luni, 30 noiembrie 2009

Cum s-a "scos" Blatter după gafa de arbitraj de la Franţa - Irlanda?

Preşedintele FIFA, elveţianul Joseph Blatter, este un tip extrem de şmecher... ca să nu zic altfel. După ultimul scandal de mari proporţii la nivel mondial, greşeala celebră de arbitraj de la meciul de baraj dintre Franţa şi Irlanda, care - practic - a calificat reprezentativa "Cocoşului Galic" la turneul final sud-african, Blatter (foto) a găsit o explicaţie senzaţională. Care este relatată în ediţia electronică de astăzi a Gazetei Sporturilor:
«FIFA va lua în calcul propunerea ca meciurile de la Campionatul Mondial din 2010 să beneficieze de brigăzi de arbitri alcătuite din 5 oficiali, la fel ca şi jocurile din această ediţie a Europa League. Preşedintele forului mondial, Sepp Blatter, spune că henţul lui Thierry Henry din barajul Franţa - Irlanda a demonstrat că arbitrii au nevoie de mai mult sprijin în teren, iar Comitetul Executiv al FIFA se va întruni de urgenţă, miercuri, la Cape Town, pentru a lua o decizie în acest caz. Dacă varianta va fi considerată viabilă, atunci hotărîrea finală va fi luată de către comisia FIFA însărcinată cu adoptarea regulamentelor în luna martie a anului viitor. "Există o lipsă de disciplină şi de respect în fotbal pentru că unii dintre ei trişează. Trebuie să ne luptăm împotriva lucrurilor care dăunează fotbalului. Arbitrul are doi asistenţi în acest moment, poate va beneficia de mai mult ajutor pe viitor.Deciziile sale trebuie luate foarte repede şi, din păcate, nu are decît doi ochi. Vom face într-un fel pentru a evita situaţiile similare celei de la partida Franţa - Irlanda", a explicat Blatter.»
Ce amai convenabilă explicaţie... Şi aş face un pariu... Pe irlandezi nu-i încălzeşte cu nimic acest paleativ, iar la turneul final mondial din vara anului viitor nu vor lipsi greşelile... Cu sau fără intenţie... Şi la adăpostul globalizării fotbalului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu