sâmbătă, 14 martie 2009

Câteva meciuri interesante în acest week-end

Aşa cum v-am obişnuit, pentru fiecare week-end, vă fac o serie de sugestii pentru meciurile pe care eu le consider mai interesante din campionatele Europei.
Manchester United - Liverpool, sâmbătă, ora 14.45
Un clasic derby din Premier League. Partida va fi cu atât mai interesantă cu cât ambele formaţii vin după succese răsunătoare în Champions League, acolo unde au eliminat formaţiile Internazionale Milano, respectiv Real Madrid. Dincolo de aceasta, au fost formaţiile cu cel mai spectaculos joc la mijlocul acestei săptămâni, astfel încât sunt toate condiţiile ca pe "Old Trafford" să avem parte de un spectacol de gală. Este un adevărat derby şi din punct de vedere al poziţiilor ocupate de cele două echipe, gazdele, locul 1, iar oaspeţii locul 3. Partida va fi arbitrată de Alan Wiley, un arbitru de 49 ani (limita de vârstă pentru arbitri în Anglia este de 50 de ani, spre deosebire de majoritatea ţărilor din continent). La Manchester se anunţă condiţii de ploaie şi o temperatură de 9 grade.
Feyenoord - PSV Eindhoven, duminică, ora 13.30
Un derby mai mult cu numele şi mai ales din perspectiva istoriei şi a palmaresului celor două formaţii. Acum, Feyenoord ocupă un deziluzionant loc 10, în vreme ce echipa din oraşul firmei Philips se află pe locul 5. Partida va fi arbitrată de Kevin Blom, un arbitru de 35 de ani, care se află pe lista FIFA din anul 2005. La Rotterdam se anunţă ploaie şi o temperatură de 10 grade.
Chelsea - Manchester City, duminică, ora 15.30
Pe "Stamford Bridge" vine singura formaţie din Albion aflată în Cupa UEFA, cu mari şanse de calificare pentru sferturile competiţiei, după ce a învins cu 2-0 pe Aalbog, în prima manşă. La rândul ei, Chelsea vine după o calificare muncită pe "Delle Alpi" din Torino, în faţa echipei Juventus. Se anunţă un spectacol de mare clasă, ambele formaţii dovedind că sunt într-o formă sportivă de invidiat. Londonezii ocupă locul 2 în Premier League, în vreme ce oaspeţii se află doar pe poziţia a opta. Duminică la londra se anunţă un cer parţial noros şi o temperatură de 13 grade.
Inter Milano - Fiorentina, duminică, ora 21.30
Pentru noi, acest meci ar fi trebuit să fie întâlnirea ca adversari a lui Chivu cu Mutu. Din păcate, Chivu este accidentat şi este foarte puţin probabil să fie oprit în lot de Mourinho pentru această partidă. Se întâlnesc locurile 1 şi 4 din Serie A, dar interiştii au de spălat ruşinea eliminării la un scor sever (0-3, la general) din Champions League, de către Manchester United. Partida va fi arbitrată de Daniele Orsato, un arbitru care nu se află pe lista FIFA. La Milano vor fi 5 grade şi un cer parţial noros.
Paris St. Germain - Olympique Marseille, duminică, ora 22.00
Pe "Parc des Princes" de lângă Turnul Eiffel se confruntă ocupantele locurilor 2 şi 3 din Ligue1. Este o partidă care sună bine, fiind două dintre cele mai titrate echipe ale Franţei. Partida va fi arbitrată de Bertrand Layec, un arbitru de 44 de ani, aflat din anul 2002 pe lista FIFA, La Paris, la ora jocului, va fi un cer parţial noros şi o temperatură de 6 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu