marți, 29 iunie 2010

Rosetti şi Larrionda, trimişi acasă!

FIFA a anunţat că brigăzile italianului Roberto Rosetti şi uruguayanului Jorge Larrionda îşi fac bagajele şi pleacă acasă! Cei doi au făcut praf meciurile de duminică din optimile de finală ale Cupei Mondiale. Din nouă duminică! Ei bine, duminica se pare că nu prea le prieşte după ce am scris în urmă cu o săptămnă că alţi doi arbitri - guatemalezul Batres şi francezul Lannoy, au făcut praf alte două partide. Şi - atenţie - finala Cupei Mondiale se joacă într-o duminică!
În fine...
Lui Larrionda i se impută că unul dintre asistenţii săi nu a văzut un gol clar înscris de englezi n partida cu Germania. A fost un şut puternic de la distanţă, care l-a surprins pe asistent undeva în dreptul punctului de pedeapsă. Personal, mi se pare că era destul de greu pentru asistent să vadă golul, dar nu are nici o scuză, mai ales când oficiază la un asemenea nivel.
Cu Rosetti e o poveste ceva mai delicată. Italianul şi asistentul său Ayroldi au refuzat practic să corecteze greşeala, tocmai pentru a nu pune FIFA în faţa unui fapt împlinit. Ei nu au vrut să ia în considerare o reluare difuzată pe unul dintre ecranele din interiorul arenei. Eroarea colosală a lui Ayroldi mi se pare cu atât mai greu de explicat cu cât a fost o fază destul de simplă şi clară, iar italienii sunt recunoscţi ca fiind printre cei mai buni asistenţi din lume.
Cert este că Larrionda şi Rosetti, împreună cu asistenţii lor, pleacă acasă... Iar Rosetti a pierdut o mare şansă, fiind creditat ca unul dintre favoriţii pentru finală, mai ales după ce Italia a fost eliminată încă din faza grupelor.
În afara celor doi, s-a mai renunţat la Koman Coulibaly (Mali) şi Stephane Lannoy (Franţa), care au comis greşeli importante, dar şi la arbitrii care nu au apucat să oficieze la nici un joc la acest turneu final: Subkhiddin Mohd Salleh (Malaiezia), Peter O'Leary (Noua Zeelandă), Joel Aguilar (Salvador), Martin Hansson (Suedia) şi Martin Vazquez (Uruguay).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu