sâmbătă, 28 februarie 2009

Brezenii au făcut scor

Tricolorul Breaza - Petrolul Videle
4-0 (3-0)
Sâmbătă după-amiază, pe arena "Parc" din Breaza, Tricolorul din localitate a învins fără drept de apel formaţia Petrolul Videle. Gheorghiţă (min. 9), Vasilescu (min. 34, 83) şi Vişan (42) au dus rezultatul final la un concludent 4-0, care i-a satisfăcut atât pe antrenorul Florin Stăncioiu, cât şi pe preşedintele Cosntantin Anghelache.

Oficialii partidelor de duminică din Liga I

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat oficialii partidelor de duminică din Liga I.
Gloria Bistriţa - Rapid, ora 15.00
Cristian Balaj - Zoltan Szekely (ambii Baia Mare), Ioan Onicaş (Zalău) - Florin Marcu (Oradea), Gheorghe Nedelescu (Craiova), Nicolae Pantea (Bucureşti)
CFR Cluj - CS Otopeni, ora 18.00
Mugurel Drăgănescu (Breaza) - Dragoş Iliescu (Craiova), Mircea Toderici (Arad) - Ciprian Danşa (Oradea), Paul Costaş (Iaşi), Nicolae Grigorescu (Timişoara)
Dinamo - Pandurii Tg. Jiu, ora 20.30
Lucian Dan (foto) (Aiud) - Sorin Caia (Timişoara), Daniel Demtrescu (Rm. Vâlcea) - Radu Petrescu (Bucureşti), Romeo Paşcu (Braşov), Cornel Sorescu (Piteşti)

"Ca Ivan cu fluieru'..."

Cine nu a auzit vorba asta. "Ca Ivan cu fluieru'..." Mi-am adus aminte de această vorbă urmărind partida din Liga a II-a dintre Concordia Chiajna şi CSM Ploieşti. Chiar dacă mulţi nu vor fi - poate - de acord cu mine, părerea mea este că arbitrul Ionel Ivan (foto), din Brăila, a greşit grav în partida de la Chiajna. Nu ştiu şi nici nu mă interesează dacă greşelile sale au influenţat rezultatul. Problema este că toate au fost într-o singură direcţie... A ploieştiului! Nu a acordst penalty clar în finalul primei reprize pentru gazde, un penalty care trebuia însoţit de eliminarea lui Rohat pentru că a împiedicat un adversar să înscrie. O grămadă de lovituri libere, toate în aceeaşi direcţie... Întregul spectacol oferit de Ivan cu fluieru' a fost încununat de cele două eliminări hilare din finalul partidei. Este drept că jucătorii formaţiei gazdă trăgeau de timp, dar nu aşa gestionează un arbitru mare o astfel de situaţie... Şi mai e o problemă. Ploieştenii au reclamat la un moment dat, al o fază, că mingea ar fi depăşit linia porţii, pe partea asistenului piteştean Gabriel Stroe. Dacă ar fi fgost Ivan asistent, sunt convins că ar fi acordat gol, ceea ce mă face să cred că Ivan a mers la acest meci de unul singur... Şi aşa va şi pieri - din punct de vedere al arbitrajului - tot pe mâna sa... Iar Ivan cu fluieru' este una dintre speranţele arbitrajului românesc. Aoleu!

Rezultate Liga a II-a

Rezultatele partidelor din prima etapă a returului Ligii a II-a
Seria I
Ceahlăul - Ştiinţa Bacău 3-0
Sportul - FC Snagov 0-0
FC Botoşani - Dunărea Giurgiu 2-1
FCM Bacău - Cetatea Suceava 1-0
Petrolul Ploieşti - FC Buftea 2-2
Delta Tulcea - Dinamo II Bucureşti 4-1
Concordia Chiajna - CSM Ploieşti 2-1
Progresul Bucureşti - Dunărea Galaţi 0-3*
Forex Braşov şi Prefab Modelu s-au retras.
*Progresul Bucureşti nu a fost programată la această partidă.
Seria a II-a
UTA - FCM Tg. Mureş 0-3*
FC Târgovişte - CFR Timişoara 0-0
CF Drobeta - U Cluj 1-1
Mureşul Deva - Liberty Oradea 2-1
Mechel Câmpia Turzii - Internaţional Curtea de Argeş 1-2
Jiul Petroşani - Atletic Arad 3-1
FC Bihor - Unirea Alba Iulia 1-0
Arieşul Turda - CSM Rm. Vâlcea 0-1
Minerul Lupeni - Dacia Mioveni 3-2
*UTA nu a fost programată la această partidă.

Olăroiu a fost demis!

Când toată lumea se bucura pentru trofeul obţinut de Al Hilal, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu şi la care evoluează Mirel Rădoi, o veste a şocat lumea fotbalului din România. Olăroiu a fost demis! Cel mai probabil motiv vehiculat de mai multe surse este că tehnicianul român ar fi refuzat să se bucure alături de şeici, în stilul acestora, ceea ce a atras mânia mai amrilor clubului arab. Aceştia nu s-au uitat că Olăroiu tocmai obţinuse un trofeu pentru echipa lor, învingând în finala Cupei Prinţului cu scorul de 1-0, după prelungiri, pe Al Shabab şi l-au demis irevocabil.

Dortmund - "Westfalenstadion"

"Westfalenstadion"
Arena pe care îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu formaţia Borussia Dortmund este cunoscută sub aceatsă titulatură, dar puţini sunt cei care ştiu că adevăratul nume oficial al arenei este "Signal Iduna Park". Inaugurat la 2 aprilie 1974, stadionuzl din Dortmund a fost supus mai multor lucrări de mdoernizare, ajungând acum una dintre arene clasificate de UEFA la 5 stele, cu o capacitate de 65.718 locuri. A găzduit meciuri de la Campionatele Mondiale din 1974 şi 2006, ediţii organizate de Germania, dar şi mai multe finale ale competiţiilor europene intercluburi.
Dortmund
Este situat în regiunea Renania de Nord - Westfalia. Traversat de râul Ruhr, oraşul Dortmund este unul dintre centrele economice puternice ale Germaniei. Printre edificiile de interes din această localiatte se află biserica Reinold, situată chiar în centrul istoric al aşezării, dar şi turnul de televiziune Dortmund, primul construit în Europa cu un restaurant care se roteşte panoramic în apropiere de vârful său, la 140 metri de pământ.

vineri, 27 februarie 2009

Meciuri interesante în acest week-end în Europa

Sâmbătă şi duminică sunt programate câteva jocuri interesante în campionatele Europei. Aşa cum v-am obişnuit iată o scurtă prezentare a acestora:
Partizan Belgrad - Steaua Roşie Belgrad, sâmbătă, ora 16.15
Liderul Partizan Belgrad primeşte vizita celei mai titrate echipe din Serbia, Steaua Roşie. Se anunţă un meci interesant, stadionul "Partizan" cu cele 30.000 de locuri ale sale urmând a fi arhiplin. Partida, contând pentru prima etapăa returului, a fost amânată, ea fiind programată iniţial în urmă cu o săptămână. Din păcate, la ora meciului, se anunţă ploaie şi numai 6 grade.
Borussia Dortmund - Hoffenheim, sâmbătă, ora 16.30
Un meci extrem de interesant la Dortmund, unde vine liderul de până mai ieri din Bundesliga, revelaţia Hoffenheim. Chiar dacă gazdele nu mai au statutul de altă dată, aflându-se doar pe locul 8, totuşi, este de aşteptat ca orgoliul lor să nu accepte un rezultat nefavorabil, din această încleştare putând rezulta un meci frumos. Partida va fi arbitrată de Herbert Fandel, un arbitru aflast în ultimul an de activitate pentru că a ajuns la vârsta de 45 de ani şi care este din anul 1998 pe lista FIFA. La ora jocului, la Dortmund sunt condiţii de ploaie şi o temperatură de 8 grade.
Eintracht Frankfurt - Schalke '04 Gelsenkirchen, sâmbătă, ora 16.30
Chiar dacă este o confruntare între locurile 12 şi 9, totuşi sunt două dintre cele mai titrate echipe ale Germaniei, care pot oferi un joc spectaculos, chiar şi în condiţiile în care impresionanta arenă "Commerzbank", cu cele 52.300 locuri, nu va fi plină. Partida va fi arbitrată de Florian Meyer, un arbitru de 41 de ani, aflat pe lista FIFA din anul 2002. La Frankfurt se anunţă condiţii de ploaie şi o temperatură de 10 grade.
FC Porto - Sporting Lisabona, sâmbătă, ora 21.30
Derby-ul Portugaliei se va disputa pe "Estadio Dragao", iar singurul român care ar fi putut să evolueze în acest joc, Săpunaru, este accidentat şi va rata acest derby. Se întâlnesc ocupantele locurilor 1 şi 3, într-o partidă care va fi arbitrată de Joao Ferreira, un arbitru de 42 de ani, aflat din anul 2003 pe lista FIFA. La Porto sunt prognozate 11 grade, dar sunt condiţii de ploaie.
Espanyol Barcelona - Real Madrid, sâmbătă, ora 23.00
Pe stadionul "Montjuic" din capitala Catalaniei vine celebra Real Madrid. Chiar dacă gazdele ocupă numai locul 19, ele vin după surpriza pe care au oferit-o învingând concitadina aflată pe primul loc, CF Barcelona. Real Madrid ocupă locul secund şi vine pe "Montjuic" după succesul zdrobitor din campionat, 6-1 cu Sevilla, urmat de duşul rece din Champions League, 0-1 cu Liverpool. Partida va fi arbitrată de experimentatul Manuel Mejuto Ganzalez, un arbitru de 44 de ani, aflat din anul 1999 pe lista FIFA. La Barcelona, la ora jocului, cerul va fi parţial noros, iar temepratura va fi de 15 grade.
Sampdoria - AC Milan, duminică, ora 16.00
Un meci al orgoliilor rănite, ambele formaţii venind după eliminări ruşinoase din Cupa UEFA, acolo unde aveau prima şansă. Milanul a fost eliminat de Werder Bremen, în vreme ce genovezii de mai puţin cunoscuta formaţie Metalist Harkov, din Ucraina. În Serie A, cele două formaţii ocupă locurile 14 şi 3, iar fanii vor accepta cu mare greutate un alt eşec, aşa încât se anunţă un joc disputat. Partida va fi arbitrată de Gianluca Rocchi, un arbitru de 36 de ani, aflat pe lista FIFA de anul trecut. La Genova sunt condiţii de ploaie şi o temperatură în jur de 14 grade.
Manchester United - Tottenham Hotspur, duminică, ora 17.00
Singura partidă din acest week-end, din cele prezentate, care nu contează pentru campionat. Este finala Cupei Ligii sau Cupei Carling şi se va disputa pe "New Wembley" din Londra. Onoarea arbitrării acestui joc a revenit unui arbitru care nu se află pe lista FIFA, este vorba de Cris Foy, de 46 de ani, din St. Helens, Lancashire. La ora jocului sunt preconizate 12 grade şi un cer acoperit de nori.
Werder Bremen - Bayern Munchen, duminică, ora 18.00
Se confruntă echipele aflate pe locurile 11 şi 4 în Bundesliga, dar ambele vin după partide strălucitoare în Europa - Wrder a eliminat pe AC Milan în Cupa UEFA, iar Bayern a umulit pe Sporting Lisabona, chiar în fiefula ecsteia, cu 5-0, asigurându-şi practic calificarea în sferturile Champions League. Jocul de pe "Waserstadion" va fi arbitrat de Manuel Grafe, un arbitru de 36 de ani, aflat din anul 2007 pe lista FIFA. La Bremen se anunţă 11 grade şi un cer noros.
Atletico Madrid - CF Barcelona, duminică, ora 18.00
Pe "Vicente Calderon" vine liderul campionatului spaniol. Chiar dacă gazdele nu ocupă decât locul 7, orgoliile dintre echipele din Madrid şi barcelona sunt binecunoscute şi nu au nici o legătură cu locul ocupat în clasament la un anumit moment dat. Partida va fi arbitrată de Bernardino Gonzalez Vasquez, un arbitru care nu se află pe lista FIFA. La Madrid se prognozează 13 grade şi vor fi condiţii de ploaie.
Olympiakos Pireu - Panathinaikos Atena, duminică, ora 18.30
Două dintre cele mai titrate echipe ale Greciei se întâlnesc pe stadinul "Karaiskaki" într-un adevărat derby între locuriel 1 şi 2. Gazdele vin după eliminarea din Cupa UEFA, în faţa francezilor de la St. Etienne, în vreme ce atenienii vin după egalul de la Villareal, care le dă mari speranţe de calificare în sferturile Champions League. Condiţiile meteo sunt favorabile fotbalului, un cer aproape senin şi o temperatură de 16 grade.
Internazionale Milano - AS Roma, duminică, ora 21.30
Meciul de pe "San Siro" va avea o încărcătură aparte pentru Cristi Chivu, care-şi va reîntâlni foştii coechipieri. Este o întâlnire între locurile 1 şi 6 din serie A, iar milanezii par favoriţi, însă, nici romanii nu vor să plece cu mâna goală din capitala Lombardiei. Partida va fi arbitrată de Nicola Rizzoli, un arbitru de 38 de ani, aflat din anul 2007 pe lista FIFA. La Milano vor fi condiţii de ploaie şi o temperatură de 7 grade.
Steaua - FC Vaslui 1-1 (1-1)

Moldovenii au început mai bine cel mai important meci al acestei prime etape a returului. Chiar pariul lui Porumboiu, brazilianul Westley a deschis scorul în minutul 8. Bucureştenii devin destul de nervoşi, Kapetanos încasează un cartonaş galben în minutul 20, dar apoi egalează prin Bogdan Stancu, cu o semifoarfecă, în minutul 28. Finalul reprizei a fost unul tensionat, greu pentru arbitrul Haţegan. Lăcătuş a fost la un pas să intre pe teren, iar Pavlovic (FC Vaslui) a luat un galben în minutul 44. Imediat după pauză, Temwanjera, tot de la vasluieni, ia şi el un galben, la o fază la care trebuia avertizat şi Goian. Toja (Steaua) vede şi el un galben în minutul 60. Partida are nerv, are cursivitate, se joacă peste media campionatului, dar nu vine golul decisiv... Cânu de la vasluieni vede şi el un galben. Steaua rămâne în inferioritate numerică după ce Toja este eliminat corect în minutul 85, pentru al doilea galben. Steliştii sunt tot mai nervoşi, iar Ogăraru vede şi el galben în minutul 88.
În cealaltă partidă din Liga I de astăzi, Politehnica Iaşi - Universitatea Craiova 1-0, prin golul lui Bratu din minutul 58, dar oltenii au jucat din minutul 21 în inferioritate numerică, după ce Sorin Corpodean l-a eliminat pe Mitchell, pentru două galbene.

Rezultate Liga a III-a

Echipele prahovene prezente în Liga a III-a au jucat vineri primele partide oficiale din retur.
AS Filipeşti a câştigat pe teren propriu cu scorul de 3-0, prin neprezentarea formaţiei Progresul II Bucureşti.
Conpet Ploieşti a pierdut pe teren propriu cu 1-2 (gol Stăncescu) partida cu ASC Clinceni.
Chimia Brazi a pierdut în deplasarea de la AS Berceni cu scorul de 3-2, golurile "chimiştilor" fiind marcate de Cătălin Vlad şi Cristian Nica.
Tricolorul Breaza joacă sâmbătă, de la ora 14.00, pe teren propriu, cu Petrolul Videle.

Baschet la sala "Grigorescu"

Vineri dimineaţă, la sala de sport a Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" a avut loc returul fazei locale a olimpiadei şcolare la educaţie fizică, disciplina baschet, pentru echipele de băieţi de la şcolile generale, clasele V-VIII. Au participat echipe reprezentând Şcoala "Ion Câmpineanu", Şcoala Centrală şi Şcoala "Grigorescu", toate din Câmpina, Şcoala "Principesa Maria" şi Şcoala "George Enescu", ambele din Sinaia, precum şi şcolile generale din Brebu, Telega şi Diţeşti. După partidele din tur, echipele Şcolii Centrale şi a Şcolii "Grigorescu" din Câmpina se aflau pe primele locuri, cele care asigură calificarea la faza judeţeană programată pe 5 martie la Ploieşti, la sala Colegiului "Caragiale".

Yokohama - "International Stadium"

"International Stadium"
Inaugurat în martie 1998, "International Stadium" din Yokohama este fieful formaţiei locale Yokohama Marinos. Are o capacitate de 72.327 locuri, cel mai important eveniment găzduit de arena niponă fiind finala Campionatului Mondial din anul 2002, dintre Brazilia şi Germania, arbitrată de celebrul Collina. De asemenea, arena a mai găzduit partide de la ultimele ediţii ale Campionatului Mondial al Cluburilor.
Yokohama
Este al doilea oraş ca mărime din Japonia, după capitala Tokyo, dar cel mai mare port al acestei ţări. În anul 1989 aici a fost pus în funcţiune ceasul gigantic CosmoClock21, la acea vreme cea mai mare roată de parcuri de distracţii din lume. În acelaşi an a fost ianugurat podul Yokohama Bay, cu o lungime de 860m. În 1993 în Minato Mirai a fost inaugurat turnul Yokohama Landmark Tower, cea mai înaltă clădire din Japonia.

Dincuţă, rezervă la sală

În cadrul campionatului de futsal, singura prezenţă prahoveană printre oficialii partidelor din acest week-end este cea a lui Răzvan Dincuţă. Arbitrul ploieştean va fi rezerva arbitrilor Viorel Sandu şi Daniel Badea (ambii din Bucureşti) la partida Design Construct Braşov - Poli Timişoara. Partida este programată sâmbătă, la ora 19.00, iar observator va fi bucureşteanul Radu Petre.

Oficialii partidelor de sâmbătă din Liga I

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat oficialii partidelor de sâmbătă din Liga I.
Oţelul Galaţi - Gaz Metan Mediaş, sâmbătă, ora 15.00
Augustus Constantin (foto) (Rm. Vâlcea) - Adrian Vidan, Mircea Orbuleţ (ambii Bucureşti) - Florin Ghimbăşan (Braşov), Sorin Satmari (Bucureşti), Marcel Lică (Constanţa)
Farul Constanţa - Gloria Buzău, sâmbătă, ora 17.00
Ionică Serea (Focşani) - Sebastian Gheorghe (Suceava), Irina Mârţ - Mugurel Vădan, Alexandru Boc (ultimii trei din Bucureşti), Laszlo Sajtos (Sibiu)
FC Timişoara - FC Argeş, sâmbătă, ora 18.00
Alexandru Tudor (Bucureşti) - Octavian Şovre (Oradea), Nicolae Megheşan (Târnăveni) - Laurenţiu Danşa (Oradea), Octavian Goga (Braşov), Dan Petrescu (Bucureşti)
Unirea Urziceni - FC Braşov, sâmbătă, ora 20.30
Alexandru deaconu (Bucureşti) - Cristian Nica (Ploieşti), Dan Roşu (Bucureşti) - Georgian Ionescu (Buzău), Ion Neagu, George Ionescu (ambii Bucureşti)

joi, 26 februarie 2009

Români în Cupa UEFA

Au fost destui români implicaţi joi seara în meciurile din Cupa UEFA.
Ghioane (Dinamo Kiev) a fost rezervă în meciul de la Valencia, intrând pe teren abia în minutul 78, când l-a înlocuit pe Correa.
Cernat (Dinamo Kiev) a început jocul de la Valencia tot pe banca de rezerve, dar a fost introdus în joc în minutul 65 în locul lui Kravchenko, la scorul de 2-1 pentru spanioli, fiind înlocuit la rândul său în minutul 88 de Sabljic.
Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk) a fost integralist în jocul formaţiei sale de la Londra cu Tottenham Hotspur.
Mircea Lucescu (Şahtior Doneţk) - formaţia sa a izbutit un egal în capitala britanică şi s-a calificat pentru faza următoare a competiţiei.
Mutu (Fiorentina) a fost integralist în partida formaţiei sale de la Amsterdam şi a luat un cartonaş galben în minutul 30.
Ladislau Boloni (Standard Liege) nu a putut reface diferenţa din tur din faţa formaţiei portugheze Sporting Braga.
Marica (VfB Stuttgart) a fost introdus de antrenorul său doar în minutul 76 al partidei cu Zenit St. Petersburg, înlocuindu-l pe Khedira.
Florin Prunea (delegat UEFA) la partida ŢSKA Moscova a fost unul dintre oficiali alături de danezul Jorn West Larsen, cel care va fi observatorul pentru arbitri la meciul echipei noastre naţionale din Austria din 1 aprilie, în preliminariile CM.

Următoarele meciuri din Cupa UEFA

Echipele calificate după meciurile de joi seară se vor întâlni în următoarea fază a competiţiei, care va avea loc pe 12 martie (turul), şi 18-19 martie (returul), astfel:
Werder Bremen - St. Etienne
ŢSKA Moscova - Şaktior Doneţk
Udinese - Zenit St. Petersburg
Paris St. Germain - Braga
Dinamo Kiev - Metalist Harkov
Manchester City - Aalborg
Olympique Marseille - Ajax
Hamburg SV - Galatasaray

Rezultatele partidelor de joi din Cupa UEFA

ŢSKA Moscova - Aston Villa 2-0 (Zirkov 61, Love 90)
Metalist Harkov - Sampdoria 2-0 (Valyaev 30, Jaja 41)
Hamburg SV - NEC Nijmegen 1-0 (Olic 9)
Twente Enschede - Olympique Marseille 0-1 (Arfa 24), 6-7 la penaltyuri
Wolfsurg - Paris St. Germain 1-3 (Hasebe 63 - Luyindula 38-11m, 74, Rothen 59)
Galatasaray - Bordeaux 4-3 (Turan 43, 65, Kewell 45, Sarioglu 88 - Bellion 1, Cavenaghi 74, Chamakh 76)
AC Milan - Werder Bremen 2-2 (Pirlo 26-11m, Pato 33 - Pizarro 68, 78)
Ajax - Fiorentina 1-1 (Leonardo 88 - Gilardino 61)
Manchester City - FC Copenhaga 2-1 (Bellami 73, 80 - Vingaard 90)
Standard Liege - Braga 1-1 (Mbokani 79 Aguiar 88)
Stuttgart - Zenit St. Petersburg 1-2 (Gebhart 80 - Semshov 43, Fayzulin 86)
Udinese - Lech Poznan 2-1 (Pepe 57, Natale 90 - Rengifo 12)
St. Etienne - Olympiakos Pireu 2-1 (Payet 44, Ilan 57 - Gonzalez 75)
Deportivo La Coruna - Aalborg 1-3 (Sergio 38 - Shelton 41, Johansson 44, Enevoldsen 45)
Tottenham Hotspur - Şahtior Doneţk 1-1 (Santos 55 - Fernandinho 86)
Valencia - Dinamo Kiev 2-2 (Marcena 44, Horno 53 - Kravets 34, 73)
AC Milan - Werder Bremen
2-2 (2-0)
Partida care ar fi trebuit să fie arbitrată de Alexandru Tudor a început foarte bine pentru Inzaghi şi coechipierii săi, care au fost foarte periculoşi în faţa porţii adverse. Germanii echilibrează, dar tot italienii sunt vioară întâi, beneficiind şi de avantajul rezultatului din tur, 1-1. În minutul 25, suedezul Eriksson acordă primul galben germanului Fritz, dar a avut destul de muncă până l-a convins pe jucătorul în cauză să primească acest cartonaş. Iar din lovitura liberă rezultată după acel fault, "zidul" a blocat mingea cu mâinile, iar Pirlo a transformat lovitura de pedeapsă. Ozil (Werder) este şi el avertizat în minutul 31. În minutul 33, Pato a înscris un eurogol, spre bucuria antrenorului Ancelotti şi a zecilor de mii de tifosi. Pirlo a luat şi el un galben în minutul 68. În acelaşi minut, Pizarro înscrie pentru Werder. Germanii prind aripi, un singur gol putându-le aduce calificarea chiar pe "San Siro". Mai mult, acelaşi Pizarro mai înscrie o dată, în minutul 78, şi se contura o mare surpriză... Rosenberg (Werder) vede şi el un galben în minutul 81. Iar calificarea revine germanilor... Un mare meci, o mare surpriză...

Fotbalul judeţean începe cu o etapă din cadrul Cupei României

În acest week-end încep competiţiile oficiale judeţene şi încep cu turul al V-lea al Cupei României, după următorul program:
Vineri, 27 februarie, ora 14.00
FC Ploieşti II - Petrolul Teleajen (stadion Prahova)
Sâmbătă, 28 februarie, ora 14.00
AS Fox Nedelea - Victoria Floreşti (teren Nedelea)
Voinţa Vadu Părului - Recolta Dumbrava (teren Albeşti)
Gloria Plopu - AS Vălenii de Munte (teren Plopu)
Duminică, 1 martie, ora 11.00
Rapid Sălciile - Petrolul II Ploieşti (teren Sălciile)
Unirea Urlaţi - CS Ceptura (stadion Urlaţi)
Gloria Ologeni - CS Brazi (teren Ologeni)
Stejarul Goruna - Unirea Câmpina (teren Cocorăştii Mislii)
Unirea Corlăteşti Dâmbu - Petrolul '95 Ploieşti (teren Dâmbu)
Ştiinţa Albeşti - Voinţa Bălţeşti (teren Albeşti)
Tinereţea Izvoarele - Avântul Măneciu (teren Izvoarele)
Petrolul Baicoi - Intersport Plopeni (stadion Baicoi)
Brădetul Ştefeşti - Progresul Aluniş (teren Ştefeşti)
Gloria Vâlcăneşti - Cheile Doftanei Brebu (teren Vâlcăneşti)
Jocurile Unirea Brebu - CS Băneşti şi Carpaţi Sinaia - Caraimanul Buşteni nu se vor disputa şi vor fi omologate cu scorul de 3-0 în favoarea echipelor CS Băneşti şi Caraimanul Buşteni, partenerele de joc ale acestora neefectuând în timp regulamentar formalităţile competiţionale pentru anul 2009.
Echipele învingătoare în jocurile programate şi omologate ca atare se vor califica în turul al VI-lea judeţean al Cupei României.

Primele delegări la Liga I

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat oficialii partidelor de vineri din Liga I.
vineri, ora 19.00, Poli Iaşi - Universitatea Craiova
Sorin Corpodean (foto) (Alba Iulia) - Mikloş Nagy, Iulian Szekely - Gabriel Mocean (Cluj), observator de joc Alexandru Popescu (Bucureşti), observator de arbitri Gheorghe Moise (Bucureşti)
vineri, ora 20.45, Steaua - Sporting Vaslui
Ovidiu Haţegan (Arad) - Aurel Oniţa (Constanţa), Ionel Popa (Paşcani) - Robert Dumitru (Braşov), Valentin Alexandru (Ploieşti), Aron Huzu (Sibiu)

Juniorii lui Dinamo au comis-o în cantonamentul de la Şcoala de Poliţie

Juniorii clubului Dinamo Bucureşti s-au aflat în cantonament la Câmpina, la Şcoala de Poliţie. "Pro sport", citând "Evenimentul zilei", a dezvăluit o serie de incidente în care o parte dintre micii fotbalişti ai "câinilor roşii" au fost implicaţi la Câmpina. Iată materialul integral.
Juniorii "câinilor" duc mai departe tradiţia inaugurată la echipa mare. Torje, Ropotan, Goian, Pulhac sau mai nou, Tamaş sunt exemple demne de urmat pentru tinerii din Ştefan cel Mare. Din păcate puştii nu se ridică încă la valoarea fotbaliştilor lui Rednic în teren, dar cu siguranţă că în afara lui au toate şansele să-şi întreacă predecesorii.
EVZ a prezentat în exclusivitate detalii din cantonamentul grupelor de copii de la Dinamo (născuţi în 1991, 1992, 1993).
Astfel, în stagiul de pregătire sus menţionat, juniorii au făcut show, fugind de la baza în care erau cantonaţi, au băut alcool şi au făcut "botezul" celor mai mici dintre ei, un ritual care presupune o cruzime maximă.
Capii răutăţilor au fost George Prodescu şi Cristian Daia, care, sub privirile îngăduitoare ale antrenorului Marin Dragnea au instaurat haosul în cantonamentul micilor câini. "Cei mari dintre copii i-au pus pe cei mici să le aducă băutură în cantonament, ameninţându-i cu bătaia dacă nu se conformează. Apoi, tot aceştia au fugit din cantonament fără ştirea antrenorilor. Toate grozăviile au fost încununate cu bătăile aplicate la «botezul» celor mici. Incidentele au ajuns la urechile şefilor de la Bucureşti. Ion Moldovan, Tică Dănilescu şi Petre Buduru au plecat urgent la Câmpina, pentru a analiza situaţia la faţa locului. S-a decis chemarea acasă a copiilor care au iscat scandalul, Prodescu şi Daia. Aici, ca de multe alte ori, s-au primit telefoane «de sus», iar scandalagiii au fost iertaţi. S-a evitat luarea unei decizii radicale, fiindcă ar fi trebuit să fie daţi mai mulţi afară, nu doar cei doi. Faptele sunt de o gravitate fără precedent. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva la Dinamo, la grupele de copii. De obicei, la un asemenea «botez» eşti pus să cânţi, să dansezi, nu eşti bătut cu bestialitate. În loc să-i dea afară, antrenorul Dragnea i-a admonestat puţin pe vinovaţi”, a dezvăluit un angajat al clubului pentru EVZ.
Membru în "trupa de elită", aşa cum este poreclită grupa născută în 1991, George Prodescu a confirmat, în mare, varianta, cu o sinceritate vecină cu nebunia.
"E, asta cam aşa este, eu şi Daia suntem noi mai panarame de felul nostru! (râde). Dar nu s-a întâmplat nimic grav. Cazul s-a rezolvat. Am făcut doar botezul ălora mai mici din echipă. I-am bătut cu prosopul ud. Am tăbărât peste ei în cameră... A durat cam 30 de secunde. Am făcut poarta dracilor!”, a spus jucătorul pentru EVZ. Tânărul fotbalist ştie şi care a fost motivul pentru care acest caz a luat atât de mare amploare: "Unul dintre băieţi ne tot zicea că are dureri la spate şi că să nu-l mai batem. Părintele lui Ghinea l-a sunat pe domnul Ion Moldovan. A început să se plângă. Ce e aici? E golănie? Îmi omorâţi copilul? De-aici a pornit totul." Tradiţia se respectă întotdeauna la Dinamo aşa că, repercusiunile au fost inexistente. Cei care au provocat întrgul scandal au fost în cele din urmă iertaţi.

Cupa UEFA

În această seară, Cupa UEFA programează returul partidelor contând pentru "16"-imile acestei competiţii. Iată programul complet:
Valencia, ora 22.30: CF Valencia – Dinamo Kiev (în tur 1-1)
Damir Skomina – Primoz Arhar, Marko Stancin – Roberto Ponis (Slovenia), delegat UEFA Marton Esterhazy (Ungaria), observator pentru arbitri Jaap Uilenberg (Olanda)
Stuttgart, ora 21.45, VfB Stuttgart – Zenit Pt. Petersburg (1-2)
William Collum – Keith Sorbie, Francis Andrews – Douglas McDonald (Scoţia), Gaetano Degabriele (Malta), Bo Karlsson (Suedia)
St. Etienne, ora 21.55, AS St. Etienne – Olympiakos Pireu (3-1)
Paul Allaerts – Tom Dens, Dirk Gilon – Claude Bourdouxhe (Belgia), David Petriashvili (Georgia), Stefan Ormandjiev (Bulgaria)
Moscova, ora 19.00, ŢSKA – Aston Villa (1-1)
Felix Brych – Thorsten Schiffner, Mark Borsch – Deniz Aytekin (Germania), Florian Prunea (România), Jorn West Larsen (Danemarca)
Milano, ora 21.45, AC Milan – Werder Bremen (1-1)
Jonas Eriksson – Peter Ekstrom, Mathias Klasenius – Markus Strombergsson (Suedia), Michael Van Praag (Olanda), Urs Meier (Elveţia)
Harkov, ora 19.00, Metalist Harkov – Sampdoria Genova (1-0)
Knut Kircher – Detlef Scheppe, Kai Voss – Michael Kempter (Germania), Dane Jost (Slovenia), Milovan Nikolic (Slovenia)
Hamburg, ora 19.15, Hamburg SV – NEC Nijmegen (3-0)
Tony Chapron – Emmanuel Boisdenghien, Corinne Nadine Lagrange – Didier Falcone (Franţa), Gudmundur Petursson (Islanda), Serge Muhmenthaler (Elveţia)
Wolfsburg, ora 20.00, WfL Wolfsburg – Paris St. Germain (0-2)
Vladimir Hrinak – Martin Balko, Erik Weiss – Vladimir Vnuk (Slovacia), Arno Sargsyan (Armenia), Nikolai Levnikov (Kazahstan)
Istanbul, ora 20.30, Galatasaray – Bordeaux (0-0)
Craig Thomson – Tom Hugh Murphy, Martin Cryans – Calum Murray (Scoţia), Fernand Meese (Belgia), Juan Antonio Fernandez Marin (Spania)
La Coruna, ora 22.00, Deportivo – Aalborg (0-3)
Alan Kelly – Marc Douglas, Damien McGrath – Anthony Buttimer (Irlanda), Suheyl Onen (Turcia), Zdravko Jokic (Serbia)
Liege, ora 21.45, Standard – Braga (0-3)
Kristinn Jakobsson – Sigurdur Oli Thorleifsson, Olafur Ingvar Gudfinnsson – Magnus Thorisson (Islanda), Metin Kazancioglu (Turcia), Dusan Krchnak (Slovacia)
Udine, ora 21.45, Udinese – Lech Poznan (2-2)
Bernie Raymond Blom – Patrick Gerritsen, Nicky Siebert – Richard Liesveld (Olanda), Wolfgang Thierrichter (Austria), Serghei Zuev (Rusia)
Londra, ora 22.00, Tottenham Hotspur – Şahtior Doneţk (0-2)
Paolo Tagliavento – Nicola Nicoletti, Roberto Romagnoli – Emidio Morganti (Italia), Kazimierz Oleszek (Polonia), Eugen Strigel (Germania)
Manchester, ora 21.45, Manchester City – FC Copenhaga (2-2)
Selcuk Dereli – Cem Satman, Mzstafa Emre Eyisoy – Bulent Yildirim (Turcia), Pekka Hamalainen (Finlanda), Hugh Dallas (Scoţia)
Enschede, ora 19.30, Twente – Olympique Marseille (1-0)
Alon Yefet – Shmuel Shteif, Danny Krasikow – Eitan Tabrizi (Israel), Jaroslav Dudl (Cehia), Markus Nobs (Elveţia)
Amsterdam, ora 21.45, Ajax – Fiorentina (1-0)
Stefan Johannesson – Stefan Wittberg, Magnus Sjoblom – Daniel Stalhammar (Suedia), Sandor Berzi (Ungaria), Dieter Pauly (Germania)

Amsterdam - "Amsterdam ArenA"

"Amsterdam ArenA"
Unul dintre cele mai noi stadioane ale Europei, construit între anii 1994 şi 1996. A costat 140 milioane euro şi a fost inaugurat la 14 august 1996, având o capacitate 51.628 locuri. Aici îşi dispută meciurile de pe teren propriu formaţia Ajax Amsterdam, dar impresionanta arenă a mai găzduit şi partide de la turneul final al Campionatului European din anul 2000 sau finala Champions League din anul 1998. O arenă care este clasificată de UEFA la cinci stele, având numeroase facilităţi, inclusiv un muzeu al clubului Ajax. În această seară, pe acest stadion, în cadrul Cupei UEFA, Ajax va întâlni formaţia lui Adrian Mutu, Fiorentina.
Amsterdam
Este capitala oficială a Ţărilor de Jos, chiar dacă toate instituţiile oficiale ale statului se află la Haga. Amsterdamul oferă un amestec fermecător. De la libertinajul întâlnit la orice colţ de stradă, aici consumul unor stupefiante fiind permis de lege, la celebrul cartier cu felinare roşii, dar şi la linia de fortificaţie a oraşului, inclusă din anul 1996 în patrimoniul UNESCO. Portul asigură legătura cu ţările scandinave şi este punct de plecare în numeroase croaziere de vis. Aeroportul din Amsterdam este unul dintre cele mari din Europa. Oraşul are o vastă reţea de canale, vara fiind o adevărată încântare să faci o plimbare cu vaporaşul şi să admiri arhitectura specifică acestei zone.

miercuri, 25 februarie 2009

Meciurile de miercuri din Champions League

Miercuri seară au avut loc ultimele patru meciuri din prima manşă a optimilor de finală ale Champions League.
Real Madrid - Liverpool 0-1 (Benayoun 82)
Chelsea - Juventus 1-0 (Drogba 12)
Sporting Lisabona - Bayern Munchen 0-5 (Ribery 42, 63-11m, Klose 57, Toni 84, 90+1)
Villareal - Panathinaikos 1-1 (Rossi 67-11m - Karagounis 59)
Singurul român angrenat în cele patru meciuri a fost Ioan Lupescu, delegat UEFA al partidei de la Madrid.
Real Madrid - FC Liverpool
0-1 (0-0)
Un "Santiago Bernabeu" arhiplin, cel mai bun arbitru din lume - italianul Roberto Rosetti -, două formaţii de top, care s-ar fi putut întâlni şi în finală. "Pentru un astfel de meci a fost creată Champions League", spunea inspirat unul dintre comentatorii Pro TV. Şi meciul a început frumos... Viteză bună, faze spectaculoase, mult fair-play, deşi miza este foarte mare, iar în joc sunt multe milioane de euro... O primă repriză frumoasă, cu o viteză peste medie, chiar dacă fazele de poartă au cam lipsit... La finalul primului mitan, Liverpool era să înscrie cu un şut de dincolo de jumătatea terenului, iar până s-au dus britanicii să execute lovitura de la colţ au expirat cele 45 de minute, iar Rosetti a trimis echipele la odihnă. A fost singura greşeală a centralului italian, care s-a dovedit mai catolic decât Papa. În rest, adepţii stilului "Tudor" ar fi avut multe de învăţat urmărindu-l pe Rosetti. Repriza secundă a început cu un galben pentru Cannavaro, în minutul 47. Torres vede şi el galben în minutul 57. Lupta se ascute şi Mascherano ia şi el un galben în minutul 67. Cu opt minute înainte de final, Benayoun înscrie cu capul din 8 metri şi duce rezultatul mai aproape de realitatea din teren, pentru că Liverpool a fost superioară din punct de vedere tactic. După numai un minut Riera (Liverpool) a luat şi el un galben pentru un henţ. Gago, de la madrileni, vede şi el galben în minutul 87 pentru o intrare urâtă. Dar meciul se încheie frumos, jucătorii dându-şi mâna şi îmbrăţişându-se... O imagine superbă.

Notă bună pentru Balaj

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a anunţat miercuri că a sosit raportul de observare pentru Cristian Balaj, de la meciul Sampdoria Genova - Metalist Harkov, din Cupa UEFA. Cristian Balaj (foto) a primit nota 8,6 din partea observatorului englez Kenneth Ridden. Mai mult, în raportul său britanicul a făcut propunerea ca Balaj să fie folosit în continuare la meciuri, ceea ce a fost identificat de Constantin ca fiind cel mai important lucru. Balaj a fost ajutat în meciul de la Genova de asistenţii Zoltan Szekely, Sebastian Gheorghe şi "rezerva" Augustus Constantin. Reamintim că la meciul de la Genova, Sampdoria a fost învinsă de Metalist Harkov cu scorul de 1-0, iar presa italiană fusese destul de aspră cu Balaj.

Mulţi arbitri prahoveni au avut probleme la probe

Pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost afişată lista arbitrilor care nu au trecut probele fizice sau teoretice în luna februarie a acestui an. Printre ei destul de mulţi prahoveni.
Astfel:
Robert Nuţu - 6,60 la testul scris (nota minimă era 7)
Ciprian Geambazu - 7.42 sec (minim 7.2)
Lucian Banu - 1970 m (min. 2000m)
Marius Deaconu - 1970m (min. 2000m)
Adrian Niţă - 1980 (min. 2000m)
Emil Pascu, Mădălin Iancu, Andrei Achimescu - neprezentare la probele fizice din diverse motive (accidentări, indisponibilităţi).
Toţi vor avea ocazia să repete probele după 30 de zile.

Nici un prahovean la Liga a II-a

Comisia Centrală a Arbitrilor a dat publicităţii numele oficialilor pentru meciurile primei etape a returului pentru Liga a II-a. Din păcate, nici un arbitru şi nici un observator prahovean nu se numără printre oficialii partidelor din prima etapă.
În schimb, vă prezentăm oficialii echipelor prahovene.
Petrolul Ploieşti - CS Buftea (sâmbătă, ora 11.00)
Mihai Ianovschi - Voicu Anghel (Piteşti), Elena Muşetoiu (Câmpulung) - Marius Chilom (Bucureşti), Stan Prodan (Alexandria)
Concordia Chiajna - SM FC Ploieşti (sâmbătă, ora 13.00)
Ionel Ivan (Brăila) - Bogdan Hârlab (Braşov), Gabriel Stroe (Piteşti) - Dragoş Istrate (Bucureşti), Viorel Leşeanu (Giurgiu)

Amical pe zăpadă

Coruna Câmpina - Petrolul Ploieşti 1-7 (0-4)
Miercuri, începând cu ora 13.00, pe stadionul "Rafinăriei" din Câmpina, grupa de juniori mici a clubului Coruna, antrenor Roberto Opaţchi, a întâlnit grupa de juniori născuţi în anul 1995 a clubului Petrolul Ploieşti, formaţie care este campioană naţională la categoria sa de vârstă. Meciul s-a desfăşurat pe un teren destul de greu pentru micuţii fotbalişti, fiind acoperit cu un strat subţire de zăpadă, şi a fost arbitrat de Mihai Amorăriţei, Ştefan Călăraşu şi Mihai Grigore (toţi din Câmpina). S-a jucat, practic, la o singură poartă, câmpinenii având rare incursiuni în faţa porţii ploieştenilor. La final, ploieştenii s-au impus co scorul de 7-1, un scor care ne scuteşte de orice comentarii.

AJF Prahova reacţionează murdar!

Miercuri la prânz, AJF Prahova a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-a încercat să se răspundă la atacurile lansate de fostul statistician al forului din Pielari, Constantin Dumitru. Preşedintele AJF, Silviu Crângaşu, s-a arătat surprins de toate declaraţiile făcute, de tevatura creată şi a pus tot scandalul pe seama unui conflict mai vechi cu mai marii DJTS, cu conotaţii inclusiv de natură politică! Nici o vorbă că toate acuzele ar fi fost adevărate sau că ar şti ceva despre acest fenomen, pentru că la o asemenea amploare se poate vorbi de un fenomen. De ce?
În opinia mea, lucrurile sunt destul de simple. Şi ar trebui clar tranşate. Din două una - ori Silviu Crângaşu a patronat tot acest fenomen de care se dezice acum, aruncând vina asupra unora dintre subordonaţii săi - caz în care ar trebui nu numai să plece, dar şi să fie cercetat pentru faptele sale; ori, într-adevăr, după cum susţine, habar n-a avut de toate aceste "şmecherii", nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase, caz în care înseamnă că s-a dovedit a fi un şef foarte slab dacă subalternii lui schimbau ierarhii peste capul său, caz în care ar trebui să-şi dea singur demisia. De onoare!
Culmea, salvarea lui Crângaşu ar putea veni chiar de la motivaţia oferită de el pentru lansarea atacurilor dinspre DJTS - susţinerea politică, ştiindu-se că fratele său, Decu Crângaşu, este în cărţi pentru unele posturi din partea PSD, iar fiul acestuia, Eduard Crângaşu, arbitru asistent în lotul A, are, de asemenea, serioase legături cu partidul aflat acum la guvernare.
Cât despre ameninţarea statisticianului cu instanţele... e doar o furtună într-un pahar cu apă.

Oficiali prahoveni în Liga a III-a

Comisia Centrală a Arbitrilor a dat publicităţii numele arbitrilor şi observatorilor de la prima etapă din retur a Ligii a III-a. Meciurile au loc vineri, 27 februarie, ora 14.00.
Vă prezentăm delegările arbitrilor şi observatorilor prahoveni:
CSM Medgidia - Dunărea Călăraşi
Haralambie Ion (Bucov) - Roxana Bănăseanu (Câmpina), Cătălin Popovici (Ploieşti) - Ovidiu Oprea (Ploieşti), Ion Cristea (Bucureşti)
Viitorul Însurăţei - Farul II Constanţa
Ionel Boharu - Daniel Dimitriu, Ioan Laleş - Andrei Râşnoveanu (toţi Bucureşti), Gheorghe Biziniche (Ploieşti)
FC Caracal - Armata Craiova
Andrei Chivulete (Bucureşti) - Adrian Lungu (Alexandria), Ionuţ Bobe (Videle) - Andrei Kiriţă (Bucureşti), Silviu Crângaşu (Ploieşti)
Muscelul Câmpulung - Minerul Mătăsari (sâmbătă, ora 14.00)
Viorel Căunei (Plopeni), Ionuţ Borcan (Ploieşti), Emil Bozieru (Băicoi) - Mihai Dogaru (Ploieşti), Victor Cruceană (Bucureşti)
Oltchim Rm. Vâlcea - Victoria Adunaţii Copăceni
Teodora Albon - Marius Bălan, Marius Balint - Teodor Rusu (toţi Cluj), Gheorghe Andrei (Ploieşti)
Unirea Ungheni - CFR II Cluj
Radu Danielenco - Valentin Dumitru, Emil Mateescu - Adrian Illyeş (toţi Ploieşti), Dan Jiga (Bistriţa)
Iată şi oficialii echipelor prahovene:
Tricolorul Breaza - Petrolul Videle (sâmbătă, ora 14.00)
Laurenţiu Ionaşcu (Buzău) - Ciprian Iugulescu, Valentin Mihalache (ambii Târgovişte) - Adrian Vizireanu (Buzău), Bratu Caţaroş (Călăraşi)
ACS Berceni - Chimia Brazi
Cristian Brânduşa (Călăraşi) - Giani Drăguşin (Olteniţa), Laurenţiu Bobeică - Costin Dan (ambii Călăraşi), Nicolae Georgescu (Buzău)
Conpet Ploieşti - ASC Clinceni
Constantin Miruţă (Alexandria) - Lavinia Tide (Videle), Tomi Teodorescu (Alexandria) - Cristian Ghena (Roşiori), Haralambie Meregiu (Tulcea)
AFC Filipeşti - Progresul II Bucureşti
Septimiu Burtescu - Dragoş Vlad, Gabriel Catană - Adrian Moroianu (toţi Târgovişte), Valer Şulea (Braşov)

Miercuri, în Champions League

Optimile de finală ale Champions League continuă miercuri seară. Toate cele patru partide au loc de la ora 21.45, ora României.
Real Madrid - Liverpool (Pro TV)
Chelsea - Juventus (www.sport.ro)
Villareal - Panathinaikos
Sporting Lisabona - Bayern Munchen
De la ora 21.45, veţi putea urmări în format text derularea tuturor celor patru meciuri, iar partida Real Madrid - Liverpool va fi comentată în direct.

Madrid - "Santiago Bernabeu"

"Santiago Bernabeu"
Stadionul "Santiago Bernabeu" din Madrid nu este un simplu stadion... Este un adevărat tenplu al fotbalului, a arenă care-ţi dă fiori când o vizitezi şi care te impresionează atunci când se umple la meciurile de pe teren propriu ale celei mai iubite echipe din capitala Spaniei, Real Madrid. A fost inaugurat la 14 decembrie 1947, iar din 1955 poartă numele fostului preşedinte al Realului, Santiago Bernabeu. Are o capacitate de 80.400 locuri şi este o arenă de cinci stele, care a găzduit de-a lungul timpului de la finale ale competiţiilor europene intercluburi până la finala Campionatului Mondial din 1982. În această seară "Santiago Bernabeu" găzduieşte un clasic al Champions League: Real Madrid - Liverpool.
Madrid
Capitala Spaniei, Madrid este unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe Glob, în care se îmbină istoria, cu arhitectura şi cu condiţiile ideale climaterice. Puncte importante culturale şi turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro. De altfel, Mănăstirea şi Escorialul din Madrid au fost înscrise în anul 1984 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Breaza, învingătoarea în ultimul amical

Tricolorul Breaza a disputat marţi un ultim joc de verificare înainte de reluarea campionatului. Elevii lui Florin Stăncioiu au întâlnit formaţia de ligă secundă Rocar - Lotus Felix - Ştiinţa Bacău. Brezenii au învins cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Vasilescu, în minutul 78, iar jocul şi rezultatul le dau mari speranţe oficialilor Tricolorului în perspectiva returului de campionat.

marți, 24 februarie 2009

Rezultatele jocurilor de marţi din Champions League

Marţi seară s-au desfăşurat patru meciuri din optimile Champions League, în care s-au înregistrat următoarele rezultate:
Arsenal - AS Roma 1-0 (Van Persie 37-11m)
Atletico Madrid - FC Porto 2-2 (Rodriguez 3, Forlan 45 - Lopez 22, 72)
Inter Milano - Manchester Utd. 0-0
Lyon - Barcelona 1-1 (Juninho 7 - Henry 67)
Chivu a fost titular la Inter Milano şi a luat un galben în minutul 57, iar Săpunaru la FC Porto, acesta din urmă încasând un cartonaş galben în minutul 28.
Internazionale Milano - Manchester United
0-0
O dispută începută supertacticizat, în care britanicii au avut câteva ocazii prin sclipitorul Cristiano Ronaldo. Şi arbitrul Luis Medina Cantalejo i-a împins uşor pe jucătorii lui Sir Alex Ferguson... Spre finalul primei reprize, italienii au mai echilibrat, dar cel mai bun jucător al primei reprize pentru Inter a fost portarul Julio Cesar. Chivu nu a strălucit, dar şi-a făcut datoria. O fază ciudată pe finalul primei reprize, când banca de rezerve a Interului a protestat la o decizie a lui Medina Cantalejo, care i-a arătat - corect - cartonaşul galben portarului de rezervă, Toldo. Repriza secundă a început cu o mare ratare a lui Adriano (Inter), min. 48. Chivu a încasat un cartonaş galben, în minutul 57. Maicon (Inter) a încasat şi el un galben după alte două minute. Britanicul Fletcher vede şi el un galben, în minutul 70. Rooney vede un galben, în minutul 87. În al doilea minut al prelungirilor şi Cordoba încasează un galben. Un 0-0 frumos, care oferă prima şansă pentru retur echipei lui Sir Alex Ferguson, dar şi trupa lui Mourinho are doza sa de imprevizibil.

Joc amical la Proviţa

Coruna Câmpina - AS Băneşti 0-1 (0-0)
La Proviţa de Sus, pe un teren acoperit cu un strat subţire de zăpadă, echipa de juniori mari a clubului Coruna, pregătită de Alin Postolache, a întâlnit formaţia AS Băneşti, care activează în Liga A Prahova. A fost un meci echilibrat, băneştenii impunându-se în ultimul minut de joc, atunci când Bogdan Iarca a marcat cu o frumoasă lovitură de cap din apropiere. Partida revanşă va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, la Băneşti. Întâlnirea de la Proviţa a fost arbitrată de Ştefan Călăraşu (Câmpina), Valentin Marinică (Cornu) şi Mihai Grigore (Câmpina).

UEFA Champions League

Marţi seară au loc patru partide din cadrul UEFA Champions League, cea mai importantă competiţie europeană intercluburi. Toate partidele au loc de la ora 21.45, ora României, după următorul program:
Inter Milano - Manchester United (Pro TV)
Lyon - Barcelona (www.sport.ro)
Arsenal - AS Roma (ww.sport.ro)
Atletico Madrid - FC Porto

Delegări între patru ochi!

Unde s-a ajuns?! Cât de departe se va mai putea ajunge?! Pentru ce toate acestea?!
"Gazeta Sporturilor" a realizat un material despre arbitri din prima grupă valorică a Ligii I şi despre primele trei măsuri pe care CCA se pare că le-ar fi luat pentru a asigura arbitrilor liniştea de care au nevoie, dar de care - părerea mea - nu vor avea parte. Ei bine, una dintre aceste măsuri sună stupefiant, din punctul meu de vedere: delegări făcute între patru ochi! Cum adică? Explicaţia preşedintelui CCA, Gheorghe Constantin (foto), ar fi fost - conform "Gazetei Sporturilor" - următoarea: "Pentru a evita ca şefii cluburilor să încerce influenţarea centralilor, s-a decis ca arbitrii să fie anunţaţi între patru ochi ce meciuri au de arbitrat". Iar Costică - Vâlcea ar fi punctat: "Dacă se va afla, atunci voi sunteţi de vină, pentru că numai voi ştiţi!"
Comentariile sunt de prisos, iar dacă aşa crede CCA că va creşte calitatea arbitrajului românesc... eu nu mai am nimic de adăugat. Dar, nici nu mă miră!

Scandal la AJF Prahova

De două zile în "Gazeta Sporturilor" se derulează ceea ce pare a fi un adevărat serial pe tema neregulilor care se produc la AJF Prahova. Dezvăluirile sunt extrem de documentate, la originea lor aflându-se Constantin Dumitru, fostul statistician al AJF Prahova, cel care a plecat de la forul condus de Silviu Crângaşu, tocmai din cauza acestor probleme.
"Mii de cartonaşe galbene radiate în ultimele două sezoane. Falsuri în legitimaţii. Duble legitimări. Încasări de bani fără chitanţe. Ierarhii date peste cap. Ameninţări directe la integritatea fizică. Asta e ceea ce se practică la AJF Prahova!" - a declarat pentru "Gazeta Sporturilor" Constantin Dumitru. La rândul său, preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu a declarat sursei citate: "“Dumitru a fost reclamat la Poliţie pentru abuz de încredere. A fugit cu baza de date a AJF. Ne-a şantajat pentru mărirea salariului”.
Totula a juns şi la urechile mai marilor FRF, care deocamdată nu au reacţionat, preferând să-şi ia măsuri...
Cine are sau nu dreptate în acest caz? Oricine a avut de-a face cu fotbalul judeţean din Prahova ştie cum stau lucrurile... Cine are ceva de adăugat pe această temă, îl aştept cu comentarii...

Milano - "Giuseppe Meaza" San Siro

"Giuseppe Meaza" San Siro
Unul dintre cele mai faimoase stadioane ale Italiei, "Giuseppe Meaza" este situat în cartierul San Siro din Milano. Construit în anul 1925, a fost inaugurat la 19 septembrie 1926. Ulterior, stadionul a primit numele celebrului jucător milanez din anii '30 - '40. Aici îşi dispută meciurile de pe teren propriu două dintre formaţiile importante din Il Calcio - AC Milan şi Internazionale Milano. Are o capacitate de 80.018 locuri, care sunt amplasate pe trei etaje. Stadionul a găzduit meciuri de la Campionatul Mondial din 1990, iar în această seară va găzdui partida Internaţionale Milano - Manchester United, contând pentru Champions League.
Milano
Milano este unul dintre cele mai importante oraşe din nordul Italiei, din regiunea Lombardia. În anul 1906 a găzduit expoziţia universală, municipalitatea declarându-şi disponibilitatea pentru a repeta experienţa în anul 2015. Milano este unul dintre cele mai cunoscute centre ale lumii modei, dar şi ale cumpărăturilor. Galeria Vittorio Emanuele II şi Piaţa Domului, sunt două repere sacre pentru fanii cumpărăturilor, fiind mai importante pentru mulţi decât mult mai faimosul Dom din Milano. Ca să nu mai vorbim de Scala... Biserica "Santa Maria delle Grazie", unde se află celebra lucrare a lui Leonardo da Vinci "Cina cea de taină", a fost înscrisă în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

luni, 23 februarie 2009

FRF a modificat unele date din calendarul competiţional

Comitetul Executiv al FRF de luni dimineaţă a decis modificarea unor date din cadrul programului competiţional intern la nivelul Ligii I şi Cupei României.
Noile date de disputare a returului Ligii I sunt următoarele:
28 februarie - etapa a 18-a; 7 martie - etapa a 19-a; 14 martie - etapa a 20-a; 21 martie - etapa a 21-a; 4 aprilie - etapa a 22-a; 8 aprilie - etapa a 23-a; 11 aprilie - etapa a 24-a; 18 aprilie - etapa a 25-a; 22 aprilie - etapa a 26-a; 25 aprilie - etapa a 27-a; 2 mai - etapa a 28-a; 6 mai - etapa a 29-a; 9 mai - etapa a 30-a; 16 mai - etapa a 31-a; 23 mai - etapa a 32-a; 30 mai - etapa a 33-a; 10 iunie - etapa a 34-a.
Sferturile de finală ale Cupei României se vor disputa, conform programării iniţiale, la data de 15 aprilie. Semifinalele sunt programate în ziua de 29 aprilie (în loc de 6 mai), finala urmând să se joace pe 13 iunie (în loc de 17 iunie).

UEFA a stabilit oficialii partidelor de miercuri din Champions League

Forul continental a stabilit oficialii celor patrru partide care se dispută miercuri în Champions League. Printre ei se află şi un român...
Real Madrid - Liverpool
Roberto Rosetti - Paolo Calcagno, Cristiano Copelli - Nicola Rizolli (Italia), delegat UEFA Ion Angelo Lupescu (România), observator pentru arbitri Horst Brummeier (Austria)
Chelsea - Juventus
Olegario Benquerenca - Jose Cardinal, Bertino Miranda - Bruno Miguel Duarte Paixao (Portugalia), Harry Bean (Olanda), Manuel Lopez Fernandez (Spania)
Villareal - Panathinaikos
Konrad Plautz - Bernhard Zauner, Andreas Fellinger - Robert Schörgenhofer (Austria), Dennis Cruise (Irlanda), Alfredo Trentalange (Italia)
Sporting Lisabona - Bayern Munchen
Bertrand Layec - David Benech, Michael Annonier - Damien Ledentu (Franţa), Jim Stjerne Hansen (Danemarca), Rodger Gifford (Ţara Galilor)

Paris - "Stade de France"

"Stade de France"
Construit în suburbia pariziană St. Dennis, "Stade de France" este nu numai cel mai nou, dar şi cel mai mare stadion francez. Construit pentru Campionatul Mondial găzduit de Franţa în anul 1998, stadionul a costat 285 milioane euro şi are o capacitate de 80.000 locuri. A găzduit finala Cupei Mondiale din 1998, dar şi numeroase finale ale competiţiilor europene intercluburi, precum şi mai multe partide de pe teren propriu ale naţionalei "Cocoşului galic". Clasificat de forul continental la 5 stele, arena pariziană are o arhitectură aparte, fiind o adevărată emblemă pentru arhitectura de gen.
Paris
Despre Paris se poate vorbi şi scrie mult. Dar - aşa cum am mai spus-o - Parisul pentru a fi înţeles cu adevărat trebuie simţit. Sunt câteva repere fundamentale pentru capitala Franţei. În afara unei croaziere pe Sena, Parisul vă oferă posibilitatea să urcaţi într-o grămadă de locuri - Turnul Eiffel, poate cel mai celebru dintre ele, dar şi mai puţin cunoscutele, dar la fel de impresionantele - Arcul de Triumf, Sacre Coeur sau Turnul Montparnasse ori Grand Arche din cartierul La Defense. În fiecare dintre aceste locuri, Parisul se dezvăluie într-o altă lumină, la fel ca o mare capodoperă la care descoperi mereu ceva nou, oricât de mult ai cunoaşte-o sau ai privi-o.

duminică, 22 februarie 2009

Arbitri din lotul judeţean, la probe

După ce arbitri din loturile republicane au trecut de probele fizice şi teoretice dinaintea fiecărui nou sezon, a venit şi rândul arbitrilor din loturile judeţene. Astfel, cei din Liga A vor susţine probele sâmbătă, 28 februarie, urmând ca a doua zi să arbitreze deja partidele din cadrul fazei judeţene a Cupei României. Iar în timp cei vor arbitra, colegii lor din loturile Ligii B şi C judeţene vor susţine şi ei probele fizice, urmând ca după încă o săptămână să reînceapă şi meciurile de campionat.

Luni seară, din nou meci cu Rădoi

Luni seară, de la ora 19.00, sport.ro va transmite un nou meci al echipei antrenate de Cosmin Olăroiu, la care activează şi Mirel Rădoi, este vorba de Al Hilal. Adversarul formaţiei antrenate de fostul stelist şi bancar este formaţia Al Nasr, unde evoluează un alt fost echipier al Stelei, Elton.

Luni se decide dacă se amână returul Ligii I

Luni de la ora 10.00 este programată la Casa Fotbalului din Bucureşti o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF. Ordinea de zi este extrem de bogată, cu multe subiecte, inclusiv aprobarea unor modificări în programul competiţional al Ligii I şi al Cupei României. Astfel, este posibil să se ia în discuţie inclusiv propunerea unor conducători de amânare a primelor meciuri din Liga I. O decizie definitivă se va lua luni, dar sunt puţine şanse ca returul să fie amânat.

Amicale... amicale...

Duminică, pe stadionul din Floreşti au avut loc două partide amicale.
În primul joc, de la ora 11.00, CS Floreşti a învins pe Triumf Stoieneşti cu scorul de 7-2, după ce oaspeţii au condus la un moment dat cu 2-0.
Apoi, de la ora 13.00, a urmat jocul Intersport Călineşti - Petrolul Teleajen 0 - 4, cu două reprize distincte pentru fiecare formaţie, dar în care au marcat numai oaspeţii.
Cele două partide au fost arbitrate de Mihai Amorăriţei, Răzvan Ioana şi Ştefan Călăraşu, Amorăriţei arbitrând la centru prima partidă, iar Răzvan Ioana pe cea de-a doua.
Tot în acest wek-end au mai avut loc câteva partide amicale, încheiate cu următoarele rezultate:
Conpet Ploieşti - Tricolorul Breaza 3-3
Petrolistul Boldeşti - Petrolul 95 Ploieşti 3-0
Chimia Brazi - Petrolul Ploieşti (juniori) 6-0

UEFA a stabilit oficialii partidelor de marţi din Champions League

Forul continental a dat publicităţii numele arbitrilor şi observatorilor la partidele de marţi din cadrul Ligii Campionilor.
Atletico Madrid - FC Porto
Howard Webb - Peter Kirkup, Micheal Mullarkey - Martin Atkinson (Anglia), Jacques Antenen (Elveţia) delegat UEFA, Zoran Petrovic (Serbia), observator pentru arbitri
Lyon - CF Barcelona
Wolfgang Stark - Jan Hendrik Salver, Mike Pickel - Markus Schmidt (Germania), Ellert Schram (Islanda), Vaclav Krondl (Cehia)
Arsenal - AS Roma
Claus Bo Larsen - Henrik Sonderby, Anders Norrestrand - Nicolai Volquartz (Danemarca), Sofoklis Pilavios (Grecia), Francesco Bianchi (Elveţia)
Internazionale Milano - Manchester United
Luis Medina Cantalejo - Jesus Calvo Guadamuro, Jose Manuel Fernandez Miranda - Alfonso Perez Burrull (Spania), Gerhard Kapl (Austria), Christer Fallstrom (Suedia)

Split - "Poljud Stadion"

"Poljud Stadion"
Arena pe care îşi desfăşoară partidele de pe teren propriu echipa Hajduk Split a fost inaugurată în anul 1979, de însuşi preşedintele de atunci al Iugoslaviei, Iosif Broz Tito, şi are o capacitate de 35.000 locuri. Este unul dintre cele mai frumoase stadioane din Croaţia. La momentul anunţării candidaturii comune a Croaţiei şi Ungariei pentru organizarea Campionatului European din anul 2012 se avea în vederea reconstrucţia acestei arene. Ar fi însemnat 90 milioane euro şi o extindere a capacităţii tribunelor până la 44.000 locuri. În această seară, pe această arenă va avea loc derby-ul Croaţiei, dintre Hajduk Split şi Dinamo Zagreb.
Split
Al doilea oraş ca mărime din Croaţia, după capitala Zagreb, Split este cel mai mare mare port şi cel mai important oraş de pe costa dalmată. Construcţia oraşului a început în anul 300, în vremea împăratului Diocleţian. De altfel, două dintre cele mai importante obiective ale Split-ului sunt Palatul lui Diocleţian şi Catedrala cu turn, ambele fiind înscrise în lisa patrimoniului mondial UNESCO din anul 1979.

sâmbătă, 21 februarie 2009

Sporting Lisabona - Benfica Lisabona
3-2 (1-1)
Sâmbătă seară, ora 22.oo. Deşi sport1 anunţase că va transmite partida Nisa - Rennes din campionatul francez, am avut bucuria să constat că postul cu pricina transmite derby-ul capitalei lusitane, Sporting Lisabona - Benfica Lisabona.
Şi meciul a început frumos. Tare, cu intrări la limită, fiecare dorind să se impună în faţa adversarului direct, în vreme ce spectatorii de pe stadionul "Jose Alvalade" au creat o atmosferă fantastică. Yebda, de la Benfica, a fost avertizat încă din minutul 7, pentru o intrare mult prea în forţă. Scorul a fost deschis de gazde cu un şut senzaţional, fără preluare, direct la vinclu, semnat de Liedson, în minutul 11. Iar tribunele au erupt pur şi simplu. Postiga (Sporting) este şi el victima unei intrări în forţă şi este nevoit să părăsească terenul încă din minutul 27. Polga o comite în suprafaţa de pedeapsă şi se alege cu un cartonaş galben şi penalty. Clar, nu cum spunea unul dintre comentatorii postului sport1. Reyes transformă cu o siguranţă dezarmantă. Era minutul 37 şi Benfica egala. În minutul 41, Sporting ar fi trebuit să aibă parte de un penylty după un henţ clar, pe care arbitrul Benquerenca nu avea cum să nu-l vadă... Şi el se pregăteşte pentru Mondiale! Prima repriză se încheie cu un galben pentru Aimar (Benfica).
În minutul 47, Derlei, jucătorul introdus în locul lui Postiga, se descurcă între trei adversari şi-i aruncă din nou în extaz pe fanii săi. Că a luat şi un galben, pentru că şi-a scos tricoul, nici nu mai conta... Amorim de la Benfica a luat şi el un galben pentru un fault mai tare, în minutul 61. Şase minute mai târziu şi Rochenbach (Sporting) a primit un cartonaş galben. Jocul se înăspreşte, iar Reyes (Benfica) primeşte şi el cartonaşul galben, după ce Sporting a trimis mingea în bară. Era minutul 76... După numai un minut, Sidnei (Benfica) încasează şi el un galben. Liedson înscrie din nou în minutul 82, cu o frumoasă lovitură de cap, iar meciul - practic - se încheiase. Chiar dacă Oscar Cardoso a redus din diferenţă, tot printr-o lovitură de cap, chiar în minutul 90.
Un meci frumos, un derby adevărat...

Amical la Băneşti

AS Băneşti - Petrolul Băicoi 3-1 (1-0)
Sâmbătă, de la ora 11.00, la Băneşti, a avut loc partida amicală dintre AS Băneşti şi Petrolul Băicoi. Gazdele au dominat partida, deschizând scorul în minutul 15 prin Andrei Iancu. Pentru oaspeţi a reuşit egalarea Adrian Petre (min. 60), pentru ca în ultimul sfert de oră băneştenii să se desprindă decisiv, prin golurile marcate de antrenorul-jucător Florin Cristache (min. 75) şi Gabriel Gorgan (89). Partida a fost arbitrată de câmpineanul Ştefan Călăraşu.

Lisabona - "Jose Alvalade"

"Jose Alvalade"
Este stadionul unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu clubul Sporting Lisabona. Nu este cel mai mare stadion din capitala Portugaliei, dar este impreionant atât prin arhitectura sa, cât şi prin facilităţile oferite, fiind unul dintre stadioanele cotate de UEFA la 5 stele. A costat 89 de milioane de dolari şi a fost inaugurat la 6 august 2003, fiind realizat special pentru turneul final al Campionatului European găzduit de Portugalia în anul 2004, atunci când aici a avut loc semifinala Portugalia - Olanda. Este printre puţinele stadioane, care au o caracteristică aparte. Temându-se că nu vor fi pline toate stadioanele, organizatorii s-au gândit ca scaunele de pe "Jose Alvalade" să nu fie două alăturate de aceeaşi culoare, astfel încât se crează o iluzie optică şi indiferent de numărul spectactorilor, ai senzaţia că stadionul este populat. În 2005, tot aici a avut loc finala Cupei UEFA dintre Sporting Lisabona şi ŢSKA Moscova.
Lisabona
Amplasată pe coasta de vest a Portugaliei, la vârsarea râului Tejo în Oceanul Atlantic, Lisabona este una dintre cele mai călduroase capitale europene. Lisabona este încărcată de istorie şi are numeroase monumente şi obiective care să ateste istoria sa milenară. Castelul Sao Jorge, Catedrala Santa Maria Maior, sunt numai câteva dintre acestea, alături de Mănăstirea Jeronimos şi Turnul Belem, ambele incluse din anul 1983 în patrimoniul mondial UNESCO.

vineri, 20 februarie 2009

Meciuri interesante sâmbătă şi duminică

Sâmbătă şi duminică au loc o serie de partide interesante în mai multe campionate ale Europei. Vă propun o scurtă prezentare a acestora.
Belgrad: Partizan - Steaua Roşie Belgrad, sâmbătă, ora 14.00 (ora României)
Derby-ul Serbiei opune locurile 1 şi 3 din clasamentul la zi al acestei ţări. Este binecunoscut temperamentul sârbilor - brazilienii Europei -, iar atmosfera creată de spectatori la aceste partide este entuziasmantă. La ora meciului la Belgrad este posibil să ningă, iar temperatura va fi în jur de 2 grade.
Aberdeen: Aberdeen - Dundee United, sâmbătă, ora 17.00
Cele două echipe scoţiene sunt eclipsate puternic în ultimii ani de supremaţia formaţiilor din Glasgow - Rangers şi Celtic. Totuşi, sunt două dintre echipele de tradiţie, cu o istorie bogată în Scoţia. Acum, cele două formaţii ocupă locurile 5 şi 4 în clasament, departe de orice pretenţii la titlul naţional. Partida va fi condusă de arbitrul William Collum, un cavaler al fluierului de 30 de ani, aflat pe lista FIFA din anul 2006. La ora partidei, la Aberdeen sunt prognozate 9 grade şi sunt condiţii mari de ploaie.
Glasgow: Rangers - Kilmarnock, sâmbătă, ora 17.00
O partidă de 1 solist pentru pariori, în condiţiile în care se întâlnesc ocupantele locurilor 2 şi 9. Atmosfera deosebită creată de fanii scoţieni asigură un spectacol deosebit, cel puţin în tribune. Întâlnirea de pe "Ibrox Park" va fi condusă de Brian Winter, un arbitru care nu este posesor al ecusonului FIFA. La fel ca şi la partida de la Aberdeen, prognoza meteorologică indică o temperatură de 9 grade şi condiţii mari de ploaie. Partida va fi transmisă în direct de sport1.
Atena: Panathinaikos - Panionios, sâmbătă, ora 19.00
Partida de la Atena are un favorit cert, formaţia gazdă. Calculul hârtiei arată acest lucru, dacă ţinem cont de faptul că Panathinaikos ocupă locul 2, în vreme ce Panionios locul 7. Partida va fi arbitrată de Kyros Vassaras, cel mai titrat arbitru grec, care are 43 de ani, se află pe lista FIFA din anul 1998, dar nu se mai află "în cărţi" pentru Mondialul din Africa de Sud. Vassaras ar trebui să fluiere şi partida de la Constanţa dintre România şi Serbia, dar la susţinerea probelor fizice de la Malaga, grecul a avut probleme similare celor lui Tudor, iar dacă pe 4 martie, la Nisa, nu va trece probele fizice fără probleme, el va fi schimbat. La ora jocului sunt prognozate 5 grade şi cer senin. Partida va fi transmisă în direct de sport1.
Lisabona: Sporting - Benfica Lisabona, sâmbătă, ora 22.00
Poate cel mai interesant meci din acest week-end, cel de pe "Jose Alvalade", aduce faţă în faţă ocupantele locurilor 4 şi 2, cele mai titrate echipe ale capitalei lusitane. Se anunţă un meci deosebit, care va fi arbitrat de Olegario Benquerenca, un arbitru de 40 de ani, aflat pe lista FIFA din anul 2001, care este în lotul lărgit pentru Mondiale. Meteorologii anunţă la ora meciului o temperatură de 12 grade şi un cer senin.
Nisa: Nisa - Rennes, sâmbătă, ora 22.00
Un meci de mijlocul clasamentului, pe care sport1 preferă să-l transmită în locul derby-ului din Portugalia. Gazdele se află pe locul 8, în vreme ce fosta echipă a lui Ladislau Boloni este pe poziţia a şaptea. Chiar dacă este un meci de mijlocul clasamentului, a fost delegat un arbitru experimentat, este vorba de Laurent Duhamel, un arbitru de 41 de ani, aflat pe lista FIFA din anul 1998. La Nisa sunt prognozate 7 grade, iar cerul se anuţă a fi senin.
Split: Kajduk - Dinamo Zagreb, duminică, ora 21.15
Derby-ul Croaţiei are loc pe malul Adriaticii, la Split. Este un adevărat derby, confruntându-se primele două locuri din clasament, oaspeţii fiind cei care ocupă fotoliul de lider. Iar la un aşa derby nu putea arbitra decât cel mai bun arbitru al Croaţiei, Ivan Bebek. Are 32 de ani şi este din anul 2003 pe lista FIFA, fiind inclus în lotul lărgit pentru Mondiale. La ora jocului, la Split, se anunţă un cer noros, iar temperatura va fi în jur de 1 grad.

Unirea a ieşit din cantonament cu o victorie

Unirea Câmpina - Interport Călineşti 3-2 (2-1)
Vineri după-amiază, pe stadionul "Rafinăriei", pe un frig năprasnic, Unirea a susţinut ultimul joc de pregătire dinaintea debutului oficial în anul 2009. La ieşirea din cantonament, Unirea Câmpina a întâlnit formaţia Intersport Călineşti, care activează în Liga B Prahova. Unirea s-a impus la limită, cu scorul de 3-2, prin golurile marcate de Ţigănuş (penalty), Cârstei şi Vane.
Antrenorii Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel au mizat pe: Păpuşoiu - Gratie, Basma, Neagu, Cârstei - Coman, Ţigănuş, Brânzea, Burlacu - Vane, Ungureanu. Au mai jucat: Cosmineanu - Flaidăr, Nichifor, Plăvache, Cazan, Constantinescu, Fl. Stoica.

Viena - "Ernst Happel" Prater

"Ernst Happel" Prater
"Ernst Happel" Prater din Viena este cel mai mare stadion al Austriei şi locul unde se desfăşoară de obicei meciurile echipei naţionale. A fost construit între 1929 şi 1931, fiind renovat în 1986. Are o capacitate de 53.008 locuri şi este unul dintre stadioanele de cinci stele clasificate de UEFA. De altfel, de-a lungul vremii aici au avut loc numeroase partide extrem de importante. De la mai multe finale ale competiţiilor europene interlcuburi, ultima fiind AC Milan - Ajax, în 1995, cu Ion Crăciunescu la centru, şi până la finala Campionatului European de anul trecut. În afara unor concerte şi a activităţilor sportive, în timpul celui de-al doilea război mondial, arena vieneză a fost loc de detenţie pentru prizonieri, înainte de a ajunge în lagărele de concentrare. Stadionul este situat în superbul parc Prater, fost domeniu de vânătoare al familiei regale, şi unul dintre cele mai frumoase, dar şi vaste, parcuri din lume.
Viena
Capitala Austriei, dar şi a valsului, unul dintre cele mai celebre oraşe ale Europei, Viena are multe de oferit celui care vrea şi are răbdarea s-o descopere dincolo de goana bifării obiectivelor turistice. O plimbare pe Ringstrasse, mai ales după lăsarea serii, este o adevărată încântare, Stephansdom, Palatul Hofburg, Albertina, Opera, pasajele pietonale, sediul Primăriei, Karlskirche, sunt numai câteva dintre punctele care nu trebuie ratate. În plus, Palatul Schonbrunn sau Turnul Dunării merită toţi banii. Iar dacă nu ai văzut şi Praterul, înseamnă că ai fost degeaba la Viena...

joi, 19 februarie 2009

Fiorentina - Ajax n-a strălucit...

Fiorentina - Ajax Amsterdam se anunţa a fi capul de afiş al partidelor tur din această fază a Cupei UEFA. Echipa antrenată de Marco Van Basten a ştiut să se apere şi să accepte cu calm dominarea italienilor. Până în minutul 60 atunci când Bakircioglu a înscris cu un şut frumos care a lovit şi transversala.
Jocul nu a fost rău, dar nici nu a strălucit... A fost un joc interesant, dar nu un spectacol... Adrian Mutu n-a jucat rău, s-a forţat, dar n-a reuşit să înscrie... Nici arbitrajul n-a fost rău, dar a strălucit doar prin gelul din părul arbitrului spaniol Muniz Fernandez... Şi cam atât! Puţin, prea puţin...

Rezultatele meciurilor de joi din Cupa UEFA

Joi seară s-au desfăşurat ultimele meciuri tur din "16"-imilor Cupei UEFA.
Iată rezultatele şi marcatorii:
Lech Poznan - Udinese 2-2 (Rengifo 81, Arboleda 84 - Quagliarella 50, Arboleda 55 autogol)
Şahtior Doneţk - Tottenham Hotspur 2-0 (Selezniov 78, Jadson 88)
FC Copenhaga - Manchester City 2-2 (Almeida 56, Vingaard 90 - Onuoha 30, Ireland 61)
Fiorentina - Ajax Amsterdam 0-1 (Bakircioglu 60)
Olympique Marseille - Twente Enschede 0-1 (Arnautovic 23)

Olăroiu şi Rădoi, învingători lângă Mecca

Joi seara, la concurenţă cu unele partide din Cupa UEFA, sport.ro a transmis partida dintre Al Wehdah şi Al Hilal, aceasta din urmă fiind echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, la care a jucat toate cele 90 de minute şi Mirel Rădoi. Partida s-a jucat la doi paşi de Mecca, unul dintre simbolurile acestei lumi. Partida a contat pentru sferturile de finală ale Cupei Prinţului. Rădoi a jucat întreaga partidă, golul formaţiei sale fiind marcat de Hawsawi, în minutul 39. Pe 23 februarie, Al Hilala va întâlni în semifinalele acestei competiţii învingătoarea dintre Al Hazm şi Al Ittihad.

Câmpina are nevoie de o sală polivalentă

"Din păcate, nu avem o sală polivalentă în Câmpina, unde să putem organiza nu numai competiţii sportive, dar şi concerte, la care să poată intra câteva mii de câmpineni". Afirmaţia aparţine preşedintelui Comisiei pentru Sport din Consiliul Local Câmpina, Jenica Tabacu. O afirmaţie perfect adevărată, dar - şi o spun cu părere de rău - nici unul dintre aleşii locali din ultimii 20 de ani, nici măcar autoarea frazei din începutul acestui material, nu au făcut nimic pentru ca municipiul Câmpina să aibă o sală polivalentă.
Mulţi susţin că nu există spaţiul necesar... Alţii, chiar dintre consilieri, susţin că nu este nevoie de o sală de sport în Câmpina... Cum să se dezvolte sportul în general, iar sporturile de echipă, în special, fără a avea baza necesară? Cum să-i atragi pe copii?
În opinia mea Câmpina ar putea avea o şansă enormă. De care chiar s-a discutat la un moment dat atunci când ministrul sportului era Georgiu Gingăraş. Este vorba de imensul spaţiu de la Căminul Grupului Şcolar Petrol. Aici există un teren de fotbal, cu vestiare şi un pic de tribună, care ar putea fi mai bine amenajate. Tot aici, în locul fostelor terenuri de handbal şi volei, urmează să se facă un bazin de înot didactic. Există şi o sală de atletism, transformată dintr-un vechi atelier şcoală, care ar mai avea nevoie de ceva investiţii... Există şi posibilitatea realizării unor modernizări la corpul principal de clădire, care s-ar putea transforma într-un motel. Aici există şi spaţiul necesar pentru realizarea unei săli polivalente, cu măcar 1.500 - 2.000 de locuri.
Care ar fi avantajele? Acest complex s-ar transforma într-un adevărat campus sportiv, care ar urma să cuprindă o sală polivalentă, un teren de fotbal, o sală de atletism, un bazin de înot şi, nu în ultimul rând, un motel, eventual, cu posibilităţi de masă, dar şi de refacere. Astfel, complexul care acum arată jalnic, s-ar putea transforma într-o emblemă nu numai a Câmpinei, poate chiar a întregului judeţ. În plus, apropierea georgrafică a Câmpinei de Ploieşti şi Bucureşti ar putea determina programarea în acest viitor campus a mai multor competiţii sau activităţi, la care ar putea participa loturi naţionale sau olimpice. Recent, a avut loc la Câmpina, într-o sală improprie unui asemenea eveniment, un meci demonstrativ la care au participat componenţii echipei naţionale a artiştilor, iar ca invitat special Miodrag Belodedici, singurul român câştigător a două Cupe ale Campionilor Europeni, predecesoarea Champions League. Dacă am fi avut o sală polivalentă... Ar exista şi posibilitatea organizării în această sală a unor concerte... Şi câte şi mai câte...
Cât costă o asemenea investiţie? Cred eu că mult mai puţin decât miliardele şi miliardele de lei - mai vechi sau mai noi - ori chiar de euro, pe care administraţia locală îi cheltuie mai mult aiurea pe tot felul de prostii... De la sporuri, la maşini, de la concursuri de frumuseţe, la plombări de drumuri, care trebuie peticite iar şi iar, mereu în aceleaşi locuri, de către aceiaşi şmecheri, pe bani grei din buzunarul meu, al tău, al nostru...
Mai gândiţi-vă, stimaţi aleşi locali! Poate aşa veţi putea realiza ceva într-adevăr util pentru Câmpina! Aveţi şansa de a intra în istoria urbei! De voi depinde...