sâmbătă, 8 septembrie 2012

De ce a schimbat CCA brigada lui Marian Deaconu la Petrolul - Șahtior?

Amicalul de lux dintre Petrolul Ploiești și Șahtior Donețk, disputat aseară pe ”Ilie Oană” și încheiat cu victoria echipei lui Mircea Lucescu, scor 3-0, a iscat o mică furtună în arbitrajul prahovean. S-a pus problema cine arbitrează acest meci. Marian Deaconu, șeful arbitrilor prahoveni, i-a delegat la meci pe Adrian Illyeș - Valentin Dumitru și Louis Oprescu. Mai mult, ziarul de casă al lui ”Don Lică”, ”Prahova” anunța cu mândrie joi:
”Comisia Centrală a Arbitrilor a fost de acord ca, la acest meci, la propunerea C.J.A. Prahova, meciul (n.r. - repetiția aparține autorului articolului) să fie încredințat unor arbitri prahoveni, cei care vor avea onoarea de a “fluiera" una dintre cele mai bune echipe din Europa fiind centralul Adrian Illyeș și asistenții Valentin Dumitru și Louis Oprescu”.
Atât de ”de acord” a fost CCA, încât a schimbat brigada, oferind un nou exemplu al trecerii pe care Marian Deaconu o are la nivelul CCA! Astfel, după cum deja se știe, jocul a fost arbitrat de Mihai Amorăriței - Cristian Nica și Bogdan Banu.
Probabil că sunt necesare niște explicații. Din punctul meu de vedere, subiectiv ca orice punct de vedere, Amorăriței are mult mai mari șanse de afirmare decât Illyeș, care a fost trimis de CCA la un meci de liga secundă la Botoșani, în vreme ce la nivelul asistenților, dacă delegarea lui Cristi Nica nu o poate contesta nimeni, Bogdan Banu vine după un  curs intensiv pentru asistenți unde a lăsat o impresie deosebită, astfel încât sunt toate premizele pentru a se considera că delegarea CCA a fost mult mai inspirată și  mai aproape de realitate decât cea a lui Marian Deaconu, care a folosit acest prilej pentru a-și premia ”copiii”.

6 comentarii:

  1. pana la urma era un meci amical...ca jucator de fotbal si oficiat de ambi arbitri la centru.. ..adrian e cu 2 clase peste amoraritei!!
    si daca imi aduc aminte bine adrian are un meci de liga 1 arbitrat ...si celalalt a fost doar rezerva!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu impartasesc ideea ca Illyes e cu doua clase peste Amoraritei! E adevarat ca ploiesteanul are un meci in LIga 1, dar din punct de vedere al perspectivei, cred ca Amoraritei e cu mai mult de doua clase peste Illyes!

      Ștergere
  2. ai dreptate .amor va progresa.eu ii cunosc.amor va ajunge mare datorita seriozitotii.
    .










    RăspundețiȘtergere
  3. d-lor,amandoi arbitrii sunt foarte buni iar pe langa acestia se mai gasesc un oprea,bozieru,dumitru valentin,banu,danielenco etc.stilul de conducere a dl.diaconu a dus la aceste polemici.de altfel stilul ,,dezbina si condu'' e valabil in toata tara.mai bine s-ar pune accent pe corpul de arbitrii ,,balerini'' care etapa de etapa se injosesc pt 50 ron.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Bozieru? Danielenco? Ha ha ha. Ma faci sa rad. Sunt depasiti prietene.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnul Ilies are un meci facut praf in liga 1 ca de altfel multe in ograda d-lui Lica (mai urmaritil). Genul acesta de arbitru care ,,trebuie" sa fie in centrul atentiei nu are cum sa duca catre performanta (vezi Ionut Neagu, Nicolae Iosiv etc.)sau depinde ce performanta se doreste. O performanta poate fi si un meci in liga 1. Eu pe Amoraritei il vad mult mai departe pentru ca spre deosebire de multi colegi acesta are in plus CARACTER.

    RăspundețiȘtergere