duminică, 10 octombrie 2010

Crăciunescu şi Maradona

Meciul tur din C3 dintre Wettingen şi Napoli, desfăşurat pe terenul primei formaţii, lângă Zurich, a fost condus de o brigadă de arbitri români, alcătuită din Ion Crăciunescu (la centru), Dan Petrescu şi Constantin Gheorghe (la linie). Scorul final, 0-0, subliniază că n-a fost o partidă uşoară. Vâlceanul Crăciunescu şi colegii săi s-au achitat frumos de misiunea încredinţară, dovadă că "Il Corriera della sera" a notat arbitrajul cu 6,5, în vreme ce, de pildă, acelaşi ziar i-a dat vest-germanului Schimdhuber doar 5 după milan - Real Madrid.
În semn de mulţumire pentru arbitrajul prestat, căpitanul lui Napoli, nimeni altul decât celebrul Diego Maradona, i-a oferit lui Ion Crăciunescu tricoul cu care a jucat şi o fotografie cu autograf, cea pe care, după insistenţe, arbitrul vâlcean ne-a înlesnit s-o publicăm. N-am scăpat prilejul să-i cerem lui Crăciunescu câteva informaţii despre evoluţia şi comportarea lui "Diequito", intrat recent într-un nou conflict cu clubul. "Napoli n-a avut o sarcină uşoară, Wettingen fiind formaţia suedezilor Corneliusson (nn - fost la Como) şi Svensson, a vest-germanului Lobmann, a danezului Bertelsen, ne-a spus. Fără să strălucească, Maradona a jucat pentrue chipă şi, ceea ce m-a interesat pe mine, a fost foarte corect. Chiar la începutul partidei, i-am atras atenţia la o fază în care a exagerat gravitatea faultului cu care fusese opti dintr-o cursă. A dat din cap şi a zâmbit, repetând «Si, si». N-am mai avut probleme cu el, ba chiar, în câteva situaţii, a intervenit pentru a-şi calma coechipierii".
Maradona i-a mulţumit lui Crăciunescu, ceea ce facem şi noi, subliniind că, şi la Wettingen, arbitrajul românesc a lăsat o bună impresie. Grazie a tutti.
Articol apărut într-un supliment fotbalistic din data de 3 noiembrie 1989.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu