luni, 21 iunie 2010

Silviu Crângaşu îi înjură pe arbitri!

Multe îţi poţi imagina că se pot întâmpla în jurul unui meci de fotbal. Din păcate, cu cât scade nivelul competiţiei, cu atât pretenţiile sunt mai mici. Dar când "minunea" vine chiar din partea preşedintelui AJF Prahova, Silviu Crângaşu, mai mult, omul care ar putea deveni numărul 2 în FRF şi membru al Comitetului Executiv, lucruile sunt cu atât mai tragice pentru fotbalul românesc, în general, şi cel prahovean, în special.
Dar ce s-a întâmplat?
În urmă cu mai multe săptămâni, la un joc la Călineşti, arbitrul a refuzat să dea drumul la joc pentru simplul motiv că iarba era mult prea mare, împiedicând controlul mingiei. Arbitrul a declarat terenul impracticabil şi le-a comunicat acest lucru conducătorilor formaţiei gazdă pentru a lua măsurile necesare de remediere a situaţiei. Ce face conducătorul respectiv? Printre ameninţări la adresa arbitrilor, îl sună pe preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu! Pentru a le arăta cine este el şi cum vorbeşte cu şeful fotbalului prahovean, conducătorul clubului din Călineşti pune telefonul mobil pe speaker, pentru ca toţi oficialii să audă discuţia sa cu Silviu Crângaşu! Numai că nu i-a spus şi acestuia că discuţia lor este auzită şi de alţii, iar după o succintă descriere a situaţiei (cu subiectivismul de rigoare), Crângaşu a reacţionat prompt (eu aş adăuga, în stilu-i caracteristic): "Dă-i în p... mă-sii de arbitri! Găsiţi o persoană neutră, conveniţi ambele echipe asupra lor, puneţi-l pe ăla să vă arbitreze şi faceţi un proces verbal cu echipele!"
Ce ar fi trebuit să facă respectivii arbitri în faţa unui asemenea gest... Bineînţeles că nu au mai permis desfăşurarea jocului...
Dar, rămâne gustul amar al unei experienţe nedorite, cu atât mai grav fiind că vine din partea unui fost arbitru şi a actualului şef al fotbalului prahovean! Mai mult, a celui care s-ar dori vicepreşedintele FRF!!! Ce îşli vor închipui acei arbitri care după ce s-au auzit înjuraţi "live" de preşedintele AJF-ului, află că acesta este... promovat până aproape de însuşi şeful fotbalului românesc, Mircea Sandu. Poate că "Naşul" nu ştie ce face alde Crângaşu, dar toată această istorie - lesne de verificat - nu face decât să lasă o pată neagră pe fotbal şi pe oamenii care-l slujesc. În orice altă ţară, un astfel de gest, o asemenea ieşire, ar fi adus cu sine demisia imediată din orice funcţie a celui care scăpat boii... La noi, omul este felicitat şi... promovat! Halal!

5 comentarii:

  1. mare maimutoi Crangasu asta... daca i se permite...

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce nu or avea curajul arbitri sa ia atitudine fata de acest... individ? daca nici cand sunt injurati nu reactioneaza, de ce ne mai miram ca si-o iau pe coaja? Chiar nu poate nimeni sa-l opreasca pe Crangasu?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Il vor vedea cu alti ochi arbitri acuma,si asa nu era vazut prea bine de ei..acuma i-a pus capac...e jenant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Masuri s-au incercat cand s-a facut asa zisa greva dar ... au fost unii care s-au dat loviti sau care una au zis si alta au facut.
    Asta este acum suportati!

    RăspundețiȘtergere
  5. sa se duca crangasu sa arbitreze la baltesti...

    RăspundețiȘtergere