În mai 2010, semifinala Cupei României, faza judeţeană, de pe stadionul „Prahova”, dintre Progresul Bucov şi Tricolor Varniţa se încheia după numai 43 de minute. Atunci, după cum aţi citit pe acest blog la momentul respectiv (vezi, aici), mai mulţi jucători huligani de la Tricolorul Varniţa, în frunte cu portarul Cristian Constantin - în viaţa de toate zilele jandarm!!! – l-au lovit cu bestialitate pe arbitrul Valentin Marinică, determinând întreruperea partidei şi... spitalizarea arbitrului!
În urma mediatizării cazului, Comisia de Disciplină a decis excluderea formaţiei Tricolorul Varniţa din toate competiţiile şi excluderea din viaţa sportivă a celor doi jucători care l-au lovit în mod repetat pe Marinică – Alexandru Radu şi Cristian Constantin. Acestea ar fi singurele măsuri corecte la orice act de violenţă de o asemenea gravitate!
Şi de aici încep „lucrăturile” marca „Don Lică”. Mai întâi, la Comisia de Apel, s-a decis reprimirea formaţiei Tricolorul Varniţa în campionat. Totul părea să treacă în uitare până când în această toamnă, Valentin Marinică s-a întâlnit pe terenul de joc cu... Cristian Constantin, căreia i-a fost ridicată suspendarea pe viaţă! Aici aveţi şi dovada, o copie după un raport de joc de la un meci dintr-o etapă recentă, în care – culmea – portarul Cristian Constantin apare cu acelaşi număr de legitimaţie pe care îl avea şi în urmă cu mai bine de un an.
Cine i-a ridicat suspendarea? Doar „Don Lică” ştie... Cert este că abuzul lui „Don Lică” denotă ceea ce am mai spus de multe ori, şi anume că actele de violenţă din fotbalul prahovean sunt în mare parte generate de lipsa de reacţie a comisiilor lui „Don Lică”, precum şi de faptul că se ştie cât de uşor poate fi cumpărată bunăvoiţa acestora!
„Don Lică” nu a putut explica logic şi coerent cum de jucătorul respectiv a revenit pe teren. Explicaţia pe care „Don Lică” a oferit-o ziarului „Adevărul de Ploieşti” frizează ridicolul: „Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), arbitrul lovit trebuia să prezinte certificat medico-legal, ceea ce Valentin Marinică nu a făcut. Prin urmare a fost dreptul celui suspendat să depună o cerere de revizuire a deciziei, în urma căruia şi-a recăpătat dreptul de joc pentru că nu am avut anexat certificatul de la IML. Conform aceluiaşi regulament şi Marinică poate contesta acest fapt prin prezentarea documentaţiei de la medicina legală şi a faptului că pe rol este procesul pe care i l-a deschis jucătorului de la Tricolorul Varniţa şi, în urma cărora, AJF-ul va lua o nouă decizie". Inadvertenţele gramaticale provin din ziarul citat, care a reproduse declaraţia agramată a lui „Don Lică”. PENIBIL!
Dar vă vine să credeţi că există ceva mai penibil de atât?! Ei bine, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, Marian Deaconu, a demonstrat că poate fi mai penibil decât chiar „Don Lică”! Ceea ce credeam a fi destul de greu...
Iată declaraţia lui Deaconu către aceeaşi publicaţie ploieşteană atunci când a fost întrebat de scăderea dramatică a numărului de arbitri şi de unul dintre ultimele cazuri de violenţă asupra arbitrilor, cel de la Negoieşti, tot într-un meci din Cupa României, atunci când arbitrul Claudiu Lubene a fost lovit cu capul în figură: „Calculatorul este cel care îi strică, nu veniturile sau violenţa din teren. O să mai umblăm şi la baremuri, să le mai mărim un pic, însă în ceea ce priveşte violenţa, noi discutăm la şedinţe ceea ce se întâmplă la meciuri, dar decizia de a-i da în judecată pe fotbaliştii bătăuşi le aparţine. Dacă Lubene se va hotărî să înainteze plângere penală, noi îl vom susţine financiar”!!! Nici un cuvânt de susţinere la adresa arbitrilor... Nici un cuvânt de încurajare... PENIBIL! Ba chiar mai penibil decât declaraţia şi comportamentul lui „Don Lică”.
sunteti deacord cu un schimb de link? v-am adaugat in blogroll, cu speranta ca raspunsul va fi afirmativ
RăspundețiȘtergereSport-Campina: OK
RăspundețiȘtergere