprobarea proiectului nu s-a făcut fără discuţii, unele chiar aprinse...
Despre valoarea medicamentaţiei...
Viceprimarul Ion Dragomir, anunţându-şi demisia din Comitetul Director al clubului, a pus câteva întrebări punctuale. Primul subiect a fost cel al medicamentaţiei. „Care este valoarea medicamentaţiei şi alimentaţiei pentru efort într-o etapă?”, a fost una dintre primele nedumeriri ale viceprimarului Dragomir. Iar întrebarea se baza pe faptul că pentru eciurile de acasă acest capitol prevedea suma de 350 lei/meci, în deplasarea suma mărindu-se cu 50 lei. Fără a explica foarte exact, Daniel Telegescu – în dublă ipostază, consilier local şi manager general al clubului – a spus la un moment dat: „Diferenţa este că la meciurile din deplasare luăm şi apă pentru jucători!” Discuţia pe acest subiect s-a oprit aici, dar ar mai fi câteva întrebări: Apa o fi considerată medicament sau aliment pentru efort? Şi la meciurile de acasă jucătorii nu beau apă? Sau beau apă mai puţină?
Pro şi contra indemnizaţiei pentru managerul Telegescu
„De ce trebuie ca indemnizaţiile celor trei oameni din conducerea executivă a clubului să fie suportate din banii proveniţi de la bugetul local?”, a fost o altă întrebară ridicată asupra acestui proiect, ţinta fiind evident Daniel Telegescu, consilierul local care îndeplineşte şi funcţia de manager general al clubului, pentru care primeşte o indemnizaţie de 1.000 lei. Şi s-a venit cu soluţia, adoptată de majoritatea consilierilor: indemnizaţiile conducerii executive sunt suportate din sumele cu care contribuie finanţatorii clubului, cu excepţia Consiliului Local. Au fost multe luări de cuvânt pro şi contra... „Eu sunt total transparent şi cred că orice munceşte trebuie plătit. Dl. Telegescu desfăşoară o activitate susţinută la acest club şi cred că trebuie să ţinem cont şi de performanţa echipei, în raport cu care cred că suma alocată de la Consiliul Local este pe deplin justificată” (Horia Tiseanu). „E preşedinte pentru că şi-a dorit!” (Ion Dragomir). Şi discuţiile au continuat destul de mult, dar s-au stins la vot: indemnizaţiile conducerii vor fi suportate de finanţatori.
Buget comparativ cu CSM-ul
Daniel Telegescu a fost întrebat în cadrul şedinţei Consiliului Local şi dacă are cunoştinţă despre valoarea bugetelor celorlalte echipe din serie sau chiuar din Liga a III-a. Singurul exemplu dat de Telegescu a fost al concitadinei CSM: „Ştiu pe surse că CSM Câmpina a avut pentru tur un buget de 4,5 miliarde lei vechi”. Sumele alocate de la bugetul local pentru Unirea Câmpina sunt de aproximativ 4,6 miliarde lei vechi (1,8 miliarde lei vechi în tur, 2,8 miliarde lei vechi în retur).
Promisiunea lui Dragomir
Vârful de lance al disputelor pe această temă a fost viceprimarul Ion Dragomir, care şi-a continuat astfel „războiul” cu Telegescu. Astfel, în momentul în care consilierul Gheorghe Sandu a încercat să-i ia apărarea lui Telegescu spunând „este şi meritul lui Dan Telegescu pentru performanţa de până acum a echipei”, Dragomir i-a retezat-o dur: „S-o crezi tu că suntem pe locul 1 că e Telegescu director!” Şi apoi a făcut o promisiune: „Vă promit că în legislatura viitoare o să fiu eu preşedintele clubului Unirea, fără nici un fel de indemnizaţie, iar performanţele vor fi mult mai bune!” De urmărit...
Şi câteva scurte consideraţii...
În mod cert disputa pe tema finanţării clubului Unirea are la bază considerente politice, chiar electorale. Se apropie cu paşi repezi campania electorală şi cred că acesta este principalul factor declanşator al acestei furtuni. Altfel, de ce anul trecut nu s-a discutat deloc despre acest subiect? Erau prea departe alegerile... Cel mai probabil, subiectul finanţării clubului Unirea va fi temă a campaniei electorale, fiecare partid având interesele sale... Dar poate cel mai important va fi ce se va întâmpla după alegeri. Şi ridic această problemă având în vedere foarte probabila promovare a clubului Unirea în Liga a III-a, dar şi amintirea a ceea ce s-a întâmplat în vara anului 2008, după alegeri, atunci când finanţarea insuficientă de la bugetul local a FCM Câmpina a dus la desfiinţarea echipei şi dispariţia Câmpinei de pe harta fotbalului românesc la nivel naţional.

3 comentarii:

  1. sa vina la unirea dragomir este un bun manager si cu o daruire totala in cea ce face.

    RăspundețiȘtergere
  2. Telegescu este un bun manager si asta se vede prin rezultatele echipei. Omul asta chiar munceste si isi merita banii . este usor sa stai pe o gramada de bani si sa judeci un om care munceste cinstit pt banii primiti. El nu este un om avut si chiar ar merita mai mult de cat primeste acum.

    RăspundețiȘtergere