marți, 20 septembrie 2011

Incidente grave la finalul partidei CS Păuleşti - CS Vispeşti Blejoi: Onuţ a lovit un spectator! Ce au făcut arbitrii?

Cristian Apostol este un fost arbitru respectat la nivel judeţean, care a fost prezent duminică la partida CS Păuleşti - CS Vispeşti Blejoi, din Liga lu' Lică. După acest joc, încheiat cu incidente grave, cu violenţe inacceptabile - jucătorul Bopgdan Onuţ sărind gardul al un spectator, pe care l-a lovit cu pumnul!!! - Cristian Apostol a relatat pe larg ceea ce s-a întâmplat la acest joc, iar cu permisiunea lui reproduc integral materialul său privind acest joc:
Despre ce este vorba. Urmand sfatul amicului Dragos Trestioreanu, m-am deplasat la stadionul FC Paulesti pentru a urmari partida dintre FC Paulesti si FC Blejoi Vispesti. Partida a prezentat un interes deosebit in randul microbistilor din judet, poate peste 600 de spectatori luand loc in tribuna si chiar pe langa aceasta. Meciul destul de echilibrat cu ocazii de ambele parti, desi cu o dominare mai accentuata a echipei oaspete. Scorul de egalitate este unul destul de echitabil as spune eu.

Partea de care as dori sa povestesc acum este in atentia tuturor celor interesati de acest fenomen la noi in judet , dar in special domnilor Marian Deaconu – presedinte CJA Prahova si Crangasu Silviu – presedinte AJF Prahova.
Arbitru acestei partide a fost Ionut Neagu – arbitru de Liga 2 care in aceasta seara va fi rezerva la un meci de Liga 1 (NB: Duminica: Steaua-Pandurii Tg.Jiu) . Avand in vedere trecutul meu de arbitru in acest judet, aceasta delegare mi s-a parut foarte inspirata iar prezenta la cele doua linii a unor arbitri tineri mi-a dat incredere deplina in ceea ce priveste corectitudinea arbitrajului. Greseli se pot face , si au fost, dar total neintentionate. Arbitrajul din cursul jocului (unul destul de dificil as spune eu) ar fi cam asa, rezumat in note: Neagu Ionut nota 8,5 (pentru arbitrajul din cursul jocului) nota 4 (pentru ce s-a intamplat dupa fluierul final) ; Necula Ionut nota 8 ( si nu pentru faza de offsaid la care personal ii dau crezare lui – ci pentru ca a permis protestele bancii gazda fara sa-i comunice acest lucru centralului) si nota 4 (pentru ca la ce s-a intamplat dupa joc, trebuia sa observe si sa completeze in raportul de joc , chiar cu raport suplimentar) ; Georgescu Irinel nota 7 (pentru cateva pozitii de offsaid nesemnalizate – faptul ca ma aflam pe aceeasi linie cu el imi permite sa spun acest lucru) nota 7 (pentru ce s-a intamplat dupa joc);
PROBLEME:
1. Dupa fluierul final al celor 9 minute de prelungire (doar 5 aratate de arbitrul partidei) , jucatorul Bogdan Onut de la echipa Blejoi Vispesti iese de pe terenul de joc escaladand gardul imprejmuitor , iar langa tribuna aplica o corectie fizica ( a se citi pumn in fata) unui spectator NEVINOVAT. De ce spun acest lucru? Pentru ca spectatorul care il injurase tot meciul pe Bogdan Onut plecase din acel loc. Desi a avut loc o confuzie, iar spectatorul lovit (de altfel tata a doua fetite gemene si probabil cu mai multa inteligenta decat poate aduna acest element care isi spune jucator de fotbal in toata viata sa) a incercat sa-i spuna acest lucru, individul, care face necinste familiei al carui nume il poarta, nici nu a vrut sa stea de vorba, aplicand miseleste un pumn , cand alti asa zisi protectori, o tineau de maini pe victima. Sincer am crezut ca va avea loc o executie in direct !
Dar sa revin la brigada formata din cei trei arbitri si observator, a caror atitudine a fost una lasa , ajutand VIOLENTA. Domnule Presedinte Marian Deaconu, ma auziti! Sunt unul dintre arbitri care a spus mereu ce a vazut, va aduceti aminte? Atitudinea arbitrului Ionut Neagu a fost si citez din vorbele sale ” ce sa le fac eu , sa ma duc sa-i despart?” .
NU, domnule arbitru Ionut Neagu, datoria dumneavoastra si a arbitrului asistent linie 1 era sa ramaneti cu ceilalti jucatori si oficiali la centru terenului, sa vedeti ce se intampla , sa acordeti cartonasul rosu jucatorului Bogdan Onut – comportare violenta si sa notati totul cu lux de amanunte in raportul de joc sau in raportul suplimentar. Consider ca sunteti probabil nepregatit teoretic, de nu ati stiut aceste indatoriri si ca ar trebui sa fiti oprit de la delegari pana cand veti mai invata cate ceva. Inca un aspect, este graba cu care ati parasit incinta terenului de joc,oare sa aibe legatura cu faptul ca in aceasta seara trebuia sa fiti la Bucuresti rezerva . Daca DA atunci este greseala domnului presedinte Marian Deaconu care nu trebuia sa va delege iar dumneavoastra nu trebuia sa acceptati acest meci.
Pana cand voi avea o pozitie oficiala din partea presedintelui CJA Prahova as dori sa subliniez si lipsa de reactie a Politiei Paulesti care desi prezenta, nu a intervenit.
O ultima intrebare este adresata domnului Silviu Crangasu, care nu ia masuri severe legate de aceste fapte. Domnule Crangasu, cat timp credeti ca mai este pana cand actele de violenta comise de jucatori, oficiali sau spectatori vor conduce la o drama in fotbalul prahovean? Cand se va intampla asta veti avea mainile acoperite cu sange domnule presedinte. Daca un astfel de jucator (mediocru – din punctul meu de veder) isi permite sa creada ca este de neatins , oare altii care au un IQ mai redus ce vor face?
Rog CJA Prahova sa ierte tonul aspru si destul de direct avut dar consider ca ce s-a intamplat astazi face NECINSTE acestei institutii din randul careia am facut si eu parte, iar acest lucru DOARE.
PS: Nu am vorbit nimic despre observatorul partidei, pentru ca acesta nici macar nu s-a interesat de incident...
Cu respect,
Cristian Apostol

Un comentariu:

  1. AM vazut ca meciul a fost filmat pe ph tv , e foarte usor de luat probe banuiesc ca exista niste iamgini...

    RăspundețiȘtergere