duminică, 1 aprilie 2012

CSM Câmpina - CS Vispești Blejoi. Despre arbitrajul brigăzii lui Ionuț Neagu...

De ce a simțit Deaconu nevoia să-l protejeze pe Neagu?
Am promis că voi reveni cu detalii despre arbitrajul de la jocul de astăzi dintre CSM Câmpina și CS Vispești Blejoi.
Îl știu destul de bine pe Ionuț Neagu și am convingerea că este un arbitru corect. Nu am să reușesc să înțeleg de ce a simțit președintele CJA, Marian Deaconu, nevoia să-l protejeze înaintea acestui meci? Eu cred că decizia sa de a nu face punblic numele arbitrilor de la acest meci nu a făcut altceva decât să crească nejustifcat presiunea asupra lor. Ce ar trebui să înțelegem? Că Deaconu nu are încredere în Neagu? De ce l-ar mai fi delegat... Sau că Deaconu nu are încredere în "practicile" celor două echipe despre care el știe că "umblă"la arbitri?
Oricare dintre variante ar fi fost cea din mintea lui Deaconu, îl acuză în egală măsură...
Fără mari pretenții, voi încerca să fac o analiză a arbitrajului brigăzii conduse de Ionuț Neagu. Vreau să cred că orice greșeală ar fi comis vreunul dintre cei trei arbitri, a făcut-o pur și simplu neintenționat... Consider că Neagu s-a arătat echidistant, are acoperire regulamentară la penalty și eliminare, dar i se pot reproșa câteva lucruri: nu a avut tăria să treacă peste greșelile - undele, evidente - ale asistentului Popovici și, o mai veche problemă a sa, acorda prea ușor și prea mlte cartonașe galbene. În condițiile în care cele două echipe chiar și-au văzut de joc, nu le-au pus nici o problemă de disciplină arbitrilor, 5 cartonașe galbene și unul roșu cred că e prea mult...
În privința asistenților... Dacă Adrian Niță nu a avut absolut nici o fază mai grea, în schimb, Cătălin Popovici a arătat că nu a fost în cea mai bună zi a sa. Nu spun că a greșit intenționat, pentru că a dezavantajat ambele formații, dar pe parcursul reprizei secunde s-a bramburit de tot, a greșit în mod repetat auturi extrem de simple și are pe conștiință cel puțin golul trei al oaspeților, Catană aflându-se în ofsaid în momentul în care i s-a adresat mingea. Acum, este drept, Popovici a fost surprins de fază undeva la vreo patru metri înapoia liniei ofsaidului, dar asta nu scuză cu nimic greșeala sa. De asemenea, gazdele i-au reproșat aceluiași asistent că și la faza premergătoare penalty-ului, Bridinel a plecat tot din ofsaid, dar faza a fost destul de grea și i-aș da credit asistentului. În schimb, repet, la golul 3, greșeala a fost mare și destul de evidentă. Mai mult, la 0-3, apoi la 0-4 și cu un om în minus pentru gazde, Neagu și Popovici au luat câteva decizii de importanță minimă în economia jocului, dar care nu au făcut nimic altceva decât să crească starea de nervozitate și iritabilitate pe teren, pe margine și în tribune.
Și pentru că am primit foarte multe critici că mă pronunț asupra arbitrajului, spun doar că orice om inteligent ar trebui să aprecieze critica, atâat vreme cât ea este făcută cu bună credință. Iar în cazul de față, este!

7 comentarii:

  1. piciu si amoraritei cei mai buni arbitrii din liga!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. care dintre cei doi Piciu?ca sa nu aiba lumea dubii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt.d-l Amoraritei...daca nu ai inteles ce ti-am spus azi...ti-am spus asa:
    -Data viitoare,central la meciurile din Liga lui Mitica...deci,succes.Stii despre ce vorbesc?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am inteles ce mi ati spus, dar nu stiu cu cine am vorbit ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Important este ca ai inteles ce am spus,cat despre,cu cine ai vorbit...Pentru tine e abia inceputul,o sa te obisnuiesti sa te recunoasca lumea pe strada,esti un om care promite in arbitraj.Tot ca pot sa-ti spun este ca nu sunt din Campina,deci nu te cunosc din oras.

      Ștergere
    2. Nu ai cum sa stii cu cine ai vorbit pentru ca nu ma cunosti.

      Ștergere
  5. Ok, multumesc pt cuvintele frumoase !

    RăspundețiȘtergere