miercuri, 9 noiembrie 2011

Sâmbăta viitoare, meci de handbal la „Grigorescu”

Echipa da handbal feminin AS Erigill Proviţa de Sus revine la Câmpina pentru un joc oficial sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 12.00, partida fiind programată în sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”.
După ce a încercat să evolueze în campionatul judeţean, unde sunt multe probleme organizatorice, conducerea clubului din Proviţa de Sus a decis înscrierea echipei de junioare II în Campionatului Municipiului Bucureşti. Antrenorul lor, Mihai Burlacu, (foto) ne-a declarat: „Echipa noastră s-a reconstruit din temelii. Practic, este vorba de o nouă generaţie, alături de fete din Proviţa de Sus venind la echipa noastră şi fete din Sinaia, Breaza sau chiar Băicoi, toate fiind dornice să facă performanţă. Ne-am înscris în Campionatul Municipiului Bucureşti la junioare II, un campionat foarte puternic, printre echipele din seria noastră aflându-se
Rapid Bucureşti, care ne-a învins în ultima etapă greu, pe finalul jocului, cu 23-19, CSŞ 6 Bucureşti, Şcoala Sportivă 181 Bucureşti, CSŞ 5 Bucureşti, de unde s-au lansat Ada Nechita şi Cristina Neagu, activitatea fiind coordonată de prof. Maria Covaci, caree ste şi impresara Cristinei Neagu, CS Marian Cozma, un club înfiinţat de Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma, precumşi două echipe ale clubului Colegiul Media Pro Bucureşti. De altfel, chiar etapa viitoare, care va avea loc la Câmpina, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 12.00, vom întâlni una dintre formaţiile Colegiului Media Pro Bucureşti, în componenţa acesti echipe aflându-se şi o jucătoare de culoare de aproape 1.75m. Vom avea un meci greu, dar numai aşa putem progresa şi sperăm să vină un număr cât mai mare de spectatori pentru a ne încuraja, pentru a fi alături de fetele noastre, dar şi pentru a vedea un spectacol sportiv de calitate”.

Un comentariu:

  1. Cati copii mai fac sport astazi?
    Cifrele sunt mai mult decat ingrijoratoare: in Romania, 2% dintre copii sunt inscrisi in cluburi sau scoli sportive, in timp ce in tari precum Suedia, Norvegia sau Finlanda procentul copiilor care fac sport in mod constant ajunge si pana la 80%.
    Astazi copiii cresc intr-o lume digitala, o lume in care miscarea in aer liber si sportul sunt inlocuite din ce in ce mai mult de tehnologia moderna.
    Tot mai multi copii din ziua de azi au probleme de sanatate din cauza lipsei de miscare, iar numarul cazurilor de obezitate in randul acestora a crescut alarmant in ultimii ani. Specialistii atrag atentia ca, anual, in Europa, peste 85.000 de copii devin obezi din cauza sedentarismului si a alimentatiei nesanatoase. Si de aici incep complicatii serioase. Diabetul, cardiopatia, pancreatita, spondiloza, problemele ortopedice si cardiovasculare, disfunctii ale ficatului, hipertensiunea sau apneea de somn sunt doar cateva dintre ele.

    Handbalul dezvolta gandirea, atentia si le formeaza deprinderi. Un copil care face handbal capata indemanare si forta. Prin handbal, va descoperi prietenia si jocul in echipa si va deveni sociabil. In plus, copilul isi intareste vointa si capacitatea de concentrare si invata cum sa-si invinga frica, emotiile si stresul, devenind increzator in propriile forte.
    Practicarea handbalului il obisnuieste cu un stil de viata echilibrat: respectarea orelor de somn, disciplina, punctualitate, lucrul in echipa si dorinta de a face performanta.
    In Campina este nevoie de handbal,Clubul ABC isi propune sa initieze copii in tainele handbalui modern.
    Alexandru 0767622827

    RăspundețiȘtergere