sâmbătă, 20 martie 2010

Avram a fost observat la Belfast de francezul Marc Batta

Arbitrul român Marius Avram, fiul cel mare al fostului preşedinte al CCA, Vasile Avram, a arbitrat ieri al doilea joc din cadrul unei grupe preliminare pentru Campionatul European under 17. El a condus întâlnirea dintre Irlanda de Nord şi Polonia, desfăşurată la Belfast, fiind asistat de românul Mircea Orbuleţ şi de finlandezul Jan Peter Aravirta, în vreme ce al patrulea oficial a fost tot din Finlanda, Antti Munukka. Observatorul de joc al partidei a fost israelianul Arie Wolf, iar observator pentru arbitraj a fost francezul Marc Batta.
Francezul Batta (foto) este un cunoscut fost arbitru internaţional, actualmente fiind membru al Comisiei de Arbitri UEFA, dar şi responsabilul tehnic al Comisiei de Arbitri din Franţa. Batta a fost şi în România, unde a condus o finală a Cupei României în 1999, Steaua - Rapid 4-2, după lovituri de departajare. De asemenea, a mai condus în anul 1992 şi amicalul România - Letonia 2-0.
Născut la 1 noiembrie 1953, francezul a condus partide de la Cupa Mondială din Franţa 1998 (România - Anglia 2-1, în grupe, şi Brazilia - Chile 4-1, în optimi), de la Campionatul European din Anglia 1996 (Croaţia - Danemarca 3-0, în grupe, şi Spania - Anglia 0-0, în sferturi), dar şi prima manşîă a finalei Cupei UEFA din anul 1997, Schalke Gelsenkirchen - Inter Milano, scor 1-0, şi Supercupa Europei din 1998, de la Monte Carlo, Chelsea - Real Madrid, scor 1-0.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu