sâmbătă, 3 martie 2012

Comentarii după testarea teoretică a arbitrilor din ligile judeţene B şi C

Pe site-ul Comisiei Judeţene de Arbitri Prahova au fost prezentate rezultatele testării teoretice cu arbitrii din loturile judeţene B şi C. În evidenţele CJA mai apar doar 50 de arbitri la cele două eşaloane. Dintre aceştia, 15 au fost respinşi, adică ceva mai puţin de o treime! În privinţa notelor,
cea mai mare a fost 9.35, obţinută de Ionuţ David. Dintre cei 35 de arbitri care au trecut testul teoretic, doar 2 (doi) (!!!) au obţinut o notă peste 9.00, 12 arbitri au avut note între 8.00 şi 8.99, restul de 21 având note ceva mai mari de 7.00, limita pentru a se considera testul promovat!
În aceste condiţii, este clar că nivelul de pregătire teoretică al arbitrilor prahoveni de la acest nivel este alarmant de scăzut, CJA având probleme serioase atât din punct de vedere cantitativ, cât şi - iată! - calitativ. În aceste condiţii, viitorul arbitrajului prahovean cu "teoreticianul" Deaconu la timonă nu sună deloc bine...

20 de comentarii:

  1. la liga A a fost si mai si,au picat mai rau ca noi.Asta ca sa nu mai vorbim de probele fizice de azi de pe gheata si vestiarele impecabile(noroc ca avem colegi cu masina)!cine stie,cunoaste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Atata timp cat intrebarile sunt strict din cartea pusa la dispozitie de 2 ani de zile, nu cred ca noi avem vreo vina...
    Eu am corectat lucrarile si mi-e si rusine sa spun ca nu se mai inavata. Sa fie oare de vina testarile teoretice din anii trecuti in care era suficient sa fii prezent ca sa treci? Nu cred , e imposibil asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Din viteza, am uitat sa ma semnez. Comentariul anterior a fost postat de Emil Bozieru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Bozieru dar v-ati pus si intrebarea ca poate motivatia indusa de "voi" cei din conducere este nefasta cu capacitatea de intelegere a unor arbitrii ai cja prahova.??

    RăspundețiȘtergere
  5. Motivatia ar trebui sa existe in fiecare din arbitri, iar aceasta este promovarea. Nu uitati ca an de an se organizeaza concurs pentru liga A, iar anul trecut toti cei care au luat testele teoretic si fizic au fost promovati, pentru ca numarul lor a fost sub numarul de locuri scoase la concurs. Mai mult de a le oferi in fiecare an sansa de a promova, noi ce putem face?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si noi echipele cheltuim sudoare,nervi,ambitie,timp si....nu in ultimul timp bani sa fim "cobaii"celor ce incearca sa devina arbitrii !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule nu te supara ... dar nici echipele arbitrate de "cobai" nu sunt gen Real Madrid, Barcelona, Man United, etc de ce aveti pretentia sa fiti arbitrati de arbitrii de top. Daca vreti sa fiti arbitrati de arbitrii care au fler in arbitraj va trebui sa promovati in ligile superioare. Toti cei care am fost arbitrii si am fost la inceput am facut greseli care poate au costat echipele puncte.

      Ștergere
    2. dak nu vreti cobai la meciuri platiti bareme k la liga 1 si o sa vina tudor sa va arbitreze si sa vedem atunci ce ziceti...dar o sa spuneti k v-a furat si tudor k asta e mentalitatea voastra de barbati kre acasa sunteti condusi de femei si va dati cocosi la arbitrii.si dak tot va vaitati k platiti baremele va anunt k uitati sa plaiti cotizatiile ktre stat pt arbitrii

      Ștergere
  7. puteti schimba putin aceasta atitudine de "fier" sau de duri,nu neaparat din partea dvs,ci din partea colegilor si a mai lasa putin din aerul de superioritate la intrarea in sala de sedinta.oare cerem prea mult??

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe vremea cand eram arbitru stiam "Legile Jocului" cuvant cu cuvant. Nesansa a facut ca o accidentare mai veche la genunchi sa nu ma lase sa ajung in loturile divizionare. Cand am dat examenul pt categoria I, eram nedormit de mai bine de 24 de ore (eram in sesiune la Sibiu si am "fugit" cu trenul de noapte ca sa dau examenul de categorie la Ploiesti) si am luat nota 9 (am terminat examenul in 15 minute - la iesirea din sala, membri comisiei judetene m-au intrebat daca nu cumva am copiat si am fost dat afara din sala). Am revenit la Sibiu, fara sa dorm si, dupa 60 de ore de nesomn, eram apt de sesiune. Citeam Legile Jocului saptamanal si exersam semnalizari in fata oglinzii. Stimati arbitri, daca nu invatati, nu veti reusi. Nu vreau sa ma dau mare pentru ca am fost prea mic pe langa altii, dar nu am picat nicio testare teoretica (o singura testare fizica am ratat din cauza unei pneumonii). Cei care sunt la varsta la care nu sunt casatoriti si nu au nici copii (unii nici serviciu) nu au nicio scuza sa nu invete "Legile Jocului". Ca observator, recunosc ca pun mana pe regulament mai rar si asta din cauza problemelor cotidiene: serviciu, familie, alte activitati. Lasati comisia in pace, trebuie doar sa INVATATI !!! Catalin Romanescu.

    RăspundețiȘtergere
  9. sa lasam comisia?de ce toate se fac pe pile?acum s-a cerut o lista cu 4 5 arbitrii tineri de perspectiva de catre CCA si pe baza notelor de sezonul trecut pe baza premiilor care s-au dat la final de an va las pe dumneavoastra sa spuneti cine ar trebui sa fie pe lista ca din ce am auzit eu am ramas mut.de ce SAFTA?pt ca e fiul unui fost arbitru si actual membru al CJA?multi au zis ca e slabut ca arbitru.d c TINCU care nici macar fotbal nu a jucat si asta e una din cerintele celor de la CCA.pe baza asta renunta multi arbitrii tineri cu valoare pentru ca nu au 'PILE''.

    RăspundețiȘtergere
  10. probele de simbata au fost bataie de joc.in conditiile in kre unii aveau de alergat minim 2900 asta pt k au sub 30 de ani si arbitreaza la fel sau au jocuri chiar mai putine k cei de peste 35 de ani kre au trebuit sa alerge doar 2700.in conditiile date de vint ce iti batea din fata pe o parte a pistei iar pe cealalta parte gheata si in ''turnante''kre aveau 3 m era ditamai mormanu de zapada cum incercai sa fortezi putin cum alunecai.dar se pare k nivelul copetitiei este peste campionatul national si trebuia sa dam probele sa vedem dak suntem pregatiti k avem echipe de top de arbitrat k banesti.cimpina,paulesti.echipe grele ce necesita o pregatire superioara pt a putea fi arbitrate.trageti voi concluziile de ce se lasa tinerii de arbitraj ink de inainte de a se apuk si pt a cintracara acest fapt nea marean le face favoruri celor mai in virsta pt a nu se lasa makr ei.mai le da un premiu la sf de an mai le da un amical,in loc sa le dea celor tineri makr jocuri de pregatire ale echipelor din loturile nationale le da tot la bosorogi.pe vremea lu' cristi toate jocurile de pregatire erau arbitrate de cei tineri nu conteaza de dak arbitrau de 6 luni sau 2-3 ani.dar in curind nu vor mai avea pe cine sa trimita la jocuri k ramin doar bosorogi.probabil se vor juk cuplaje

    RăspundețiȘtergere
  11. bai...nea caisa...de la ,,bosorogii'' aia cum ii nnumesti tu, ai de inavat ca nu te-i facut tu mare arbitru doar asa ca te-ai nascut arbitru.Daca esti asa pregatit de ce nu te duci sa arbitrezi meciurile din liga lui Mitica,sau sa-i iei locul lui Pierluigi Collina,ce zici,e o varianta buna pentru nivelul tau??? parca vad ca testele teoretice nu ai luat nai mult de nota 7...

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt oficial la o echipa de liga A Prahova.Multe adevaruri in comentariile de mai sus am citit,dar esential e un lucru ,valorile in arbitraj ies la suprafata ca uleiul si in afara poate de Laurentiu Piciu(i-am vazut resemnarea) cei cu valoare au promovat cam toti,dar si altii inpinsi fortat din spate .Am fost in situatia de a fi nemultumit de arbitraj dupa victorii dar am si felicitat arbitrii dupa infringeri,problema e ca dupa o vreme pot face diferenta intre eroarea umana si cea din interes,si e mai greu sa fiu pacalit.Pe prima o inteleg de multe ori,pentru ca nu e nimeni perfect,problema e cu a doua categorie de erori.Ce as putea reprosa unui arbitraj al lui Amoraritei de exemplu ?In nici un caz erori din categoria voite sau din interes cum ziceam mai devreme.Si mai sunt si altii la fel ca Mihai,dar cu parere de rau sunt si din cealalta categorie sau din cei fara chemare pentru arbitraj.Cei care judeca arbitrii,ma refer la observatori au si ei partea lor de vina pentru ca nu sanctioneaza pe cei ce merita si altii din exces de zel sanctioneaza pe nedrept.Un caz concret este sanctionarea asistentului Bunea Daniel la jocul Progresul Draganesti-Petrolul 2 cand a validat golul doi al gazdelor pe drept ,neexistand ofsaid la marcatorul golului cum se poate vedea din filmarea postata pe youtube( la minutul 46:02 parca),sau pe progresuldraganesti.webs.com.Daca Bunea nu vede acest coment rog colegii sa-l informeze ca nu a gresit atunci si poate filmarea il ajuta sa demonstreze ca el a avut dreptate nu observatorul jocului. tel.0765315675 lasat de el la c.j.a.nu mai e valabil si nu l-am putut contacta personal sa-i comunic.Urez bafta si inspiratie "cavalerilor fluierului"in returul al carui start se tot amana.

    RăspundețiȘtergere
  13. e adevarat ca valorile ies la suprafata,si la fel de adevarat este ca multe dintre valori renunta(eu am mai spus si sapt.trecuta intr-un coment cu tinta la d-l Deaconu ca multi vor renunta saturandu-se de magariile lui)dar nici tu nu poti spune la modul general ,,bosorogi'' pentru ca spunand asa bagi in aceasta categorie si oameni de valoare(tu ai dat exemplu,e adevarat D-l Piciu s-a resemnat)Oameni ca Laurentiu Piciu,care s-au nascut sa aiba valoare vor ramane de valoare indiferent ce se va intampla si peste timp cei ce vin din urma ii vor lua drept exemplu.Cat priveste pe cei impinsi de la spate vei vedea ca intr-un final vor disparea si nu-si va mai amintii nimeni de ei.

    RăspundețiȘtergere
  14. DACA LAURENTIU NU A PROMOVAT MAI DEPARTE ,ASTA NU INSEAMNA CA NU E O VALOARE....E CHIAR O VALOARE DAR NU E APRECIAT LA JUSTA LUI VALOARE SI ASTA L-A DETERMINAT SA DEVINA INPASIBIL SI SA NU MAI REACTIONEZE LA NIMIC.SI APOI,STI VORBA AIA ,,TE BAGI IN TROACA ,TE MANACA PORCII SAU AJUNGI SI TU CA EI".

    RăspundețiȘtergere
  15. vad k au si sarit bosorogii,eu iam facut bosorogi pe cei kre vin la arbitraj in continuare doar pt barem si mici cipeli,nu k sa-i invete pe cei mici sau sa-i ajute in timpul jocului,vin k sa aiba marean pe cine sa trimita la jocuri cind se face cite o grva.insa printre bosorogi sunt si baieti de treaba dar sunt putini.oricum eu m-am lasat mi-am incerkt sansa nu am promovat las kle libera unui tinar nu stau sa ma bucur la citiva lei pe luna.faceti si voi la fel.sau dak spuneti k va place asa mult arbitrajul cereti-va doar la liga c k acolo e nevoie de experienta voastra si atunci o sa va respecte cei mici

    RăspundețiȘtergere
  16. Din cauza vitezei s-au mai strecurat cateva greseli-impasibil si mananca-. Tin sa ma corectez pt ca nu-mi place sa gresesc.

    RăspundețiȘtergere
  17. Chiar sunt curios... in urmatorul scenariu cine dintre cei de perpectiva care se dau mari arbitrii ar putea duce un meci la bun sfarsit un joc intre CSM Campina si Unirea Campina daca diferenta dintre ele ar fi de doar 3 puncte. Tocmai de asta sunt buni "bosorogii" de care amintiti voi si care pot sa duca astfel de jocuri la bun sfarsit si la finalul celor 90 de minute sa fie felicitati de catre ambele echipe.
    Constient sau nu cu fiecare joc arbitrat prindeti din zbor de la bosorogi chestii pe care le veti aplica mai tarziu pe terenul de joc castigand mai multe decat experienta celor 90 de minute.

    RăspundețiȘtergere
  18. dak s-ar respecta suspendarile de la comisii si s-ar face stadioanele(kre de fapt sunt maidane de fotbal)la cerintele minime de securitate oricine ar arbitra
    cit de incepator ai fi nu ti-ar fi frica sa dai rosu in secunda 30,sa dai penalty in min 90+3 la 0-0,sa anulezi un gol de la linie tot in prelungiri.dar dak ajf vrea doar echipe multe si bani si iarta pe toata lumea mereu o sa fie nevoie sa arbitreze bosorogii,pt k la neregulile ajf e complice si cja pt k scriem k prostii in rapoarte k nu e gard nu avem unde sa ne schimbam si multe alte lipsuri ar putea foarte usor sa nu mai delege arbitrii,dar cum poate marean sa-l supere pe silvik k doar au fost colegi,tocmai de aia i-a cautat si craciunescu,dar la gasit competent doar pe cristi nica.

    RăspundețiȘtergere