miercuri, 18 februarie 2009

"Revoluţie" în arbitrajul prahovean

Înainte de reluarea activităţii fotbalistice oficiale din acest an, Comisia Judeţeană de Arbitri de Fotbal Prahova - condusă de asistentul FIFA Cristian Nica - a luat o serie de măsuri "revoluţionare". Astfel, s-a decis excluderea unui număr de 30 de arbitri care au avut o activitate considerată necorespunzătoare, de-a lungul anului 2008. Cei 30 sunt: Adrian Stănescu (Liga a III-a), Cristian Arsene, Alexandru Chiriţă, Bobi Codreanu, Florin Condrici, Ovidiu Crozolo, Alexandru Dumitriu, Cătălina Dumitru, Alexandru Gogu, Oana Ionescu, Stelian Ivaşcu, Mihai Matei, Florin Nan, George Radu, Adrian Sitaru, Răzvan Zanfir, Gheorghe Bană, Ştefăniţă Bercea, Alexandru Burlacu, Constantin Butoi, Alexandru Buzeanu, Bogdan Dombec, Marius Florea, Mihai Ioniţă, Daniel Onea, Alexandru Păcureţu, Robert Pădureţ, Gheorghe Pasăre, Florin Scarlat şi George Toader. În noile condiţii, comisia are 136 de arbitri, dintre care 28 în lotul republican (trei în Liga I, trei în Liga a II-a şi 22 în Liga a III-a), 54 de posesori ai categoriei I, 16 cu categoria a II-a şi 16 stagiari.
Tot la ultima şedinţă s-a mai decis: demararea unei acţiuni în vederea actualizării situaţiei arbitrilor de la nivelul judeţului (situaţia pe categorii, fişe personale etc); formarea unui corp de supervizori, alcătuit din membrii CJA, care vor urmări evoluţia arbitrilor de perspectivă de la nivelul judeţului, cu rolul de a descoperi şi a îndruma tinerele talente în activitatea de arbitraj, în vederea promovării în loturile superioare; organizarea examenului de categoria a II-a, la care urmează să participe arbitrii stagiari care au o vechime de cel puţin 6 luni; pregătirea intensivă a arbitrilor care vor participa la examenul pentru categoria I, organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor; reducerea numărului de membri ai CJA, prin încetarea colaborărilor cu Vasile Aurelian şi Marian Iamandi, urmând ca, din vară, si aibă loc o nouă organizare a comisiei.
Măsuri multe, semn că se doreşte a se face o treabă serioasă, dar tot în iarbă este examenul adevărului pentru orice arbitru. Şi pentru comisie...

2 comentarii: