sâmbătă, 22 octombrie 2011

Mai este o zi până la

„Derby della Campina”
Mâine, de la ora 11.00, pe stadionul „Poiana” are loc ediţia a doua a „Derby-ului della Campina”, CSM – Unirea. Astăzi vă prezint ultimele date din cele două tabere, toate detaliile din jurul acestui joc.
Ultimele pregătiri
CSM Câmpina: Elevii lui Burchi se întâlnesc astăzi la ora 14.00, vor merge împreună să vizioneze meciul de la Brebu, dintre AFC Brebu şi Petrolistul Boldeşti, după care vor intra în cantonament la Vila „Tom Cris” din cartierul Câmpiniţa.
Unirea Câmpina: A efectuat ultimul antrenament înaintea „Derba-ului della Campina” ieri, de la ora 11.00, după care jucătorii au primit liber. Ei se vor reîntâlni duminică, la ora 9.15 la stadionul Rafinăriei” şi vor face deplasarea spre stadionul „Poiana”.
Formaţiile probabile:
CSM Câmpina: Boşilcă – Gânju, G. Radu, Safta – A. Burchi, Zăpodean, Stroe, Ilioiu, Budileanu – Olteanu, M. Mihai. Antrenor: Ion Burchi.
Unirea Câmpina: D. Şandru – A. Stoica, Neagu, B. Şandru, Zecheru – Cernea, Lambă, Bărăgan, Filip – Bica, Nichifor. Antrenor: Costin Plăvache.
Pe ce sume se joacă?
Cel puţin până la această oră, nici una dintre formaţii nu a fost anunţată de vreo primă specială pentru „Derby della Campina”. În aceste condiţii, primele sunt cele obişnuite: CSM-ul joacă acasă pentru 40 lei, în vreme ce jucătorii de la Unirea primesc 100 lei pentru o victorie sau 50 lei pentru o remiză în deplasare. „Nu banii sunt importanţi înaintea unui astfel de meci. Să câştigăm noi şi, cu siguranţă, vor veni şi banii!” – au spus aproape la indigo jucători ai celor două echipe.
Cum va fi vremea?
Meteorologii anunţă pentru mâine la orele prânzului, în zona stadionului „Poiana” o temperatură de 11 grade Celsius şi un cer parţial noros. Nu sunt posibilităţi de precipitaţii, dar, în schimb, meteorologii avertizează că în cursul dimineţii pe văi – aşa cum este şi cazul stadionului „Poiana” - vor fi condiţii de ceaţă, dar aceasta se va ridica spre prânz.
Şi câteva scurte consideraţii personale…
Ştiu că nu atât miza sportivă, cât miza de imagine este imensă pentru conducătorii ambelor formaţii. Dincolo de locurile ocupate în clasament, de istorie, de orice altceva, un derby local naşte pasiuni şi ambiţii oriunde s-ar fi jucat. Eu îmi doresc de la acest joc un spirit de fairplay desăvârşit, un spectacol pe teren şi în tribune şi RESPECT. Deşi ştiu că este (aproape) imposibil, m-aş bucura să văd aşa cum se întâmplă la marile meciuri – este drept, nu de la noi – conducătorii stând alături în tribuna oficială şi strângându-şi mâna la sfârşitul jocului, indiferent de rezultatul de pe teren. Nu în ultimul rând, ambele echipe ar trebui să conştientizeze că reprezintă Câmpina. Pentru cei din afara localităţii nu este important că una este echipa ajutată financiar de administraţia locală, iar cealaltă este patronată un liderul Opoziţiei. Tocmai din acest motiv, important ar fi ca toţi cei care vin să vadă acest joc să transmită mai departe că fotbalul câmpinean a crescut foarte mult, că are resurse şi valori şi că merită să aibă o reprezentantă în eşaloanele naţionale. Indiferent cum s-ar numi aceasta… Aşa că invitaţia mea pentru acest joc este la FAIR-PLAY şi RESPECT!

3 comentarii:

 1. Salut,
  Sunt suporter al echipei Avantul Maneciu si ma voi deplasa maine la Campina pentru a vedea acest meci...Sper sa fie un spectacol pe cinste si sa merite deplasarea...Nu am favorita,egalul ar fi perfect pentru noi sau fie ca cel mai bun sa castige...RESPECT

  RăspundețiȘtergere
 2. salut sunt campinean si echipa mea este csm campina deoarece am mers la toate meciurile echipei de cand sa fondat si am stat in galeria la orice meci acasa-deplasare.imi place de antrenoru lionica burchi.pronosticul meu 2-0 pentru csm ilioiu si mihai marcatori in a doua repriza

  RăspundețiȘtergere
 3. fc snagov este aproape de csm campina----stroe da 2 goluri

  RăspundețiȘtergere