marți, 22 septembrie 2009

Două brigăzi româneşti de arbitri în Europa League, etapa a doua

Pe 1 octombrie au loc partidele contând pentru etapa a doua a grupelor Europa League. Chiar dacă România nu are nici un observator - nici pentru joc, nici pentru arbitraj - delegat în această fază a competiţiei, în schimb, două brigăzi de arbitri din ţara noastră oficiază la partide din Belarus şi Germania.
Partida BATE Borisov - Everton Liverpool, din Grupa I, va fi arbitrată de Cristian Balaj. Băimăreanul îi va avea ca asistenţi pe Zoltan Szekely şi Adrian Vidan, ca arbitri adiţionali pe Augustus Constantin şi Istvan Kovacs, iar ca arbitru de rezervă pe Robert Dumitru. Observator de joc a fost delegat bosniacul Velid Imamovic, iar observator pentru arbitraj - norvegianul Jon Skjervold, un fost arbitru internaţional, acum în vârstă de 52 de ani.
Partida Werder Bremen - Athletic Bilbao, din Grupa L, va fi arbitrată de Alexandru Tudor, asistat de Cristian Nica şi Aurel Oniţa. La fel ca şi în partida din prima etapă de la Lille, arbitri adiţionali vor fi Ovidiu Haţegan şi Marius Avram, iar arbitru de rezervă Radu Petrescu. Observator de joc a fost delegat Janis Mezeckis, din Letonia, în vreme ce prestaţia arbitrilor români va fi atent supervizată de fostul arbitru internaţional portughez Vitor Melo Pereira (foto). Lusitanul - acum ajuns la vârsta de 52 de ani - a rămas în memoria iubitorilor fotbalului din România ca fiind el care a condus sfertul de finală de la Euro 2000, Italia - România, scor 2-0, atunci când l-a eliminat pe Gică Hagi, la ultimul său meci oficial sub tricolor. De asemenea, Melo Pereira mai are în palmaresul său Supercupa Europei din anul 2001 dintre Bayern Munchen şi Liverpool, scor 2-3, finala Cupei UEFA din anul 2002, Borussia Dortmund - Feyenoord, scor 2-3, precum şi prezenţe la turneele finale ale Campionatului Mondial (1998 şi 2002) şi Campionatului European (2000).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu