miercuri, 27 aprilie 2011

Clubul CS Brazi reacţionează după incidentele de vineri şi sâmbătă

După cum am relatat la momentele respective, vineri şi sâmbătă, două meciuri au fost întrerupte în campionatele judeţene. Mai întâi, vineri, meciul de juniori A dintre CS Brazi şi AFC Filipeşti a fost întrerupt după ce un jucător al formaţiei oaspete a fost bătut de spectatori, iar sâmbătă, la meciul CS Brazi II Popeşti – Unirea Râfov, incidentele s-au repetat, de această dată câţiva spectatori pătrunzând pe terenul de joc pentru a aplica o corecţie fizică unui jucător al echipei adverse.
Până la această oră, AJF-ul lui „Don Lică” nu a avut nici o reacţie, preferând să-şi facă siesta după sărbători. În schimb, spre cinstea lor, cei din clubul CS Brazi au reacţionat, rezultatul fiind rezumat într-un comunicat care mi-a fost trimis de clubul amintit şi pe care îl reproduc integral:
Biroul Executiv al Clubului Sportiv Brazi, întrunit în şedinţă de urgenţă urmare a evenimentelor regretabile petrecute la două jocuri în care au fost implicate două echipe ale clubului, în datele de 22 si 23 aprilie a.c., a luat următoarele măsuri interne:
1. Retragerea din toate competiţiile oficiale organizate de către AJF Prahova a echipei de juniori şi a celei de seniori, CS Brazi Popeşti, până la finele actualei ediţii de campionat.
2. I se retrage calitatea de oficial (delegat) a dl. Nicolae Şerban de la toate activităţile oficiale sportive ale clubului, acesta urmând să se ocupe doar de partea strict gospodarească în club.
Biroul CS Brazi
Şi acum, câteva comentarii. Cred că este de apreciat gestul celor de la CS Brazi... Mai ales că exemplul lor este singular... Că la Brazi s-a auzit de „şedinţă de urgenţă”, în vreme ce „Don Lică” nu, poate nici nu ar fi de mirare. Oricum, prin gestul lor, consider că cei de la CS Brazi au arătat clar şi ferm că se delimitează de ceae ce s-a întâmplat la cele două meciuri, dar i-au dat şi o „palmă” celui care conduce AJF-ul, pentru că reacţia adevărată ar fi fost convocarea de urgenţă a unei şedinţe a Biroului AJF, care să excludă cele două echipe din competiţie. Astfel, asistăm doar la lâncezeală specifică lui „Don Lică” atunci când trebuie să ia astfel de măsuri severe şi, probabil, în sinea lui, este mulţumit că nu a trebuit el să ia astfel de măsuri. Şi-ar fi stricat CV-ul şi cum ar mai fi candidat la viitoarele alegeri, având în „portofoliu” excluderea unor echipe pentru bacte grave de violenţă. Prin atitudinea sa de non-combat împotriva violenţelor, „Don Lică” va continua să fie pe placul multor echipe. C-aşa-i pe la noi...

2 comentarii:

  1. Interesul.....poarta fesul,nu?si spre dezmagirea mea,a noastra, mai sunt multe stadioane in judet unde,pentru simplul fapt ca iti aperi corect sansele si nu te lasi "masluit",sau pur si simplu joci pentru ca de aceea este o competitie sportiva,esti injurat ca la usa cortului,scuipat,batjocorit si toate sub privirile nevinovate ale observatorului de joc care de frica sa nu o incasese,deoarece nu isi ia masurile de siguranta conform legii-politie,jandarmi etc.-nu stie cum sa fuga mai repede in vestiar si....dupa noi potopul.Asa este,vai mama noastra ca noi i-am ales.....!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnilor de la Brazi, vati dat singuri de gol ca n-aveti competenta sa conduceti o activitate sportiva. Nu va curge sange pe nas? Va dati mari ca aveti buget mare...si la Popesti va mananca cartitele...am arbitrat acolo e ca in Africa, faci pipi la botu calului pe campia cu maracini. Noroc ca vau scos amaratele alea de fete la lumina..ca altfel va mancau cainii daca n-aveati rafinaria sa cotizeze la voi. Eu unul prefer sa arbitrez la Varnita.

    RăspundețiȘtergere