sâmbătă, 11 iunie 2011

Şedinţă furtunoasă la CCA, cu promovări şi retrogradări la toate eşaloanele

Ieri, la CCA a fost şedinţă mare...
Care s-a dovedit şi foarte furtunoasă, doar în jumătate din ţară era instituit „cod galben”. Ei bine, şedinţa comisiei prezidate de Vasile Avram chiar a fost furtunoasă şi s-a lăsat cu foarte multe măsuri de la nivelul componenţei CCA, al listei FIFA şi până la fiecare eşalon republican în parte.
În CCA, s-a retras Dan Petrescu, a venit Irina Mârţ
Una dintre măsurile discutate şi aprobate în CCA a fost acceptarea solicitării lui Dan Petrescu de a se retrage din funcţiile de vicepreşedinte şi membru al CCA. „Fibră”, fost preşedinte al CCA, precum şi membru al Comisiei de Arbitri UEFA, a fost implicat în scandalurile din acest final de campionat, numele său fiind legat de arbitrajele favorabile noii campioane Oţelul Galaţi. S-a făcuzt ceva tevatură, Avram i-a cerut chiar explicaţii oficiale la una dintre şedinţele anterioare ale CCA, iar Dan Petrescu a preferat să se retragă.
În acelaşi timp, a fost cooptată în CCA Irina Mârţ, fostul asistent FIFA care s-a retras la finele acestei ediţii de campionat. Irina Mârţ a făcut parte din brigada condusă de Cristina Ionescu Babadac, în 1999, atunci când au condus în SUA, finala Cupei Mondiale feminine. Irina Mârţ se va ocupa cu prepondenrenţă de arbitrajul feminin în cadrul compartimentului condus de Constantin Gheorghe.
Augustus Constantin va fi retras de pe lista FIFA
La cel mai înalt nivel de reprezentare, lista FIFA, CCA a aprobat scoaterea din 2012 a lui Augustus Constantin de pe lista FIFA. La 37 de ani, pe care îi va împlini pe 7 iulie, Augustus Constantin s-a aflat pe lista FIFA din anul 2002, dar nu a reuşit să treacă de cea de-a treia grupă valorică (penultima). Prin retragerea sa de pe lista FIFA, cele mai mari şanse de a ocupa locul vacant le are bucureşteanul Radu Petrescu, 29 de ani, care a făcut o impresie excelentă la cursurile UEFA pentru tinere talente şi a fost deja delegat la finala Challenge Trophy, pentru selecţionate sub 23 de ani, Anglia – Portugalia, partidă care a avut loc luna trecută în Anglia.
Illyeş, promovat la Liga I
De asemenea, CCA a anunţat componenţa loturilor în cele trei eşaloane republicane pentru viitorul sezon competiţional. Astfel, la Liga I, la arbitri, printre stagiari, apare şi numele prahoveanul Adrian Illyeş, cel care a fost intens monitorizat în această primăvară. Evoluţiile sale bune şi foarte bune i-au adus rapoarte favorabile din partea observatorilor, în special membrii ai CCA sau instructori ai comisiei, ceea ce i-a facilitat avansarea.
Drăgănescu şi Crângaşu nu vor mai arbitra în Liga I
CCA a mai decis ca 6 arbitri care au activat în primul eşalon să fie retrogradaţi. Printre ei este şi Mugurel Drăgănescu, din Breaza, alături de Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea), Ionel Ivan (Brăila), Marian Balaci (Tr. Severin), Georgian Ionescu (Buzău) şi Mihai Prodan (Cluj). De altfel, Mugurel Drăgănescu nu mai arbitra partide în primul eşalon după acel Rapid – Pandurii, care venea după meciul din Cupa României Dinamo – Ceahlăul, prestaţiile din cele două partide fiind principalele acuze care i-au fost aduse arbitrului din Breaza. Într-o situaţie similară se află şi 8 asistenţi, printre care şi Eduard Crângaşu (Ploieşti).
Liga a II-a: Amorăriţei - promovat, Neagu - exclus, Geambazu - retrogradat
La nivelul eşalonului secund s-au produs o serie de schimbări, cu implicaţii şi pentru arbitrii prahoveni. Astfel, câmpineanul Mihai Amorăriţei a fost confirmat în lotul de arbitri pentru Liga a II-a, el urmând a avea pentru început statutul de stagiar. În schimb, Ionuţ Neagu a fost retrogradat, iar pentru că are deja 38 de ani nu va mai putea nici la nivelul celui de-al patrulea eşalon, ceea ce echivalează cu o excludere sau cu posibilitatea de a mai activa doar pe plan judeţean. De asemenea, asistentul Ciprian Geambazu (Buşteni) a fost retrogradat.
Căunei şi Achimescu au fost retrogradaţi
La nivelul eşalonului al treilea situaţia este şi mai dramatică pentru arbitrajul prahovean. Doar trei arbitri vom mai avea în sezonul viitor, iar nici unul dintre ei nu figurează în prima grupă valorică. Este vorba de Florin Ionescu (grupa a doua) şi Radu Danielenco şi Haralambie Ion (în grupa a treia). Cel mai valoros arbitru al Prahovei la acest nivel, Viorel Căunei (Plopeni), a fost retrogradat. Lui i se adaugă şi asistentul Andrei Achimescu (Ploieşti), care oricum nu a mai oficiat în ultimul sezon la nici un meci la nivel republican.
Explicaţie pentru valul de retrageri
Restructurările masive la nivelul tuturor celor trei eşaloane naţionale explică şi valul de retrageri de la finele acestui sezon. La nivelul primului eşalon îi amintesc doar pe Ioan Onicaş şi Irina Mârţ, care – cel mai probabil – aveau ceva semnale că nu se mai află în „cărţi” pentru viitorul sezon şi au preferat să plece ei înainte de a fi retrogradaţi. Iar acest lucru s-a întâmplat şi la celelalte eşaloane...

7 comentarii:

  1. ionut neagu e cel mai bun arbitru si cel mai corect din prahova chiar dak are 38 de ani trebuia sa mai arbitreze..imi pare rau pentru el

    RăspundețiȘtergere
  2. ordinarii de la cca..l-au scos pe ionut, sa le faca loc lui marodin si anghelinei....tara de cacat cu oameni asemenea....rusine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. cand vom intelege sa punem valoarea in fata relatiilor atunci nici neagu nu va fi retrogradat pe diferite motive..............

    RăspundețiȘtergere
  4. ionute ne pare rau ca ai fost retrogradat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu v-a placut comentariul despre Caunei si nu a fost postat.De ce oare??????????????????

    RăspundețiȘtergere
  6. pt m - orice comentariu pe car eu il consider deplasat sau contine injurii, invective ori jigniri nu va fi publicat. sport-campina

    RăspundețiȘtergere
  7. si caunei arbitreaza foarte bine daca el vrea asta..e un arbitru foarte bun

    RăspundețiȘtergere