marți, 31 martie 2009

Nica reacţionează

După ultimele incidente din fotbalul judeţean, în care au fost implicaţi şi arbitri, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Prahova, Cristian Nica, a reacţionat, cu un comunicat de presă, pe care îl redau integral:
"În urma gravelor incidente petrecute în fotbalul judeţean la finalul săptămânii trecute, care au dus la întreruperea a două jocuri, dupa ce arbitri au fost loviţi cu bestialitate, Comisia Judeţeană de Arbitri face următoarele precizări:
- deşi, de-a lungul timpului, am tot tras semnale de alarmă în ceea ce priveşte escaladarea violenţei pe stadioanele din judeţ, constatăm, cu dezamăgire, că actele reprobabile au continuat, culminând cu ceea ce s-a întamplat duminică, atunci când s-a depăşit orice limită, în momentul în care unul dintre arbitri bătuţi, cu doar câteva ore mai devreme, a fost, din nou, lovit mişeleşte. De data aceasta, în plină stradă, chiar lângă sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, acolo unde fusese chemat, imediat după joc, împreună cu ceilalţi implicaţi în scandalul de la partida Unirea Corlăteşti Dâmbu – Triumf Stoeneşti. Lucrurile foarte grave care s-au întâmplat duminică, fără precedent în istoria fotbalului prahovean, ne fac să ne întrebăm până unde pot duce aceste acte de violenţă şi dacă, acum, trebuie să ne fie teamă să mergem şi pe stradă sau să ne prezentăm la şedinţele săptămânale ca nu cumva un frustrat să vină să ne lovească;
- din punctul nostru de vedere s-a ajuns prea departe! Nu este normal să se dea cu pumnul, nu este normal ca acei copii să-şi pună viaţa în pericol, doar pentru plăcerea de a arbitra. În urmă cu doi ani un copil arbitru a fost dus de urgenţă la spital, în stare de inconştienţă, necesitând 16 zile de spitalizare, după ce a fost bătut bestial pe un teren de fotbal. A avut noroc că a scăpat cu viaţă, dar a rămas încă marcat de acel incident!
- facem un apel către toţi cei implicaţi în sportul prahovean, să fie alături de noi în încercarea de a elimina din fotbalul judeţean aceste “elemente”, cărora nu le putem spune oameni, până nu va fi prea târziu. Gândiţi-vă că mulţi dintre dumneavoastră aveţi copii acasă, iar mâine-poimâine pot fi una dintre victime! Gândiţi-vă ca mulţi refuză să facă sport tocmai din cauza acestor huligani, care nu au nimic în comun cu spiritul de “Fair-Play”, spirit pe care l-au călcat, sistematic, în picioare! Gândiţi-vă!
Preşedinte CJA Prahova, Cristian Nica"
Un singur comentariu aş vrea să fac, salutând totodată punctul de vedere al preşedintelui CJA, Cristi Nica. Ce s-a întâmplat cu cei care l-au agresat pe copilul-arbitru de care se vorbeşte în comunicatul CJA? Nu cumva mai joacă şi astăzi? Că dacă ar fi aşa, atunci am putea să căutăm vinovaţi chiar şi în curtea AJF-ului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu