marți, 28 iunie 2011

Italianul Rosetti este noul şef al arbitrilor din... Rusia!

Fostul arbitru italian Roberto Rosetti (foto) a fost numit, marţi, în funcţia de preşedinte al Comisiei de Arbitri din Rusia, a anunţat şeful Federaţiei Ruse de Fotbal (RFS), Serghei Fursenko.         
”Rosetti a semnat un contract pe patru ani cu RFS.
Încercam de mult timp să-l convingem să accepte oferta noastră, de aproape şase luni. Nu ştiu dacă Rosetti va veni în Rusia cu întreaga familie, acest lucru urmează să-l decidă. Primul obiectiv al italianului este să organizeze munca arbitrilor, să promoveze arbitri tineri şi să pregătească arbitrajul înntr-un stil internaţional”, a spus Fursenko.           
Roberto Rosetti, în vârstă de 44 de ani, pe care îi va împlini pe 18 septembrie, a fost arbitru internaţional în perioada 2002-2010. El a fost desemnat cel mai bun arbitru din lume în 2008 şi în Italia în 2006, 2007, 2008 şi 2009. Rosetti a arbitrat finala Campionatului European din 2008, atunci când Spania a învins, cu scorul de 1-0, Germania. El a mai arbitrat trei semifinale consecutive de Liga Campionilor: în 2008 Chelsea Londra - FC Liverpool, în 2009 Arsenal Londra - Manchester United şi în 2010 Bayern Munchen - Olympique Lyon. S-a retras din activitate după Mondialul sud-african din vara anului trecut, atunci când a arbitrat în optimi partida Argentina – Mexic 2-0, unde a făcut o mare greşeală mergând pe mâna asistentului său Stefano Ayroldi, chiar dacă pe ecranul din incinta arenei se reluase faza care arăta greşeala asistentului. A fost o decizie grea, care a pus, prematur, capăt carierei internaţionale a lui Rosetti.
Este pentru prima oară când o federaţie eruopeană apelează la un fost arbitru străin pentru a conduce activitatea de arbitraj. Iar ziariştii români s-au şi răbit să avanseze ideea că ar putea fi o soluşie bună şi pentru... CCA!

3 comentarii: