joi, 31 decembrie 2009

Retrospectiva arbitrajului românesc - Cristina Babadac Ionescu

Cristina Babadac Ionescu este singurul arbitru român care are în palmaresul său o finală a Cupei Mondiale la nivel de seniori, fie ea şi feminină, la turneul final din Statele Unite, din anul 2003, în mandatul de preşedinte al CCA al lui Ion Crăciunescu. De asemenea, în anul 2008 a arbitrat la Cupa Mondială sub 20 de ani, din Chile. Are ecosnul FIFA din anul 1999 şi a împlinit în această lună 37 de ani. Căsătorită relativ recent cu asistentul din primul eşalon Ionuţ Babadac, mutându-se după noul ei soţ de la Vulcan la Alexandria, Cristina Babadac Ionescu a avut meciuri în străinătate doar în această toamnă, în prima parte a anului îndeplinindu-şi rolul de... mamă. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care a pierdut prezenţa la Campionatul European din acest an. În schimb, are şanse mari să participe la o nouă ediţie a Cupei Mondiale din anul 2011, din Germania.
19 septembrie, Senec (Slovacia): Slovacia - Mancedonia, scor 9-0, preliminariile Cupei Mondiale, Cristina Babadac Ionescu, Monica Rigo, Carmen Neagu, Galina Doneva (Bulgaria)
30 septembrie, Sassari (Italia): Torres - Valur Reykjavik, scor 4-1, 16-imi Champions League, Cristina Babadac Ionescu, Monica Rigo, Carmen Neagu, Morgan Norman (Suedia)
4 noiembrie, Montpellier (Franţa): Montpellier - Bayern Munchen, scor 0-0, optimi Champions League, Cristina Babadac Ionescu, Monica Rigo, Carmen Neagu, Gudmunder Ingi Jónsson (Islanda)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu