sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Proviţa de Sus şi-a făcut echipă de handbal feminin

De aproximativ patru luni, la Proviţa de Sus s-a născut o nouă echipă. Este vorba de o formaţie de handbal feminin, din lot făcând parte jucătoare aflate între clasele a IV-a şi a VIII-a, la şcoala generală din localitate.
Ideea a apărut în urma nemulţumirii primarului Elena Cosmoiu şi a unui sufletist iubitor al sportului, Mihai Burlacu (foto dreapta), după ce şcoala din Proviţa de Sus nu putea participa la nici o competiţie, nefiind constituită în asociaţie sportivă. Astfel, s-a născut AS Erigil Şcoala Generală Proviţa de Sus, iar elevele lui Mihai Burlacu au început să caute adversari. La prima lor competiţie au câştigat un turneu la Sighişoara, pentru ca în urmă cu numai câteva săptămâni să participe la un turneu la Domneşti - Ilfov, prilej cu care formaţia din Proviţa de Sus s-a clasat pe locul al treilea. În urma acestui ultim turneu, s-au păstrat relaţii cordiale cu cei de la Domneşti, care au şi fost invitaţi pentru un meci amical la Câmpina, în condiţiile în care la Proviţa de Sus nu există o sală de sport sau o bază sportivă corespunzătoare. Cel puţin deocamdată...
În aceste condiţii, sâmbătă la prânz, în sala de sport a Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, echipele din Proviţa de Sus şi Domneşti s-au întâlnit într-un interesant şi util meci amical, sala fiind luată cu asalt de părinţi, rude şi prieteni ai tinerelor jucătoare.

Un comentariu: