joi, 19 martie 2009

Tudor a arbitrat bine la St Etienne

Partida dintre AS St Etienne şi Werder Bremen a fost condusă de o brigadă românească, alcătuită din Alexandru Tudor - Cristian Nica, Aurel Oniţa - Sorin Corpodean. Toţi s-au achitat bine de misiune, dar trebuie spus că au avut un joc uşor, în ciuda scorului final. Tudor a demonstrat că poate să arbitreze şi discret, cu puţine cartonaşe... Mai mult, încă de la început Tudor a încercat să zâmbească, să fie foarte calm, ceea ce nu este deloc o atitudine caracterizantă pentru arbitrul bucureştean. Nu a rezistat, însă, până la final, dovadă fiind că pe măsură ce jocul se apropia de final, iar presiunea francezilor pentru măcar un rezultat de egalitate - obţinut in extremis - creştea, Tudor a redevenit nervos. Iar dacă primele două avertismente, ambele acordate germanilor, în minutele 52 şi 53, le-a dat cu seninătate, jucătorii acceptând decizia, în minutul 85, Tudor a fost extrem de furios pe Pizzaro. Acesta protestate în mai multe rânduri de-a lungul reprizei secunde, iar cu cinci minute înainte de final, Tudor nu a mai rezistat şi i-a arătat cartonaşul galben, într-o manieră total diferită decât o făcuse în primele două cazuri. Nervos, cu o privire sfredelitoare, cu gesturi scurte, dure, care îi trădau starea de spirit. Din păcate, ăsta-i adevăratul Tudor... Cele trei avertismente au fost singurele acordate şi au fost pe deplin justificate. În primul sfrert de oră al jocului, imediat după ce Werder a deschis scorul, francezii au solicitat o lovitură de pdeapsă, iar din punct de vedere fotbalistic, Tudor a făcut bine că a lăsat jocul să continue... De ce nu a făcut la fel, recent la Bistriţa, sau cu ceva mai multăvreme în urmă, la Urziceni, la un meci celebru Unirea Urziceni - Steaua, asta este deja o altă poveste... Asistenţii Nica şi Oniţa nu au avut nici un fel de probleme.
Acum, rămâne de văzut cum îl va nota maghiarul Sandor Piller (observatorul pentru arbitri) pe Tudor. Următoarea posibilă delegare internaţională pentru Tudor nu poate veni mai devreme de începutul lunii iunie, atunci când au loc în zilele de 6 şi 10, noi meciuri în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial. Şi asta pentru că deja se ştiu arbitrii pentru meciurile din 28 martie şi 1 aprilie, iar Tudor nu figurează printre ei, iar în fazele superioare ale cupelor europene este deja mult mai greu de ajuns...

Un comentariu:

  1. Un meci frumos ,foarte disputat,cu un arbitraj de mare clasa atat a lu tudor cat si a asistentilor,kre in opinia mea au avut decizii mai grele de luat ...multe la limita....bravo lor..dka echipele noastre nu sunt in stare sa ajunga in faze superioare...uite k arbitrii o pot face...mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere