duminică, 27 noiembrie 2011

Controlul Gărzii Financiare a descoperit la AJF Prahova nereguli grave privind folosirea autoturismului primit de la FRF

De mai mult timp la AJF Prahova se desfăşoară un amplu control al Gărzii Financiare şi al inspectorilor ANAF, aceştia descoprind numeroase nereguli. Una dintre acestea, conform unor surse din apropierea anchetatorilor, se referă la folosirea autoturismului primit în această primăvară de la FRF.
Este vorba de un autoturism Hyundai, în valoare de aproximativ 11.000 euro. Că autoturismul cu pricina a fost condus şi de alţi membri ai familiei preşedintelui AJF Prahova este destul de greu de dovedit, dar oficialii forului din Pielari nu au putut prezenta foile de drum şi alte acte care să dovedească felul în care a fost folosit autoturismul, care are statut de „autoturism de serviciu”.
Decontări la cauciucuri, când AJF-ul nu avea maşină!
În schimb, anchetatorii au găsit în evidenţele fiscale ale AJF-ului facturi decontate în care apăreau o serie de produse care nu au putut fi justificate.
De exemplu, cauciucuri de maşină, care – atenţie! – au fost achiziţionate şi decontate înainte ca AJF-ul să aibă autoturism! Ce explicaţie s-ar putea găsi?!
Inspectorii de la Garda Financiară şi ANAF care desfăşoară controlul la AJF Prahova au strâns deja un dosar întreg de nereguli, care – celmai potrbabil – vor fi imputate preşedintelui AJF şi celor mai apropiaţi colaboratori ai săi. Iar valoarea prejudiciului creat depăşeşte până acum un miliard de lei vechi! Cam scump „Don Lică”!

2 comentarii: