luni, 14 noiembrie 2011

În primăvara acestui an un subiect din fotbalul judeţean păstorit de "Don Lică" oripila opinia publică. Reamintesc ce s-a întâmplat atunci: la un meci de juniori, CS Brazi - AFC Filipeşti, când un jucător al oaspeţilor a fost eliminat, mai mulţi spectatori l-au luat la bătaie, în apărarea jucătorului a sărit - firesc - tatăl său şi totul s-a încheiat cu o bătaie generală. Mai multe detalii de la acel incident, aici.
A urmat un comunicat al clubului CS Brazi, iar AJF-ul lui "Don Lică" i-a certat părinteşte să nu se mai repete!!!
A trecut ceva vreme, iar Negoieştiul a revenit în actualitatea fotbalistică. Din păcate, cu un incident la fel de grav. La meciul de săptămâna trecută,
dintre CS Brazi II Negoieşti şi CS Şirna, asistentul Claudiu Lubene a fost lovit cu capul în gură de un cretin, purtător ilegal al echipamentului de jucător şi autointitulându-se ca atare - fotbalist!
Cum a reacţionat AJF-ul lui "Don Lică"? În afara mesajului tâmp de pe pagina principală a site-ului "AJF Prahova spune nu violenţei", cu nimic! Cel puţin, deocamdată... Dar ar fi trebuit deja s-o facă!
Noile incidente de la Negoieşti au avut loc miercurea trecută şi dacă lupta împotriva violenţei nu este un slogan doar de fraierit proştii şi care să dea bine la imagine, "Don Lică" însuşi trebuia să convoace un Comitet de Urgenţă, există posibilitatea statutară a unei astfel de intervenţii şi în alte cazuri a făcut-o, şi ar fi luat măsuri drastice, energice şi imediate. Nuuuu... "Don Lică" se lupta cu violenţa aşa mai moale, "lăsând comisiile să-şi facă treaba"! Mare sau mică?
Ei bine, incidentul de la Negoieşti se va judeca abia miercuri, la o săptămână după producerea lui. Ce măsuri credeţi că se vor lua? Un organism care luptă cu adevărat împotriva violenţei, pentru a da un semnal şi în favoarea arbitrilor, ar trebui să ia măsuri drastice, mergând - de ce nu? - până la excluderea echipei respective din competiţie! Da, da' cine mai cotizează apoi la... casieria lui "Don Lică"?!
Cel mai probabil se va pune batista pe ţambal în stilul aproape clasic promovat de "Don Lică". Şi apoi, te întrebi de ce nu au arbitrii curajul de a lua măsuri în timpul jocurilor?! Nu cumva - după cum am spus şi demonstrat în repetate rânduri - prin tot ceea ce face, AJF-ul, din punct de vedere instituţional, practic, "Don Lică", încurajează aceste acte de violenţă?

6 comentarii:

  1. chiar crezi ca isi mai revine Crangasu?! poate la DNA!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui ca arbitrii sa ia atitudine si sa hotarasca in corpore:NOI NU MAI ARBITRAM JOCURILE ACESTEI ECHIPE. Poate asa se va schimba si atitudinea "celorlalti".Ce ziceti?,e o idee,poate mai sunt si altele......

    RăspundețiȘtergere
  3. la stirile de pe televiziunile nationale drebuiesc date aceste informatii k sa se sesize din oficiu autoritatile

    RăspundețiȘtergere
  4. CU TOTII VOM STRIGA CRANGASU LA DNA!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. faceti=va echipamente cu crangasu la DNA=))))
    sau niste tricouri pe care sa imprimati...crangasu LA DNA!!!:))))=)))))

    RăspundețiȘtergere