sâmbătă, 26 noiembrie 2011

CS Băneşti – CSM Câmpina 2-0

Marcatori: Creţu 6, Ene 51.
CS Băneşti: Veselu – Basma, Horja, Ciocoiu, Dincă (55 Lungu) – Albu, Iancu (63 Hornea), Filote, Ene (76 Gorgan) – Cristache (cpt), Creţu (90+2 Burlacu). Rezerve neutilizate: Bucuroiu – Geambaşu, Rădoi. Antrenori: Roberto Opatchi (principal), Aurel Covrig (secund).
CSM Câmpina: Lepădatu – Safta (34 A. Burchi), Gânju (cpt), G. Radu, Zăpodean (76 Vintilă) – Stroe, Ilioiu, Budileanu, Olteanu (50 Necula) – M. Mihai, Negreanu (61 Negoiasă). Rezerve neutilizate: Boşilcă – Grigoraş, Bej. Antrenori: Ion Burchi (principal), Robert Stoica (secund).
Cartonaşe galbene: Albu 30, Creţu 76, Lungu 83, Ciocoiu 87 - Stroe 19, Negreanu 32, Necula 59.
Arbitri: Viorel Căunei (Plopeni) – Valentin Zanfir (Ploieşti), Cristian Lefter (Urlaţi).
Observator: Paul Roşală (Ploieşti).
Nu atât miza propriu-zisă a partidei, se întâlneau formaţiile clasate pe locurile 11 şi 3, cât ambiţiile, orgoliile şi, poate, faptul că cei doi antrenori au făcut, practic, schimb de locuri pe băncile tehnice ale celor două echipe, toate acestea au ridicat temperatura partidei de la Băneşti la cota unui derby. A fost un meci cu nerv, în care spectaculozitatea a cam lipsit, dar a fost compensată din belşug de multă ambiţie, dăruire şi pasiune. Şi cum băneştenii s-au dovedit mai puternici la aceste capitole, victoria le-a revenit firesc.
Băneştenii au început ceva mai hotărâţi, chiar în forţă, şi în minutul 6 au deschis scorul,
după ce Creţu a pătruns în suprafaţa de pedeapsă adversă pe partea dreaptă şi a şutat pe lângă Lepădatu ieşit în întâmpinare. După numai două minute, soarta meciului s-ar fi putut schimba, M. Mihai pătrunzând în suprafaţa de pedeapsă, trecând şi de portarul Veselu, dar trimiţând cu poarta goală în bară. Fază copiată la indigo şi la poarta cealaltă, dar în minutul 43, autorul ei fiind Filote. Până atunci, însă, câmpinenii au avut posesia mai bună, dar ocaziile cele mai periculoase şi mai clare le-au aparţinut băneştenilor, care şi-ar fi putut dubla sau chiar tripla avantajul. Băneştenii aveau să înscrie tot în minutul 6, dar din repriza secundă, atunci când Ene a şutat fără preluare, din apropierea punctului de pedeapsă, după o fază prelungită de atac, învingându-l pentru a doua oară pe Lepădatu.
La fel ca în prima repriză, ocaziile mai clare aparţin tot băneştenilor, care ar mai fi putut înscrie în minutele 65 şi 72, prin Ene sau Creţu, dar în primul caz s-a opus salvator Lepădatu, iar când acesta a fost depăşit, la a doua fază, G. Radu a salvat de pe linia porţii.
Cu avantajul de două goluri asigurat, antrenorul băneştenilor, Roberto Opatchi, îl retrage pe Florin Cristache îl postură de libero, iar defensiva condusă de „căpitanul” gazdelor s-a dovedit de netrecut pentru neinspiraţii atacanţi ai CSM-ului.

Un comentariu: