marți, 3 martie 2009

În condiţii incredibile, dar...

La Câmpina există şi atletism
La finele lunii trecute atleţii de la Grupul Şcolar Petrol, pregătiţi de Nicolae Pavel, au participat la o serie de competiţii de sală.
iată câteva rezultate de la competiţii naţionale care au avut loc cu ceva mai multă vreme în urmă. În finala Campoionatului Naţional de Juniori I la sală, 20-21 februarie, Bucureşti, atleţşii câmpineni au înregistrat următoarele rezultate:
Lucian dan - săritura în lungime, 6,83m, record personal, locul al V-lea
Dan Alexa - săritura în înălţime, 1,90m, locul al VI-lea
Răzvan Ciobanu - aruncarea greutăţii, 14,12m, locul al VI-lea
La Grand Prix-ul pentru juniori III, sală, 21 februarie, Bucureşti
Aniţa Dumitraşcu - săritura în înălţime, 1,55m, locul al II-lea; săritura în lungime, 4,85m, record personal, locul al VI-lea
Ştefan Moise - săritua în lungime, 6,04m, locul al II-lea
Diana Marcu - săritura în înălţime, 1,45, locul al V-lea
Monica Badea - săritura în lungime, 4,70m, locul al X-lea
Alexandru Albulescu - aruncarea greutăţii, 11,27m, locul al IX-lea
La Campionatul Naţional de Juniori III (14 - 15 ani), probe combinate, desfăşurat în sală, în zilele de 26 şi 27 februarie, la Bucureşti, două atlete câmpinene au avut evoluţii bune. Este vorba de Monica Badea (elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Energetic), locul al V-lea la pentatlon cu 2.803 puncte, şi Aniţa Dumitraşcu (elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu"), locul al VII-lea la pentatlon cu 2.737 puncte. Ambele atlete şi-au depăşit câteva recorduri personale - Monica Badea şi-a depăşit recorudile personale în patru probe, iar Aniţa Dumitraşcu în două probe. Mai mult, Aniţa Dumitraşcu s-a impus la săritura în înălţime cu o performanţă de excepţie - 1.62m, performanţă pentru podiumul de premiere la probe individule, iar Monica Badea s-a clasat a III-a la aruncarea greutăţii cu 10.70m, de asemenea o performanţă care o poate duce pe podiumul de premiere în Campionatul Naţional de Juniori III din 14 martie.
Sâmbătă, 28 februarie, în Capitală, a avut loc Campionatul Municipiului Bucureşti la aruncări lungi. CSS - GSI Petrol Câmpina a participat cu 11 aruncători impunându-se la majoritatea probelor şi categoriilor de vârstă. Cel mai bun rezultat a fost realizat de atletul Alexandru Călinoiu la aruncarea suliţei, cu o performanţă foarte bună - 65.43m câştigând atât la juniori I, cât şi la tineret şi seniori. Performanţa realizată de Călinoiu este foarte aproape de baremul pentru Campionatul Europene de juniori I (66.50m), la care sportivul câmpinean şi-a propus să participe deşi este în primul an al acestei categorii. De asemenea, Eliza Toader a câştigat proba de aruncarea suliţei la juniori I, cu o aruncare de 47.55m, iar Cristina Movileanu, cu 41,78m a ocupat locul al III-lea. La aruncarea suliţei juniori III băieţi a câştigat tot un câmpinean cu o aruncare de 51,58m -Ştefan Moise, iar la junioare III Monica Badea s-a clasat pe poziţia a II-a cu 24,62m. Şi la juniori II băieţi, câmpinenii s-au impus din nou prin Ionuţ Iorga, care a câştigat proba cu 54,02m. Şi la aruncarea discului, atleţii lui Nicolae Pavel s-au clasat pe podium. Răzvan Ciobanu a câştigat întrecerea de la juniori II cu 40,26m, iar Alexandru Albulescu s-a clasat pe locul al III-lea, dar la juniori III.
Antrenamente la 0 grade şi atac la... Primărie!
Toate aceste rezultate l-au bucurat pe Nicolae Pavel, şeful secţiei sport a Grupului Şoclar Petrol. "Considerăm că bilanţul competiţiei a fost bun, având în vedere că peste o săptămână, pe 6 - 8 martie, sportivii câmpineni se vor întrece în etapa finală a Campionatului Naţional de Aruncări Lungi, care se va desfăşura la Bucureşti, pe stadionul Iolanda Balaş Sotter. Sperăm ca aruncătorii câmpineni să se întoarcă acasă cu cel puţin trei medalii, cât mai strălucitoare. Din păcate, am mai spus-o, condiţiile în care ne pregătim sunt greu de închipuit. Spaţiile de lucru, birourile, cancelaria şi anexele nu au încălzire de doi ani. Primăria a făcut promisiuni, dar angajamentele se lasă încă aşteptate. Ce pot crede aceşti sportivi, care se antrenează zilnic la temperaturi sub 0 grade Celsius, despre edilii oraşului?! Atleţii îşi îndeplinesc obiectivele şi chiar le depăşesc, aleşii comunităţii doar promit..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu