duminică, 29 noiembrie 2009

Un francez la Steaua - FC Vaslui

Printre ultimii arbitri care vor oficia la meciuri din Liga I se numără şi francezul Philippe Kalt, cel care a fost desemnat să conducă partida din această seară dintre Steaua Bucureşti şi FC Sporting Vaslui.
Philippe Kalt (foto) are 41 de ani şi este arbitru internaţional din anul 1998, dar fără a reuşi să facă pasul spre topul european, rămânând la nivelul categoriei a treia. În ciuda vechimii sale pe lista FIFA, palmaresul internaţional este foarte firav - meciuri puţine şi de importanţă scăzută. Spre exemplu, ultima partidă internaţională arbitrată de Kalt fiind pe 5 septembrie anul acesta, la un meci de tineret Norvegia - Croaţia, scor 1-3. Ca arbitru nu a fost niciodată în România, deplasările sale oficiale fiind mai numeroase şi mai interesante ca arbitru de rezervă al mai celebrilor săi arbitri conaţionali. Nici în campionatul Franţei nu are în palmares meciuri spectaculoase, ultimul său meci în Ligue 1 fiind pe 22 noiembrie, Montpellier - Lille, scor 2-0.
Philippe Kalt locuieşte la Colmar, în regiunea Alsacia, în apropiere de Strasbourg, şi este preşedinte al unei comisii teritoriale de arbitri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu