sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Sezonul de motocros, la final

Campionatul naţional individual de motocros s-a încheiat odată cu desfăşurarea etapei de la Odorheiu Secuiesc. În cadrul competiţiei naţionale au participat şi sportivi de la cluburile prahovene Lido Câmpina, Britmar B&S Motors Câmpina şi Xtreme Racing Team Câmpina.
În etapa de la Odorhei, la categoria MX1 (motociclete de 125 cmc), au fost prezenţi prahovenii Sebastian Strechioiu şi Alexandru Oprescu, de la Xtreme Racing Team. Aceştia au încheiat prima manşă pe locurile şapte şi opt, iar în manşa secundă au urcat câte o poziţie. Ca urmare a punctelor obţinute în această etapă, Strechioiu şi Oprescu au încheiat la egalitate în ierarhia generală, pe locul 11, ei participând, însă, numai la două etape dintre cele opt programate în campionat.
De asemenea, Ciprian Marianov, de la Britmar B&S, care a concurat doar la prima rundă a sezonului, a încheiat, în clasament, pe poziţia a 22-a.
La categoria MX2 (motociclete de 250 cmc), reprezentantul Lido Câmpina, Zoltan Fazekaş, a reuşit să ajungă la sosire doar în prima manşă din runda de la Odorhei, fiind la un pas de podium, pe locul patru, în timp ce, în actul secund, acesta a abandonat. Prezenţa lui Zoltan Fazekaş la Odorhei a fost prima din sezonul 2009, el fiind binecunoscut pentru evoluţiile sale excelente din anii anteriori, din campionatul de supermoto.
La categoria amatorilor, Zsolt Bocksor, pilotul clubului Lido Câmpina, a finalizat sezonul 2009 pe poziţia a şasea, deşi în ultima jumătate a campionatului nu a mai participat. El a fost urmat de Marcel Vişoiu, de la Xtreme Racing Team Câmpina. În ierarhia generală, din Prahova au mai încheiat în top 15 Adrian Badea (Lido), Ciprian Pană, Irinel Potecă (ambii de la Xtreme Racing Team), pe locurile 10, 11, respectiv 12. La această categorie au fost prezenţi cei mai mulţi participanţi, de-a lungul sezonului luând startul în jur de 80 de piloţi.
Totuşi, cea mai bună performanţă dintre sportivii prahoveni în ultima etapă a competiţiei a avut-o Mihai Pascu (Xtreme Racing Team), care s-a impus în ambele manşe ale rundei, la categoria veteranilor. Cu cele 50 de puncte câştigate la Odorhei, Pascu a urcat până pe poziţia a şaptea, după ce a participat la numai trei dintre cele nouă runde ale categoriei sale. Acesta a debutat cu un loc doi, în etapa de la Mediaş, după care, în penultima rundă, de la Sfântu Gheorghe, s-a situat pe locul patru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu